توضیحات
عنوان: ادبیات رئالیسم
- رئالیسم
- سه دیدگاه مفهوم رئالیسم
- پایهگذاران اصلی رئالیسم
- نگاهی به آثار بالزاک
- ادبیات رئالیسم
- عقاید رئالیسم
- ویژگی آثار رئالیسم
- جنبش رئالیسم
- رئالیسم ابتدایی
- انواع مهم رئالیسم
- رئالیسم بورژوا
- رئالیسم انتقادی
- رئالیسم سوسیالیستی
- رئالیسم جادویی
- مکتب رئالیسم در ایران
- مقایسه رئالیسم غربی با رئالیسم اسلامی
- نتیجه گیری
- منابع
رئالیسم
رئالیسم از واژه (Real)که به معنای واقع است، مشتق شده و در واقع به معنای مکتب اصالت واقع است.
مکتب رئالیسم نقطه مقابل مکتب ایده آلیسم است؛ یعنی مکتبی که وجود جهان خارجی را نفی کرده و همه چیز را تصورات و خیالات ذهنی می داند.
رئالیسم یعنی اصالت واقعیت خارجی.این مکتب به وجود جهان خارج و مستقل از ادراک انسان، قائل است.
رئالیسم ، در مفهوم عام به معنی علاقه و تمایلی بنیادین به عین موضوع خارج از ذهن است و از دیرباز فکر بشر را به خود مشغول داشته است.
سه دیدگاه مفهوم رئالیسم
رئالیسم هستی شناختی: در این دیدگاه به واقعیتی می پردازیم که ظهور عینی و محسوس دارد و حقیقت همان مرتبه باطنی وعینی است که واقعی تر می باشد.
رئالیسم معرفت شناختی: در این دیدگاه که از تعریف افلاطونی- ارسطویی شناخته شده عبارت است از جهان عینی مستقل از وجود ما و حقیقت عبارت است از انطباق تصویر ذهنی با واقعیت خارجی. اگر تصویر یا قضیه ادراک شناسانده بر واقعیت دلالت داشته باشد قضیه درست و معادل حقیقت است و اگر تصویر یا قضیه ذهن شناسانده منطبق بر واقعیت خارجی نباشد قضیه کاذب است.
رئالیسم اخلاقی و ارزشی: از دیدگاه اخلاقی و ارزشی، واقعیت به بخشی اشاره می کند که وجود داشته و اغلب نادرست، غیراخلاقی و ناپسند بوده و حقیقت همان وضعیت ایده آلی است که باید جایگزین واقعیت موجود گردد.
پایهگذاران اصلی رئالیسم
پایهگذاران اصلی رئالیسم در فرانسه نویسندگان و شاعران کمشهرتی بودند که بهطور صریح با مکتب رمانتیسیسم مقابله میکردند؛ از جمله این افراد میتوان به شامفلوری و مورژه و دورانتی اشاره کرد.
گوستاو کوربه : نخستین عرصهای که رئالیسم توانست در آن خودی نشان بدهد، هنر نقاشی بود و گوستاو کوربه (۱۸۱۹ – ۱۸۷۷ م) یکی از پیشگامان آن محسوب میشود.
بالزاک : (۱۷۹۹ – ۱۸۵۰ م) اولین کسی است که با نوشتن رمانهایی در مجموعه «کمدی انسانی»، مسائل اجتماعی را به شکل جدیتری مطرح نمود. این رمانها درباره زندگی قشر متوسط مردم فرانسه سخن میگفت. با وجود آنکه بالزاک قصد تشکیل مکتبی را نداشت، اما با نگارش این آثار بهعنوان پیشرو نویسندگان رئالیست مطرح شد.
جورج الیوت و ویلیام دین هاولز: در انگلستان، جورج الیوت ودر آمریکا ویلیام دین هاولز نیز مکتب رئالیسم را پایهگذاری کردند.
توجه:
- برای دانلود فایل پاورپوینت لطفا اقدام به خرید فرمایید.
- پس از خرید بلافاصله لینک دانلود فایل برای شما ایمیل خواهد شد.
سفارش پاورپوینت دلخواه
به منظور سفارش پاورپوینت با جزئیات دلخواه خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.