توضیحات
عنوان: گرمایش امواج مایکروویو و کاربردهایش
- مقدمه
- گرمایش با استفاده از مایکروویو
- خصوصیات گرمایش با مایکروویو
- توزیع گرمای ویژه (Special Temperature Distribution)
- فوقگرمایش (Superheating)
- گزینش پذیری در گرمایش (Selective Heating)
- سنتز نانومواد با استفاده از مایکروویو
- بررسی كاربرد امواج ماكروویو در صنایع غذایی
- بررسی كاربرد امواج ماكروویو در اجاقهای مایکرووی
- بررسی كاربرد امواج ماكروویو در مخابرات مایكروویو
- مزایای مخابرات ماکروویو
- بررسی كاربرد امواج ماكروویو در پزشکی
مقدمه
امواج مایکروویو (Microwave) ناحیهای از امواج الکترومغناطیس هستند که در محدوده فرکانسیMHz 300 تاGHz 30 گسترده شدهاند. بیشترین کاربرد این امواج در حوزه ارتباطات (Communications) و همچنین برای فرایند گرمایش(Heating) میباشد. از نظر تاریخی برهمکنش موثر امواج مایکروویو با مواد مختلف در سال 1946 و با ذوب کردن شکلات با استفاده از این امواج شناخته شد و به گرمایش با مایکروویو (Microwave Heating) معروف گردید.
در حوزه ارتباطات معمولا از یک موج مایکروویو با فرکانس، فاز و شدت تنظیم شده و مشخص برای حمل و جابجایی اطلاعات بهره گرفته میشود. این در حالی است که اساس استفاده از این امواج برای مقاصد گرمایشی، برهمکنش میان مؤلفه الکتریکی امواج مایکروویو (با توان و شدت مناسب) و ترکیبات مختلف است که به صورت یک پاسخ دی الکتریک خود را نمایان میکند و موجب ایجاد گرما میشود. از همین رو به گرمایش با مایکروویو، گرمایش دی الکتریک (Dielectric Heating) نیز گفته میشود (هرچند به عقیده برخی افراد به دلیل مکانیسم های متعدد پیشنهاد شده این یک لفظ نادرست است).
گرمایش با استفاده از مایکروویو
گرمایش با استفاده از مایکروویو یکی از مهمترین کاربردهای این امواج به شمار میآید. این کاربردی است که در چند دهه اخیر به خوبی در انجام واکنشهای شیمیایی مختلف مورد استفاده قرار گرفته است و موجب پدیدار شدن شاخهای از علم شیمی به نام “شیمی مایکروویو” شده است. انرژی امواج مایکروویو در مطالعه بسیاری از واکنشهای شیمیایی جدید مورد استفاده قرار گرفته و نشان داده شده است که استفاده از این امواج عموما سینتیک (تئوری بررسی سرعت واکنشها) و گزینش پذیری (Selectivity) واکنشها را به صورت مطلوبی تغییر میدهد.
فوقگرمایش (Superheating)
نقطه جوش حلال مورد استفاده برای انجام یک واکنش شیمیایی یکی از مهمترین پارامترها در سنتزهای شیمیایی است. در با مایکروویو ممکن است حتی زمانی که حلال در دمای جوش خود باشد، به جوش نیاید و در این حالت گگرمایشفته میشود که محلول در یک شرایط شبه پایدار قرار دارد. از نظر تئوری و عملی، یک حلال تنها زمانی به جوش میآید که در تماس با بخار خودش باشد و از این رو اگر در مجاورت فاز مایع، بخاری از جنس خودش وجود نداشته باشد میتوان آن را بدون اینکه شروع به جوشیدن نماید، به دمایی بالاتر از نقطه جوشش رساند که به این پدیده فوقگرمایش میگویند. از آنجا که در هنگام گرمایش با مایکروویو، محلول با سرعت زیاد از داخل گرم میشود ، ایجاد بخار از محلول با کمی تاخیر صورت میگیرد و از این رو با استفاده از مایکروویو میتوان پدیده فوق گرمایش را در یک محلول ایجاد نمود.
توجه:
- برای دانلود فایل پاورپوینت لطفا اقدام به خرید فرمایید.
- پس از خرید بلافاصله لینک دانلود فایل برای شما ایمیل خواهد شد.
سفارش پاورپوینت دلخواه
به منظور سفارش پاورپوینت با جزئیات دلخواه خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.