توضیحات
عنوان پروژه: توسعه شهری و آسیب شناسی اجتماعی در ایران
- مقدمه
- داده های جمعیت شهری ایران
- مهاجرت
- حاشیه نشینی
- نا همگونی در بافت اجتماعی جامعه شهری
- طلاق
- نارسایی در ارائه خدمات اجتماعی
- تحلیل داده ها
- خلاصه و نتیجه گیری
- منابع و مآخذ
مقدمه
در طول تاریخ نرخ جرائم و آسیب ها در نواحی شهری همواره بالا بوده است(دالیوال و همکاران1، 2000 :310)
بحث اصلی روان شناسی محیط موضوع تراکم2 است که یکی از مهم ترین جنبه های مشترک میان روان شناسی محیط و برنامه ریزی شهری است و چگونگی اثر گذاری آن بر رفتار انسان در سه مفهوم تراکم، تراکم موجود و ازدحام مورد توجه پژوهشگران رفتار محیط قرار می گیرد(چرچمن3 ،2001 :196 -195).
ائتلاف میان معماری و علوم رفتاری نیز به پیدایش چند دیدگاه تئوریک در این علم منجر شده است:1) انسان پدیده ای با توانمندی مکانیکی؛ در این نگرش هدف خلق محیط فیزیکی متناسب با الزامات احساسی، حرکتی و هوشی انسان است.
2) انسان پدیده ای ادراکی- انگیزه ای؛ هدف آن آگاهی از نحوه ی ادراک، احساس و عکس العمل انسان نسبت به محیط است.
3) انسان متجلی در رفتار؛ بر اساس این دیدگاه از طریق مطالعه ی رفتار انسان می توان به خصوصیات او پی برد و به مضامین رفتاری که
فضا در آن موضوعیت می یابد توجه کرد.
4) انسان پدیده ای مبتنی بر بوم؛ در این نگرش ترکیبی از قابلیت های درونی(ادراک، احساس و حالات هیجانی) و نمود های بیرونی رفتار انسان (رفتار کلامی، غیر کلامی و رفتار مکان محور) در رابطه ای متعارف با محیط مورد مطالعه قرار می گیرد(راز جویان،1375: 41-40).
داده های جمعیت شهری ایران
از کل جمعیت شهر نشین کشور در دوره های سرشماری 45 تا 75 به ترتیب 27/7 درصد، 28/8 درصد، 22/5 درصد و 18/5 درصد تنها در شهر تهران ساکن بوده اند. در سال 1375 شهر تهران به انضمام چهار شهر یک الی دو میلیون نفری مشهد، اصفهان، تبریز و شیراز مجموعاً بیش از 12 میلیون نفر از جمعیت شهر نشین کشور یعنی 33/2 درصد آن را در حوزه ی خود متمرکز نموده اند. اگر جمعیت چهار شهر 500 هزار تا یک میلیون نفری قم، کرج، اهواز و کرمانشاه را نیز به آن اضافه نماییم، ملاحظه می شود که نه شهر یاد شده در مجموع 41/7 درصد جمعیت شهری کشور را در خود سکونت داده اند. این در حالی است که 605 کانون شهری دیگر به رغم سهم قابل توجه خود از تعداد نقاط شهری، تنها 58/3 درصد جمعیت را در حوزه خود داشته اند. اعداد و ارقام فوق بیانگر شدت افزایش جمعیت شهر نشین کشور است. هم اکنون در نظام شبکه ی شهری به لحاظ جمعیتی، برتری و تسلط تهران در وهله نخست و چند شهر بزرگ دیگر، بر کل شبکه به طور برجسته ای دیده می شود که منطبق با الگوی اولیه و ابتدایی رشد شهری یعنی الگوی نخست شهری می باشد(علی اکبری،1383: 54 ).
توجه:
- برای دانلود فایل کامل پاورپوینت لطفا اقدام به خرید نمایید.
- پس از خرید بلافاصله لینک دانلود فایل برای شما ایمیل خواهد شد.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.