توضیحات
عنوان فارسی: شکل دهی منیزیم و آلیاژهای آن
عنوان انگلیسی مقاله:
Forming of magnesium and its alloys
چکیده
در این فصل شکلپذیری آلیاژهای پایه منیزیم از طریق منشور آزمون کششی مورد بررسی قرار گرفته است. علیرغم نارساییهای این آزمون، این روش به طور قابل توجهی مفید است و در اینجا برای کمک به مشخص سازی اختلافات کلیدی میان منیزیم و آلومینیم مورد استفاده قرار گرفت.
منیزیم و آلیاژهای آن استحکام تسلیم قابل مقایسهای با آلیاژهای پایه آلومینیم ارائه میدهند. هرچند، بیتقارنی و ناهمسانگردی بیشتری تا نقطه تسلیم وجود دارد. با وجود اینکه مقادیر-r لانکفورد[1] که میتواند تا مقدار 4 بالا باشد، منیزیم و آلیاژهای آن نوعاً نسبتهای کشش عمیق بسیار کمتری به نسبت آلومینیم و دیگر فلزات ارائه میدهند. آزمایشات کششی که در دمای اتاق انجام میشوند، آلیاژهای منیزیم کار شده معمولاً توان کارسختی و منحنیهای حد شکلدهی به نسبت کمتری در مقایسه با آلیاژهای پایه آلومینیم ارائه میدهند. هرچند، هرچند، کرنشهای نقطه شکست در هر دو حالت کششی و فشاری بسیار کمتر از کرنشهای آلیاژهای آلومینیم است. شکلپذیری به شدت با افزایش دمای شکلدهی بهبود یافت. شکلدهی گرم آلیاژهای منیزیم میتواند با استفاده از تجهیزات و شرایطی مشابه با تجهیزات و شرایطی که برای آلیاژهای پایه آلومینیم به کار میرود انجام شود.
کلمات کلیدی: منیزیم، شکلدهی، آزمون کشش، شکلپذیری، مقدار-r، همسانگردی.
مقدمه
همانطور که در قسمت دیگری از این کتاب مورد بحث قرار گرفت، منیزیم و آلیاژهای آن در کاربردهایی که وزن کم مزیتی محسوب میشود یک انتخاب خوب و ویژه محسوب میشود. ماده بهینه برای یک پرتو نور مستقیم مقدار بالای را دارد، که در آن E مدول یانگ و دانسیته میباشد. برای پنل نور مستقیم شاخص ماده مربوطه میباشد. مقادیر این نمایهها از نمایههای محاسبه شده برای آلومینیم به ترتیب از یک پنجم و یک سوم تجاوز میکند. درحالیکه این مورد شرایط مطلوب منیزیم را نشان میدهد، این مثال همچنین از جهتی دیگر نیز حائز اهمیت است، و آن اینکه منیزیم بر حسب چگونگی مقایسه آن با ماده با هدف جایگزینی با آلومینیم مورد بررسی قرار گرفته است. درجاییکه قابل کاربرد باشد، این فصل این رویه را دنبال میکند.
به منظور حصول مزیت از مقایسه مطلوب سبکی و سفتی در یک پنل تحت خمش ابتدا باید پنل را تولید کرد. پنلها و پرتوها که اجزایی طویل، عریض و به شدت نازک هستند، بوسیله فرآیندهای شکلدهی فلز مانند اکستروژن، نورد و کشش تولید میشوند. چنین محصولاتی اغلب پیشتر بوسیله خمش، کشش و کشیده شدن شکلدهی میشوند. عملیات فورج نیز گاهاً برای فشردن بیشتر اما برای قطعات کامل به کار میرود. تمام این فرآیندها شامل مومسان فلز هستند، از این جنبه، منیزیم نمیتواند خود را خوب نشان دهد. مولفین مقالات علمی که در این موضوع کار میکنند مکرراً به این نکته اشاره مینمایند که منازعات پیرامون منیزیم، در یک روش یا روش دیگر، در فراهم آوردن پنج برش مستقل مستلزم برآورده کردن الزام وانمایزز برای تغییر شکل اختیاری است. هرچند، منیزیم و آلیاژهای آن تماماً مقداری مومسان را تحت شرایط محیطی ارائه مینمایند.
اولین موضوعی که در بررسی منشأ مطلوب نبودن منیزیم در باب مومسان میتوان به آن اشاره نمود مورد توجه قرار دادن شکلپذیری کششی آن است. در کتاب رابرتز که در سال 1960 منتشر شده است، وی سوءتفاهمهای مهندسی غالبی که در رابطه با فرض گرایش منیزیم به تردی وجود دارد را مورد توجه قرار داده است. برای انجام این کار، او از مطالعه قبلی توآز و ریپلینگ که نتیجه گرفتهاند منیزیم تحت شرایط آزمون کشش ضعیفترین حالت را دارد نقل قول کرده است. کل ازدیاد طول کششی گزارش شده در یک پایگاه داده معروف آنلاین (MatWeb) در برابر استحکام تسلیم کششی به صورت نمودار ترسیم شده است و در شکل 6.1 برای کل محدوده آلیاژهای کار شده که در پایگاه داده وجود دارند نشان داده شده است. دادههای مربوط به وسعت کامل آلیاژهای آلومینیم کار شده موجود نیز نشان داده شده است. تعدادی نکته میتوان از این شکل درک کرد، اما در حال حاضر ما فقط به یکی از آنها اشاره میکنیم: درحالیکه آلیاژهای آلومینیم هم در استحکامهای بالاتر و هم در شکلپذیریهای بالاتر توسعه یافتهاند، ازدیاد طول کششی آلیاژهای پایه منیزیم همچین موردی را نشان نمیدهند، و در اصل، به طور قابل توجهی در مقایسه با بسیاری از آلیاژهای آلومینیم با استحکام قابل مقایسه کمتر است.
شکل 6.1 نمودار کل ازداید طول کششی در برابر استحکام تسلیم کششی به دست آمده برای کل آلیاژهای کار شده منیزیم و آلومینیم کار شده موجود در پایگاه داده خواص ماده آنلاین MatWeb
موضوع پر اهمیتی که مورد توجه قرار گرفته است ربط شکلپذیری کششی به عنوان معیازی از شکلپذیری است. این موضع در ابتدای بخش این فصل آمده است. بخشهای بعدی موضوعات کلیدی در شکلپذیری منیزیم را با هدف ایجاد یک شالوده برای شهرت[2] فلز مورد توجه قرار میدهند. بخشهای به ترتیب زیر ترتیببندی شدهاند. مکانیزمهای پایهای تغییرشکل به طور کاملاً خلاصه مورد بررسی قرار گرفتهاند و زیربخشهای بعدی تسلیم شدن، کار سختی، کرنش شکست، ابرمومسانی و ترکخوردگی گرم را مورد اشاره قرار میدهند. در جایی که ممکن بوده است، فهم و درک فعلی با توجه به نقشهای دما، اندازه دانه و افزودن عناصر آلیاژی مورد توجه قرار گرفتند. این فصل نشان میدهند که چه مولفی بیشترین درک را از درک فعلی داشته است. هدف از این کار ارائه برخی قواعد برای فهم و درک این موضع است تا بررسی جزئیات تمام پایگاههای داده که هنوز بسیاری از جنبههای مومسان آلیاژهای پایه منیزیم را ارائه میدهند.
توجه:
- برای دانلود فایل word کامل ترجمه از گزینه افزودن به سبد خرید بالا استفاده فرمایید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش ترجمه تخصصی مقالات خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش ترجمه مقاله
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.