توضیحات
عنوان: آمادگی جسمانی در بسكتبال
- آمادگی عمومی در بسكتبال
آمادگی اختصاصی در بسكتبال - انواع و چگونگی تمرینات آمادگی در این رشته، میزان تمرین و فعالیت های تمرینی
- برنامه ریزی برای ورزشکاران مبتدی و دبیرستانی
- برنامه ریزی برای ورزشکاران دانشگاهی و حرفه ای
- آماده سازی قبل از مسابقات
- آماده سازی در زمان مسابقات
آمادگی عمومی در بسكتبال
صرف نظر از شاخصهای بازی و بهبود توانایی ورزشکاران رشتة بسکتبال، از سطوح آماتور تا
حرفه ای، آماده سازی بازیکنان از نظر مهارتی، آمادگی جسمانی و فیزیولوژیکی امری ضروری است. برای طراحی برنامة تمرینی ورزشکاران، شناسایی نیازهای فیزیولوژیك رشته های متفاوت ورزشی، همچنین شناخت روشهای تمرینی مناسب و مؤثر برای بهبود عاملهای تعیین کنندة عملکرد ضروری هستند.
ورزشکاران دبیرستانی در این فاز باید به توسعه استقامت بی هوازی،تکنیک های سریع دویدن و تکنیک های سریع دویدن تمرکز کنند و ورزشکاران دانشگاهی تمرینات چابکی تخصصی بسکتبال را انجام دهند.تعداد جلسات ترینی ورزشکاران دبیرستانی باید 2تا 4 جلسه در هفته باشد و برای ورزشکاران حرفه و دانشگاهی باید 4تا 5 جلسه در هفته باشد.
آمادگی عمومی برای شروع تمرین در بسکتبال بسیار مهم است و جزئی از تمرین است.برای یادگیری بهتر تمرینات ،باید بدن آماده باشد و این آمادگی فقط از طریق آمادگی اولیه محقق می شود.
آمادگی اختصاصی در بسكتبال
ورزش بسکتبال نیازمند مهارت های تخصصی است که میتواند تحت شرایط پویا,در شرایطی که در حال دویدن با سرعت بالا یا در حال تغییر مسیر ها هست به انجام برسد.در نتیجه,ورزشکاران موفق بسکتبال تمایل دارند در عین داشتن یک ترکیب بدنی نسبتا لاغر,قدرت,توان و چابکی بالایی داشته باشند.درحالیکه بسیاری از کارهای مهارتی در شدت بالایی انجام می شود, سطح معینی از استقامت برای رویارویی با نیازهای بازی در مدت زمان مسابقه بسیار مهم است.در مقایسه با دیگر ورزش های تیمی,نیاز های هوازی بسکتبال کمتر از فوتبال و بیشتر از والیبال و بیسبال است.نیاز های بدنی بازیکنان بسکتبال باتوجه به پستی که در آن بازی می کنند متفاوت است و باید بر اساس این تفاوت ها برنامه های قدرت و آمادگی بدنی طراحی شود.
آمادگی اختصاصی مرور فن و مهارت هایی است كه ورزشكار در تمرین یا مسابقه باید انجام دهد برای مثال : در رشته والیبال بازیكنان پس از گرم كردن عمومی . چند حركت پاس پنجه و ساعد و اسپك را انجام می دهند یا در بازی بسكتبال بازیكنان چند بار انواع دریبل و پاس و شوت و ریباند و ضد حمله را تمرین می كنند .
در این فاز ورزشکاران باید ظرفیت و استقامت بی هوازی را که در فاز آماده سازی عمومی تمرین کرده اند را با اجرای حرکات و الگوهای حرکتی اختصاصی بسکتبال گسترش دهند.ورزشکاران دبیرستانی باید بر خی از اجزاء چابکی مانند عکس العمل ها،پاس دادن ها،دریافت ها و دریبل زدن ها را در زمین اجرا کنند.ورزشکاران دانشگاهی نیز باید استراحت ها و وهله های پرشدتی از حرکات را اجرا کنند.الگوهای تمرینی برای ورزشکاران دانشگاهی باید از لحاظ بیومکانیک و متابولیکی مشابه حرکات بسکتبال باشدوبازیکنان دبیرستانی باید 3تا4جلسه و ورزشکاران دانشگاهی 4تا5جلسه با 20 ثانیه استراحت بین ست ها در هفته باید این تمریات را اجرا کنند.
توجه:
- برای دانلود فایل پاورپوینت لطفا اقدام به خرید فرمایید.
- پس از خرید بلافاصله لینک دانلود فایل برای شما ایمیل خواهد شد.
سفارش پاورپوینت دلخواه
به منظور سفارش پاورپوینت با جزئیات دلخواه خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سهیل –
تشکر میکنم خیلی مفیده