توضیحات
عنوان: اجزا مختلف یک کنترل کننده فازی
- مقدمه
- تاریخچه
- سیستم های فازی چگونه سیستم هایی هستند؟
- طرق مختلف ساخت سیستم فازی
- کنترلر بر مبنای مدل
- کنترلر مستقل از مدل
- طراحی صحیح و خطای ذهنی
- طراحی کنترلر های فازی به مانندPID
- دو نمونه از کنترلر های فازی
- معمولااز سه نوع سیستم فازی صحبت به میان می اید
- شکل ساختار اصلی سیستم TSK
- شکل ساختار اصلی سیستمهای فازی با فازی سازی و غیر فازی سازی
- ساختار یك كنترل كننده فازی
- پیش پردازش
- توابع عضویت
- توابع عضویت شناخته شده
- متغیرهای زبانی
- پایگاه قواعد
- نحوه شکل گیری پایگاه قواعد
- قالبهای قواعد
- موتور استنتاج
- استنتاج مبتنی بر تركیب قواعد
- محاسبه خروجی هر قاعده (فرم ممدانی)
- محاسبه خروجی هر قاعده (مدل TSK )
- محاسبه خروجی قواعد (مدل سوگنو)
- دفازی کردن (مدل ممدانی)
- دفازی کردن (مدل TSK و سوگنو)
- پس پردازنده
مقدمه
واژه فازی در فرهنگ لغت آکسفورد بصورت مبهم ، گنگ ، نادقیق ، گیج ، مغشوش ، در هم و نامشخص ، تعریف شده است. سیستمهای فازی ، سیستمهایی هستند با تعریف دقیق و کنترل فازی نیز نوع خاصی از کنترل غیر خطی می باشد که آنهم دقیقاً تعریف می گردد. این مطلب مشابه کنترل و سیستم های خطی می باشد که واژه خطی یک صفت فنی بوده که حالت و وضعیت سیستم و کنترل را مشخص می کند . چنین چیزی در مورد واژه فازی نیز وجود دارد . اساساً گرچه سیستم های فازی پدیده های غیر قطعی و نا مشخص را توصیف می کنند ، با این حال خود تئوری فازی یک تئوری دقیق می باشد .
استفاده از منطق فازی و سیستم های فازی برای کنترل سیستم های مختلف، باعث ایجاد و گسترش راه کار هائی جدید در جهت بهینه تر کردن فرآیند های کنترلی شده است. این گفته می تواند با در نظر گرفتن عملکرد سیستم های فازی و همچنین توانائی آن ها در ایجاد سیستم های غیر خطی به خوبی اثبات شود.
منطق فازی معتقد است که ابهام در ماهیت علم است. بر خلاف دیگران که معتقدند که باید تقریبها را دقیقتر کرد تا بهرهوری افزایش یابد، لطفیزاده معتقد است که باید به دنبال ساختن مدلهایی بود که ابهام را به عنوان بخشی از سیستم مدل کند. در منطق ارسطویی، یک دستهبندی درست و نادرست وجود دارد. تمام گزارهها درست یا نادرست هستند. بنابراین جمله «هوا سرد است»، در مدل ارسطویی اساساً یک گزاره نمیباشد، چرا که مقدار سرد بودن برای افراد مختلف متفاوت است و این جمله اساساً همیشه درست یا همیشه نادرست نیست. در منطق فازی، جملاتی هستند که مقداری درست و مقداری نادرست هستند. برای مثال، جمله “هوا سرد است” یک گزاره منطقی فازی میباشد که درستی آن گاهی کم و گاهی زیاد است. گاهی همیشه درست و گاهی همیشه نادرست و گاهی تا حدودی درست است. منطق فازی میتواند پایهریز بنیانی برای فنآوری جدیدی باشد.
مهمترین کاربردهای سیستم فازی :
1- کنترل فر آیندهای صنعتی
2- کنترل ترافیک
3 – کنترل سرعت قطار
4 کنترل دور موتور ها
5- و غیره …
تاریخچه
منطق فازی یا Fuzzy Logic برای اولین بار در سال 1960 توسط دکترلطفی زاده ، استاد علوم کامپیوتری دانشگاه برکلی کالیفرنیا Berkeley)،) ابداع شد.
مقاله کلاسیک پرفسور لطفی زاده درباره مجموعه فازی که در سال 1965 به چاپ رسید، سرآغاز جهتی نوین در علوم و مهندسی سیستم و کامپیوتر بود. پس از آن پرفسور لطفی زاده به پژوهشهای خود در زمینه مجموعه فازی ادامه داد تا آنکه در سال 1973 طی یک مقاله کلاسیک دیگر تحت عنوان “شرحی بر دیدی نو در تجزیه و تحلیل سیستمهای پیچیده و فرایندهای تصمیم گیری” مفهوم استفاده از متغیرهای زبانی را در سیستم های حافظه و کنترل مطرح کرد. این مقاله اساس تکنولوژی کنترل بر مبنای منطق فازی است که در اینده اثرات عمیق در طراحی سیستم های کنترل هوشیار خواهد داشت . در سال 1975 ممدانی و اسیلیان چهارچوب اولیه ای را برای کنترل کننده فازی مشخص کردند و کنترل کننده فازی را به یک موتور بخار اعمال نمودند.نتیج در مقاله ای تحت عنوان(ازمایشی در سنتز زبانی با استفاده از یک کنترل کننده فازی)منتشر گردید.در فوریه1992 اولین کنفرانس بین المللی IEEEدر زمینه سیستمهای فازی در سان دیگو برگزار گردید.این یک اقدام سمبلیک در مورد پذیرفتن سیستم های فازی بوسیله بزرگترین سازمان مهندسی یعنی IEEEبود.در سال 1993 بخش سیستم های فازی IEEEگشایش یافت. شرکت OMRON در سال 1993 اولین كامپیوتر مبتنی بر سیستم فازی را ساخت.
سیستم های فازی چگونه سیستم هایی هستند؟
سیستم های فازی سیستم ها مبتنی بردانش یا قواعد میباشد .قلب یک سیستم فازی یک پایگاه دانش بوده که از قواعد اگر-آنگاه فازی تشکیل شده است. یک قاعده اگر-آنگاه فازی یک عبارت اگر –آنگاه بوده که بعضی کلمات آن بوسیله توابع تعلق پیوسته مشخص شده اند. بعنوان مثال عبارت فازی زیر را در نظر بگیرید: اگر سرعت اتومبیل بالاست انگاه نیروی کمتری به پدال گاز وارد کنید.
بطور کلی دو راه حل برای طراحی چنین کنترل کننده ای وجود دارد یک راه حل استفاده از کنترل کننده های متعارف نظیر PID بوده وراه حل دوم شبیه سازی رفتار رانندگان است بدین معنی که قواعدی که راننده در حین حرکت استفاده می کند را به کنترل کننده خودکار تبدیل نماییم0ما راه حل دوم را در نظر میگیریم. در صحبتهای عامیانه راننده ها در شرایط طبیعی از سه قاعده زیر در حین رانندگی استفادهمی کنند:2-اگر سرعت پایین است آنگاه نیروی بیشتری به پدال گاز وارد کنید. 3-اگر سرعت متوسط است آنگاه نیروی متعادلی به پدال گاز وارد کنید4.اگر سرعت بالاست آنگاه نیروی کمتری به پدال گاز وارد کنید .با این حال ما می توانیم یک سیستم فازی را بر اساس این قواعد بسازیم.از آنجا که سیستم فازی بعنوان کنترل کننده استفاده شده ان را کنترل کننده فازی می نامند.
بطور خلاصه نقطه شروع ساخت یک سیستم فازی بدست اوردن مجموعه ای از قواعد اگر – انگاه فازی از دانش افراد خبره یا دانش حوزه مورد برسی می باشد .مرحله بعدی ترکیب این قواعد در یک سیستم واحد است .
توجه:
- برای دانلود فایل پاورپوینت لطفا اقدام به خرید فرمایید.
- پس از خرید بلافاصله لینک دانلود فایل برای شما ایمیل خواهد شد.
سفارش پاورپوینت دلخواه
به منظور سفارش پاورپوینت با جزئیات دلخواه خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.