توضیحات
عنوان: مشارکت های مردمی و دخالت دادن مردم در امور برنامه ریزی شهری
- بیان مسأله
- تعاریف
- مشارکت
- برنامه ریزی شهری
- ابعاد مشارکت مردمی
- روندهای مشارکت اجتماعی ـ برنامه ریزی مشارکتی
- جنبه های مشارکت شهروندی
- هدف و ضرورت بررسی مشارکت مردمی در برنامه ریزی شهری
- نظریۀ نردبان مشارکت شری ارنشتاین
- نظریۀ پلکان مشارکت شهروندی
- توصیف توسعه پایدار و نقش آن در برنامه ریزی شهری
- جایگاه مشارکت مردم در برنامه ریزی شهری
- موانع و محدودیت ها در در برنامه ریزی شهری
- نتیجه گیری
- پیشنهادات
- منابع
بیان مسأله
پیشرفت روزافزون جوامع در عصر جدید، مفهوم مشارکت را در تمامی عرصه های زندگی اجتماعی بسط داده است. مشارکت از الزامات زندگی شهری است و هنگامی تحقق می یابد که شهرنشینان از حالت زندگی فردی درآمده و با احساس مسئولیت جمعی به شهروند بدل شوند. مشارکت شهروندی، برنامه های شهری را مشروعیت بخشیده و آن ها را نهادینه می سازد. همچنین در این بین توسعۀ پایدار به عنوان یکی از موضوعات اصلی مطرح در محافل توسعه و برنامه ریزی است. در توسعۀ پایدار انسانی، پایداری در تمامی ابعاد اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی مورد تأکید قرار می گیرد و عقیده بر این است که بدون پایداری و ایجاد تعادل و توازن در تمامی ابعاد جامعه نمی توان به یک توسعۀ با دوام دست یافت. به منظور نیل به این هدف، توسعه همانند سیستمی نگریسته می شود که عناصر اصلی آن، مردم، منابع و سرزمین به شمار می روند و ترکیب مطلوب این عناصر بر مبنای مشارکت و در قالب یک ساختار اجتماعی، اقتصادی و فضایی مناسب به معنای دستیابی به توسعه خواهد بود.
بنابراین اگر بخواهیم در توسعۀ شهرهای امروزی، پاسخگوی احتیاجات امروزی باشیم و سهم نسل های آینده از منابع را در نظر بگیریم باید ادارۀ خردمندانۀ شهرها را بر پایۀ شهرسازی مشارکتی و مشارکت آگاهانه شهروندان تعریف و برنامه ریزی کنیم. بر این اساس حضور شهروندان در عرصه تصمیم گیری و نزدیکی و هماهنگی آنان با مسئولان و متخصصان، در دستیابی هر چه سریع تر به خواسته ها و نیازهایشان مطابق با شرایط زندگی و ویژگی های اجتماعی و اقتصادی، از طریق مشارکت های آنان در برنامه ریزی میسر می شود. بنابراین این ارائه بر آن است تا به مسألۀ مشارکت های مردمی در امور برنامه ریزی شهری با در نظر گرفتن واقعیت ها تا حد امکان بپردازد و اهداف و تدابیر مطلوب جهت نهادینه کردن فرهنگ مشارکت را پیشنهاد دهد.
تعاریف
مشارکت
مشاركت عبارت است از باز توزيع قدرت كه افراد را قادر به مداخله در فرآيندهاي سياسي و اجتماعي مي نمايد كه قبلاً فاقد آن بوده اند و عمدتاً تعيين كننده منافع آتی افراد است.
بانک جهانی مشارکت را به عنوان فرآیندی تعریف می کند که طی آن گروه های ذینفع در جهت دادن به ابتکارات توسعه و تصمیم گیری ها و منابعی که در زندگی تأثیر دارد مداخله و نظارت دارند.
از دیدگاه سازمان ملل نیز مشارکت به منظور حضور مردم در فرآیند تصمیم گیری و برای رشد آگاهی های اجتماعی و رفع نیازهای آنان در فرآیند مداخلات است.
برنامه ریزی شهری
در تعریفی جامع؛ برنامه ریزی شهری به یک سری از تصمیم های سنجیده در امور شهری گفته می شود که با رعایت قیودات خاص خود، شیوۀ رابطۀ انسان را با محیط شهری و مسایل شهری همچون حمل و نقل، کاربری زمین و مطلوبیتهای زیست محیطی؛ در قالبی بهینه طراحی و طبقه بندی می کند.
توسعه پایدار
کمیسیون جهانی محیط زیست و توسعه (WCED) یا کمیسیون براندلند (Brundtland Comission) متداول ترین تعریفی که از توسعه پایدار ارائه داده اند این است که:
توسعه پایدار توسعه ای است که؛ احتیاجات نسل حاضر را بدون لطمه زدن به توانایی نسل های آتی در تأمین نیازهای خود، برآورده نماید.
توجه:
- برای دانلود فایل پاورپوینت لطفا اقدام به خرید فرمایید.
- پس از خرید بلافاصله لینک دانلود فایل برای شما ایمیل خواهد شد.
سفارش پاورپوینت دلخواه
به منظور سفارش پاورپوینت با جزئیات دلخواه خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.