توضیحات
عنوان فارسی: آندوسکوپی با کپسول بیسیم: از دستگاههای تشخیصی (عیبیابی) تا سیستمهای رباتیک چندمنظوره
عنوان انگلیسی مقاله ترجمه شده:
Wireless capsule endoscopy: from diagnostic devices to multipurpose robotic systems
آندوسکوپی با کپسول بیسیم: از دستگاههای تشخیصی (عیبیابی) تا سیستمهای رباتیک چندمنظوره
چکیده. در گذشته، معرفی سنسورهای تصویری کوچک با مصرف توان کم بر اساس تکنولوژی نیمه هادی اکسید فلزی تکمیلی (CMOS)، امکان تحقق کپسول بیسیم قابل بلع (خوراکی) را با هدف تجسم مخاط روده کوچک فراهم آورده است. این دستگاه تأییدیهای از اداره دارو و غذا دریافت کرده است و از آنجایی که نسبت به تکنیکهای سنتی تشخیص اختلالات روده کوچک عملکرد بهتری داشته است، با سرعت بیشتری رو به گسترش میباشد. در سال 2004 یک کپسول مخصوص مری روانه بازار شد در حالیکه توسعهی راهحلی برای روده بزرگ همچنان ادامه دارد. با این وجود، راهحلهای موجود شامل محدودیتهایی میشوند: آنها منفعلانه به واسطهی حرکات حلقوی حرکت میکنند، امکان توقف آنها به منظور تشخیص طولانی مدت وجود ندارد، آنها توان را از یک باتری داخلی با طول کوتاه دریافت میکنند و کاربرد آنها به یک عضو خاص محدود میشود، یا روده کوچک و یا مری. با این وجود، با پیشرفتهای مداوم در بسیاری از شاخههای مهندسی از جمله سیستمهای میکروالکترومکانیکی (MEMS) انتظار میرود که عملکرد آندوسکوپی کپسولی تحت تأثیر قرار گیرد. آیندهای نزدیک حاکی از وجود کپسولهایی است که قادر خواهند بود از تمام دستگاه گوارشی عبور کنند تا نمایشی از تمامی اعضا به دست آید و نیز دارورسانی و نمونهبرداری از بافتها میسر گردد. در طولانی مدت، ظهور رباتیک میتواند منجر به پیدایش پلتفرم پزشکی مستقل خودکار شود که مجهز به پیشرفتهترین درمانها از نظر MEMS برای درمان و تشخیص دستگاه گوارش هستند. در این بررسی، آخرین پیشرفتهای مرتبط با آندوسکوپی با کپسول بیسیم (WCE) ارائه شده و پس از ارائهی توضیحاتی در مورد وضعیت کنونی، امیدوارکنندهترین راهحلها معرفی میشوند.
واژگان کلیدی. کپسول بیسیم، آندوسکوپی با کپسول، کپسولهای فعال، رباتهای پزشکی، کپسول رباتیک.
مقدمه
آندوسکوپی به عنوان روشی برای تشخیص مخاط دستگاه گوارش در سال 1868 وقتی که جی و آر شیندلر پیشگام در ارائه روشهایی برای اجرای گاستروسکپی بودند، به وجود آمد (سالمور، 1998).
امروزه آندوسکوپی انعطافی (انعطافپذیر) امکان تشخیص داخل مری، معده، روده بزرگ و در بخشی روده کوچک را فراهم میسازد و در نتیجه به درک ساختار، عملکردها و پاتولوژی (آسیبشناسی) آن کمک میکند. آندوسکوپی انعطافی آسیب کمی به بیمار وارد میکند و عموماً به خوبی پذیرفته میشود.
با این وجود، دسترسی به برخی از قسمتهای دستگاه گوارش با استفاده از آندوسکوپی انعطافی دشوار میباشد ازجمله بزرگترین قسمت از روده کوچک. حداقل بخشی از بیماران به علت درد از آندوسکوپی انعطافی میترسند و این تمایل بیماران را برای انجام آندوسکوپی به خصوص در زمینه پیشگیری از سرطان و غربالگری محدود میسازد.
از این رو آندوسکوپی با کپسول بیسیم (ECW) از زمان معرفی و انقلاب در روشهای آندوسکوپی نقش مهمی را ایفا کرده است زیرا این روش تا حد زیادی سطح ناراحتی بیماران را کاهش میدهد (بردبری، 2000). در حالیکه این روش آندوسکوپی در ابتدا به روده کوچک محدود میشد، امروزه ECW شامل شاخههای تجویزی دیگر ازجمله ازوفاگوسکوپی یا کولونوسکوپی میشود. اگرچه این گسترشها بدون پیشرفتهای چشمگیر تکنولوژی امکانپذیر نمیباشند. در آینده ممکن است ECW مکانیزمها برای حرکت فعال داخل دستگاه گوارش، میکروسنسورهای پیشرفته برای تشخیص و درمان و ابزارهای کوچک برای جراحی با حداقل تهاجم (MIS) را با هم ادغام کند(فایرمن و همکارانش، 2004، پولا و همکارانش، 2000، بشیر، 2004، زان و همکارانش، 2000).
در این راستا، چندین شرکت خصوصی و مراکز تحقیقاتی در سراسر جهان در تلاش برای استفاده از زمینههای تکنولوژی خود برای افزایش قابلیت WCE و ارتقای آن از یک ابزار تصویری محض برای تشخیص به یک پلتفرم کامل و مستقل پزشکی برای درمان و MIS هستند. این امر به لطف پیشرفتها و هماهنگیهای رشتههای مختلف مهندسی ازجمله سیستمهای میکروالکترومکانیکی (MEMS)، رابطهای کنترلی کاربرپسند و مکانیک با دقت بالا امکانپذیر میشود.
توجه:
- برای دانلود فایل word کامل ترجمه از گزینه افزودن به سبد خرید بالا استفاده فرمایید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش ترجمه تخصصی مقالات خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش ترجمه مقاله
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.