توضیحات
عنوان: فن مذاکره
- مقدمه
- تعریف مذاکره
- فرایند مذاکره
- موضوع مذاکره
- توافق در مذاکره
- سینرژی در مذاکره
- . -اصل اعتماد
- -اصل کمیابی
- 3-عناصر مذاکره
- فرایند مذاکره
- تنظیم تاکتیک مذاکره
- چانه زدن وحل مسئله
- استراتژی های فن مذاکره
- انواع روشهای مذاکره
- -روش برد – باخت
- -روش باخت-باخت.
- -روش برد- برد
- مذاكره غیراصولی
- اصول اساسی در مذاکره
- قبل ازنشستن با طرف مقابل
- شروع مذاکره
- نکات مهم در مذاکره
- مرحله پیش مذاکره
- مرحله بعد از مذاکره
- نتیجه گیری
- منابع
مقدمه
بیشتر مدیران حرفه ای به اهمیت مذاکره در زندگی واقفند، زیرا زمان قابل توجهی از زندگی حرفه ای خود را صرف مذاکرمی کنند. به علاوه، زندگی شخصی شان هم با مذاکره همراه است. موفقیت و اثر بخشی حرفه ای آنان به شدت متأثر از توانایی آنها در هنر و فن مذاکره است. این مهارت آنان در فن مذاکره است که نظر مدیران، همکاران، زیر دستان، مشتریان، رقبا و سایرین را درباره موفقیت کاری شان شکل می دهد. مدیران، زمان و کوشش بسیاری را صرف مذاکره می کنند، اما معدودی از آنان هنر و دانش مذاکره را به درستی می دانند. از این رو، بسیاری از مدیران حرفه ای نیازمند رویکرد بهینه در طرح ریزی و اجرای مذاکرهها هستند.
مذاکره یک فرایند بسیار پویا، و نه یک جریان ایستا، است. یعنی از زمان شروع تا پایان مذاکره، فرایند مذاکره در معرض ارزیابی و تغییر است. حتی پیش از هر کنش و واکنشی، دو طرف، جداگانه به برآورد نیازها، علاقه ها و هدف ها میپردازند تا موقعیت خود و طرف مقابل را بسنجند. معمولا طی تعاملاتی که در مذاکره پیش میآید، این ارزیابی ها و بر آوردها در معرض تغییر و تحول اند. اطلاعات جدیدی که می رسند، باید ارزیابی و طبقه بندی شوند. این پویایی و ماهیت تغییر پذیر گفتوگو است که سبب پیچیدگی و دشواری می شود. توجه به مذاکره و دیدن آن به صورت فرایندی پویا از تبادل کنترل شده اطلاعات، بر تأثیرهای مثبت مذاکرهکننده می افزاید و مخاطرههای ناشی از نقص و خلل در گرد آوری ، پنهان سازی، افشا یا توجه کامل به اطلاعات را به حداقل میرساند.
تعریف مذاکره
- از نظر فرهنگ مارین وبستر:
مذاکره را عمل یا فرایند گفت و گو با دیگری برای دستیابی به توافق بر سر مسئلهای تعریف کرده است.
- از نظر فرهنگ امریکن هریتیج:
مذاکره به صورت عمل یا فرایند گفت و گو با دیگران برای دستیابی به توافق یا یک موافقت نامه تعریف شده است.
- از نظر فرهنگ آکسفورد:
گفت و گویی که هدف آن دستیابی به یک توافق است.
همان گونه که ملاحظه می شود، صرف نظر از تفاوت های جزئی، هر سه تعریف گفته شده تقریباً شبیه به هم هستند.در این پاورپوینت آماده دو عنصر گفت و گو و توافق در هر سه تعریف وجود دارد. از دیدگاه دیگر می توان گفت، مذاکره فراگرد تصمیم گیری توافقی بین افراد به هم وابسته و با ترجیحات متفاوت است یا میتوان گفت مذاکره فراگردی است که دو یا چند نفر یا گروه دارای هدفهای مشترک و متضاد، طرحهای پیشنهادی خود را بیان می کنند و شرایط خاص خود را مورد بحث
قرار می دهند تا احتمالاً به توافق برسند به عبارت دیگر، مذاکره در صورتی تصمیم گیری مشترک است که طرفین ترجیحات متفاوتی داشته باشند. یکی از صا حب نظران، مذاکره را داد و ستد یا بده بستان آشکار و داوطلبانه میان دو طرفی می داند که هر یک چیزی از دیگری می خواهد، بنابراین هر یک از دو طرف می تواند پیشنهاد طرف مقابل را نپذیرد. مذاکره فریب دادن یا سود بردن از دیگران نیست، بلکه دست یافتن به راه حلی مشترک برای حل یک مسئله بوده بطوریکه ، منافع دو طرف را تامین نموده و اساس یک ارتباط بلند مدت را برای هر دو طرف فراهم آورد.
فرایند مذاکره
مجموعه فعالیتهایی است که ورودی را تبدیل به خروجی می کند. در علم مدیریت، این ورودی ها می توانند اطلاعاتی در مورد بازار، مشتری، رقبا، صورت های مالی، آمار و … باشد. اگر این ورودی ها درست طراحی نشده باشند، نمی توانید خروجی خوبی انتظار داشته باشید. در مذاکره، تمام اطلاعات اولیه و خوبی که می توان از طرف مقابل به دست آورد، به عنوان ورودی تلقی می شود، اطلاعاتی مانند، جنسیت، سن، تحصیلات و…. در واقع اگر قبل از مذاکره، اطلاعات و شناخت کافی نداشته باشید، هرچقدر که مذاکره کننده ای حرفه ای باشید، احتمال رسیدن به نتیجه بسیار کم است. باید بدانید که کارهای تصادفی را به همراه خواهد داشت.
موضوع مذاکره
در مذاکره، بایستی قدرت ماندن بر روی یک موضوع را داشته باشید. گاهی، افراد با زیرکی، موضوع مورد بحث را به آرامی تغییر می دهند تا به آن موضوع پرداخته نشود. شما به عنوان یک مزاکره کننده بایستی در این زمینه هوشیار باشید. چرا که این، یکی از تکنیکهای مذاکره است.
هدف مذاکره
در مذاکره، داشتن هدف، موضوع بسیار مهمی است. اگر مذاکره کنندگان هدفی نداشته باشند، مذاکره به نتیجه ای نمی رسد. آیا هدف کسب اطلاعات است؟ آیا قرار است به توافق برسیم؟ آیا می خواهیم تخفیف بگیریم؟
منابع پاورپوینت فن مذاکره
1-فنون مذاکره، محمدرضا شعبانعلی
2-اصول و فنون مذاکره، فیشر و یوري، دکتر حیدري
3-53 اصل در مذاکره، لی تامپسون، محمدرضا شعبانعلی
4-فنون مذاکره، شیرزاد، پاییز 91
توجه:
- برای دانلود فایل پاورپوینت لطفا اقدام به خرید فرمایید.
- پس از خرید بلافاصله لینک دانلود فایل برای شما ایمیل خواهد شد.
سفارش پاورپوینت دلخواه
به منظور سفارش پاورپوینت با جزئیات دلخواه خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.