توضیحات
عنوان فارسی: مطالعه مقایسه ای بین خصلت آروماتیکی در تتراسیلیک جایگزین شده و هگزا سیلیک تیوفین
عنوان انگلیسی مقاله:
A Comparative Study of Aromaticity in Substituted Tetracyclic and Hexacyclic Thiophenes
چکیده
ما به مطالعه طبیعت خصلت آروماتیکی در پروفیرینیک های متشابه گسترش یافته از توفین های تشکیل شده از چهار یا شش تیوفین پرداخته ایم. با استفاده از نظریه کاربردی چگالی ( DFT) به بررسی خصلت آروماتیکی درشت حلقه ها و قطعه های مولکولی تک پرداخته ایم. متوجه جریان حلقه ای پارامغناطیسی الونلی در مولکول های تتراسیلیک و جریان جریان حلقه ای دیامغناطیسی الونلی برای مولکول های هگزاسیلیک شدیم . ما همچنین درباره ی تاثیر جایگزینی حلقه های بنزنی در درشت حلقه ها مطالعه کرده ایم. متجه شدیم که با افزایش حلقه های بنزنی خصلت آروماتیکی در سیستم های تتراسیلیک افزایش و در سیستم های هگزاسیلیک کاهش میابد. تمام نتایج با پارامترهای مختلف میکروسکوپی ،شامل هندسه ،فاصله تحریک و معیار NMR بررسی شده است.
معرفی
اگرچه خصلت آروماتیکی مفهومی قدیمی است ولی همچنان ناحیه ای جذاب برای تحقیق است. این مفهوم که در اصل برای شیمی آلی معرفی شد، به مولکول های غیر آلی ، دسته های فلزی و سیستم های سه بعدی هم گسترش پیدا کرده است. امروزه خصلت آروماتیکی نه تنها توسط توزیع π-الکترون ها شرح داده می شود بلکه توسط σ-الکترون ها و الکترون های اربیتال d هم تعریف می شود. درگیر شدن اربیتال های اتمی s,pوd به خصلت آروماتیکی یا ضد آروماتیکی σ،π و δ در مولکول ها منجر می شود. این مفهوم برای پیش بینی ساختار و پایداری طبقه بزرگی از سیستم ها به کار می رود. عموما مولکول های آلی مزدوج هم π-آروماتیک یا ضدآروماتیک هستند، جایی که ترکیبات گروهی اصلی می توانند خصلت آروماتیکی یا ضد آروماتیکی σ و π را نشان دهند. در حالت دسته های فلزی گذرا به خاطر وجود الکترون های اربتال d امکان وجود خصلت آروماتیکی یا ضد آروماتیکی δ هست. از طرف دیگر سیستم ها می توانند خصلت چند آروماتیکی یا ضد آرماتیکی نشان دهند که در آن، خصلت آروماتیکی δ،π و σ را همزمان نشان می دهند یا خصلت آروماتیکی ناسازگار ظاهر می شوند که در آن یکی از آنها آروماتیک و دیگری ضد آروماتیک است.
جالب توجه است که خصلت آروماتیکی مستقیما قابل اندازه گیری نیست . چندین معیار مانند شاخص ساختاری،شاخص پایه ی مغناطیسی و جدید ترین آن ،شاخص پایه ی الکترونیکی برای طبقه بندی مولکول ها به آروماتیک و غیر آروماتیک به کار برده می شوند . در میان روش های بر پایه ی ساختار ، شاخص های Bird و شاخص های خصلت آروماتیکی مدل نوسانگر هارمونی (HOMA)[1] به طور گسترده ای مورد استفاده قرار می گیرند. این روش بر پایه طول پیوند / مرتبه تناوب و فایده این روش این است که حتی برای ساختارهای کریستالی هم مورد استفاده قرار می گیرد. شاخص های بر پایه انرژی از گونه های مختلف انرژی مانند انرژی رزونانس،انرژی پایداری ، انرژی جداسازی σ-π و نمونه های مشابه استفاده می کنند. گسترده ترین روش مورد استفاده بر پایه مغناطیس ، مقدار انتقال شیمیایی مستقل هسته ای( NICS)[2] است. در این روش، محافظ مغناطیسی در هر نقطه ی فضایی در فضای سه بعدی می تواند محاسبه شود. اندازه و علامت محافظ به خصلت آروماتیکی یا ضدآروماتیکی مولکول ها اشاره می کند. دیگر روش ها در این دسته شامل محافظ جریان حلقه های آروماتیک ( ARCS)[3] ، اسکن NICS و مدل جریان حلقه ای هستد. از این گذشته کاریرد استقرار الکترون به عنوان تخمین خصلت آروماتیکی به کار برده می شود. اخیرا بر پایه ی نظریه ی اتم ها در مولکول (AIM)[4] توسط BADER ، شاخص عدم استقرار ، که تعداد الکترون های به اشتراک شده بین دو اتم را نشان می دهد ، به کار برده می شود تا کمیت خصلت آروماتیکی را تعیین کند. همچنین بررسی جداسازی σ-π برای مطالعه خصلت آروماتیکی دسته های فلزی به کار گفته می شود…
توجه:
- برای دانلود فایل word کامل ترجمه لطفا اقدام به خرید فرمایید.
- پس از خرید بلافاصله لینک دانلود فایل برای شما ایمیل خواهد شد.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.