توضیحات
عنوان پروژه: ارزیابی آسیب پذیری ساختمانها به منظور مدیریت ریسک زلزله در مناطق شهری
- بیان مسئله
- اهمیت و ضرورت انجام تحقيق
- تعاریف
- ادبیات و پیشینه تحقیق
- مطالعات انجام شده مرتبط با موضوع تحقيق در ایران و جهان
- مقاله شماره 1
- مقاله شماره2
- مقاله شماره 3
- مقاله شماره4
- مقاله شماره 5
- بحث و نتیجه گیری مقالات مروری
- انواع ساختمان ها را در قالب بافت شهری
- 1-شاخص های سازه ای
- 2-شاخص های برنامه ریزی
- منابع مورد استفاده داخلی
- منابع مورد استفاده خارجی
بیان مسئله
مناطق شهری خصوصا در کشورهای در حال توسعه، به دلیل ضعف برنامهریزی، طراحی نامناسب ساختمانها و بیدقتی در اجرای اصولی پروژههای عمرانی به مکانهای آسیبپذیری در برابر زلزله تبدیل شدهاند( سیاح مفضلی وصحفی، 1389).
با انجام ارزیابی آسیب پذیری برای منطقه ای خاص، شناسایی نیازها و اقدام برای تامین آنها پیش از وقوع سانحه امکان پذیر خواهد بود. ارزیابی آسیب پذیری لرزه ای ساختمان های موجود، پیش بینی عملکرد آنها در مقابل زلزله های احتمالی آتی می باشد(فلاحی و بینش، 1385).
ارزیابی آسیب پذیری لرزه ای ساختمان های موجود با توجه به تلفات و خسارات ناشی از زلزلههای اخیر، بسیار ضروری می باشد. الزام اینگونه برآوردها در جهت تدوین و تکمیل طرحهای پیشگیری، آمادهسازی شامل ارتقاء ظرفیت های مقابله با سوانح و نیز بهسازی لرزهای مناطق مختلف شهری در سیاستگذاریهای مرتبط با مدیریت خطرپذیری لرزهای شهری نمایان است(Mokhberi, 2015).
اهمیت و ضرورت انجام تحقيق
مناطق شهری به دلیل تمرکز و گسترش روزافزون و بیرویه جمعیت و مجاورت اکثر مراکز تجاری و صنعتی، این ویژگی را دارند که اگر زلزلهای در آنها رخ دهد، متحمل خسارات سنگینی شوند. با توسعه شهرنشینی و تحولات اجتماعی، گسترش محلههای فقیر و تعدد اقشار آسیبپذیر، زمینه برای تبدیل یک حادثه معمولی به فاجعه در شهرها افزایش مییابد. ( سیاح مفضلی وصحفی، 1389)
بسیاری از شهرها به دلیل ارتباط نزدیک با عوامل طبیعی مانند: دریاها، رودخانهها، ناهمواریها و گسلها آسیبهای فراوانی دیده و یا همواره در معرض آسیب میباشند. بنابراین به سادگی میتوان دریافت که بررسی توانایی شهر در مقابله با بلایای طبیعی و برنامهریزی مناسب جهت پیشگیری یا کاهش آثار مخرب آن از اهمیت ویژهای برخوردار است. (امینیان و همکاران، 1392)
رویکردهای مدیریت ریسک که در آن اقدامات و فعالیتهای مربوط به قبل از وقوع سانحه، مورد توجه قرار میگیرند و تاکید آن بر برنامهریزی پیشگیری و آمادگی برای کاهش خطرات است، از اهمیت خاصی در کنترل و پیشگیری سوانح برخوردار است. .( فلاحی و بینش، 1385)
تعاریف
ریسک( خطرپذیری): خطرپذیری دامنه وسیعی دارد و یک مفهوم انتزاعی است که تعریف آن دشوار و در برخی از موارد، اندازه گیری آن غیرممکن است. خطرپذیری پدیده ای غیر قطعی یا شرایطی است که اگر محقق شود،اثر مثبت یا منفی بر اهداف مدیریت می گذارد.(Pathak, 2008 )
فرایند مدیریت ریسک: هدف مدیریت ریسک را می توان بطور کلی ارزیابی اطلاعات در رابطه با خطرات به منظور برنامه ریزی و سازماندهی موثر منایع مورد نیاز برای بازسازی و ایجاد تعادل در توان عملیاتی سازمان یا شهر پس از وقوع سانحه دانست.(Mafi, et al,2013)
توجه:
- برای دانلود فایل کامل پاورپوینت لطفا اقدام به خرید نمایید.
- پس از خرید بلافاصله لینک دانلود فایل برای شما ایمیل خواهد شد.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.