توضیحات
عنوان فارسی: مروری بر طراحیهای پردازشگر بخار آب اتمسفر (جو) برای تولید آب آشامیدنی
عنوان انگلیسی مقاله ترجمه شده:
REVIEW PAPER ATMOSPHERIC WATER VAPOUR PROCESSOR DESIGNS FOR POTABLE WATER PRODUCTION: A REVIEW
مقالهی مروری مروری بر طراحیهای پردازشگر بخار آب اتمسفر (جو) برای تولید آب آشامیدنی
چکیده
تکنولوژی (فنآوری) پردازش بخار آب اتمسفر (جو) AWVP مورد بررسی قرار گرفته است. این پردازشگرها ماشینهایی هستند که مولکولهای آب موجود در اتمسفر را استخراج میکنند و در نهایت باعث یک تغییر فاز از بخار به مایع میشوند. سه دسته (نوع) از این ماشینها ارائه شده است. این ماشینها یا سطح را تا دمایی پایینتر از دمای نقطهی شبنم هوای محیط سرد میکنند و بخار آب را با استفاده از جاذب جامد یا مایع جمع میکنند یا انتقال حرارت همرفتی را در داخل یک ساختار برجی ایجاد و کنترل میکنند. دستگاههای اختراع شده مقیاسهای متفاوتی دارند؛ آب آشامیدنی خروجی از واحدهای کوچک برای نیازهای روزانهی یک شخص مناسبند و ساختارهایی به بزرگی یک ساختمان چند طبقه توانایی تامین آب آشامیدنی را برای یک محلهی شهری را دارند.
آبشار (فلوچارت یا نمودار گردشی) انرژی و جرم برای سه نوع از پردازندههای بخار آب ارائه شده است. فلوچارتها به طبقه بندی طراحیها و بحث در مورد نقاط قوت و محدودیتها کمک میکند. عملی بودن (قابل اجرا بودن) و تناسب طراحیهای مختلف برای کمک به منابع آب نیز همراه با تخمین هزینهی آب درنظر گرفته شده است. نمونههای اولیهای که به صورت موفقیت آمیز آزمایش شده است، برجسته شدهاند.
رطوبت مطلق (نرمالهای هواشناسی) در محدودهی 4 گرم بخار آب در هر متر مکعب از سطح هوا در اتمسفر (لاس وگاس، نوادا، آمریکا) تا 21.2 گرم در هر متر مکعب (جیبوتی، جمهوری جیبوتی) میباشد. آنتوفاگاستادر شیلی، دارای مقدار نرمال (متوسط) رطوبت مطلق 10.9 گرم بر مترمکعب میباشد. بازده 40 درصدی ماشین در مجاورت آنتوفاگاستا به جریان هوا با دبی 10 مترمکعب بر ثانیه نیاز دارد تا بتواند 3767 لیتر آب در هر روز تولید کند.با مصرف روزانهی 50 لیتر آب برای هر نفر، 75 نفر میتوانند نیازهای ابتدایی آب برای نوشیدن، بهداشت، حمام کردن و پخت و پز را با استفاده از تمرکززدایی و سادهسازی زیرساختهای تامین آب همراه با منافع اقتصادی و مزایای اجتماعی داشته باشند.
کلمات کلیدی: بخار آب، آب آشامیدنی، افزایش بارش، منابع آب، آب شیرین کن، مرور.
مقدمه
نوآوریها در تکنولوژیهای تامین آب بسیار مطلوب است. “ایدههای ابتدایی و فلسفی توسعهی آب دائما دستخوش تغییرات اساسی هستند” و پروژهای جدید زیادی در حال رقابت با فرصتهای جدید برای راه حلهای بهبود کیفیت آب و مسالهی مقدار آب با مقیاس کوچکتر خلاقانه، تکنیک مدیریت محلی، بنیادی و اقتصادی هستند” (گلیک، 1998، ص32).
تفکر خلاقانه به منظور دستیابی به آخرین آبادی مورد استفاده قرار میگیرد، ارجاع به مقدار بسیار زیاد اتلاف روزانهی آب به دلیل بی کفایتی، عدم مدیریت و هدررفت (پوستل، 1992) هزینهی گزافی برای متقاضیان دارد. با این حال، طرف تامین کننده به پیشرفت نیاز دارد.
فرآیند بخار آب اتمسفر (AWVP) گزینهی نسبتا ناآشنایی برای تامین آب با مدیریت محلی مقیاس کوچک میباشد. جامعهی ذخایر آب به شناخت AWVP و درگیر شدن در پیشرفت آن نیاز دارد. منابع نوآوری شدهی آب قابل شرب در حال استفاده اند و توسط سازمان ملل مورد بازنگری قرار گرفته اند (1985). آب شیرین کن و باروری ابرها روشهای شناخته شده در جوامع هستند که هزینههای بالای مالی و محیطی دارند. تبدیل انرژی گرمایی اقیانوس چرخه باز (OTEC) روش دیگری برای تامین آب تازه است. برداشت آب باران (گولد، 1995) یک تکنولوژی سادهی کاربردی است. برداشت آب مه (سرسدا و همکاران، 1992) با ابزار مدرن در طولانی مدت استفاده میشود، دستگاههای ساده ای که با حداقل نیروی متخصص از بیرون میتوانند نگهداری شوند. AWVP به صورت پراکنده در تحقیقات گذشه ظاهر شده است (جرارد و ورزل 1967و1972، هلستروم 1969، لندسبرگ 1972، استار و همکاران 1972 و 1974، راجوانشی 1981، سیمور و بتمن 1984، المر و هاید 1986، خلیل 1993، والگرن 1993، نیلسون و همکاران 1994، بیسنس 1995، نیکولایو و همکاران 1996، بیسنس و همکاران 1998 ).
فرآیند بخار آب اتمسفری
سه نمونه از دستگاههایی که بخار آب را به روشهای مختلف به کار میگیرند، توسعه داده شده اند (شکل 1). هر متر مکعب از هوای لایهی مرزی اتمسفری ضخیم 100-600 متری سراسر زمین شامل 4-25 گرم بخار آب میباشد و به صورت بالقوه منابع آب اجازه میدهند مردم در هرجایی زنده نگه بمانند. لندزبرگ (1972) مقدار میانگین منبع بخار آب اتمسفری موجود در سطح زمین را در ماههای ژانویه و جولای طبقه بندی کرد. نواحی با عرض جغرافیایی شمالی یا جنوبی 30 درجه بیشتر دچار یخ زدگی گاه به گاهی میشدند (لاوری، 1972، شکل 3.11) یا عرض جفرافیای سرماخیز مکانهای مناسبی نبودند اما جمعیت ساکن این نواحی معمولا منابع آب کافی داشتند.
توجه:
- برای دانلود فایل word کامل ترجمه از گزینه افزودن به سبد خرید بالا استفاده فرمایید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش ترجمه تخصصی مقالات خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش ترجمه مقاله
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.