توضیحات
عنوان فارسی: عملکرد لرزه ای و مدلسازی پس تنیده و دیوارهای برشی بتنی پیش ساخته
عنوان انگلیسی:
Seismic Performance and Modeling of Post-Tensioned, Precast Concrete Shear Walls
خلاصه
یک تست شبیه سازی زلزله بر روی یک ساختمان بتنی، چهار طبقه با مقیاس کامل و پیش تنیده انجام شد. در این تست از ابزار میز لرزه ای E-Defence استفاده شد. سیستم لرزه ای مقاوم در برابر نیرو در این ساختمان آزمایشی ما از دو بخش تشکیل شده است؛ قالبهای پس تنیده (post-tensioned, PT) از یک سو و دو دیوار پیش ساخته منفرد PT از سوی دیگر. این ساختمان مورد مطالعه در معرض چند حرکت زمین لرزه ای قرار گرفت. برد این زمین لرزه بین سطح تعمیرپذیری تا نزدیک به آوار و فروریختن بود. رفتار جهت دیوار ساختمان که در معرض چندین زمین لرزه قرار گرفته اند با استفاده از تحلیل تاریخچه پاسخ غیر خطی مدل های مهندسی سازه عملی شبیه سازی شد و نتایج به دست آمده از این تست با یافته های شبیه سازی 2D مقایسه شد. همبستگی و ارتباط خوبی بین شبیه سازی های تحلیلی انجام شده و نتایج تست در رابطه با پارامترهای مهم مهندسی با برخی اختلافات وجود دارد.
کلید واژه ها: تست شبیه سازی زلزله، لرزه ای، دیوار برشی، دیوار سازه، بتن پیش شاخته
مقدمه
زلزله های گذشته، نمونه هایی از عملکرد نامناسب و نارضایتی از ساختمانهایی را نشان می دهد که از دیوارهای سازه بتن آرمه به عنوان سیستم جانبی مقاوم در برابر نیرو استفاده می کردند. در نمونه هایی از زلزله در نورتریج در سال 1994 می توان یافت که دیوارها از ویژگی مقاومت افزوده برخوردار بودند که منجر به شکست ناخواسته کلکتورها و سیستم های طبقه از جمله سازه های پس تنیده و پیش ساخته شد. در زلزله هایی که در شیلی و کرایست چرچ در سال های 2010 و 2011 رخ دادند بسیاری از ساختمان هایی که از دیوارهای سازه ای ساخته شده بودند از خسارات شدید در امان ماندند. اگرچه برخی تفاوتها در اقدامات دقیق بین آن کشورها و آمریکا وجود دارد اما الگوهای شکست، نگرانی را در رابطه با اینکه تا چه حد دیوارهای سازه بتن آرمه مرسوم و رایج در ساختمان های آمریکا در زلزله های بعدی خوب عمل خواهند کرد، افزایش می دهد. تلاش های تحقیقاتی گذشته از جمله برنامه سیستم های سازه لرزه ای پیش ساخته (PRESSS) (پریسلی 1991) و تحقیقات بعدی، رویکردهای طراحی جایگزین که از دیوارهای سازه پیش ساخته پس تنیده (PT) استفاده کردند را بررسی نموده تا مکانیزم های بازده بهتر کنترل شود و رفتارهای خودمحور نیز گسترش یابد. این مطالعات به عنوان راهنمای خوبی برای شرایط طراحی و ساخت و ساز محسوب می شدند اما تعداد آزمایشات دینامیک، سه بعدی و با مقیاس کامل که رفتار را در سیستم های سازه واقعی نشان می دهند بسیار کم می باشد. نشان دادن این رفتارها در تعیین فعل و انفعالات پیچیده بین سازه های ساختمان تکمیل شده حائز اهمیت می باشد و نیز به عنوان وسیله ای برای تاًیید و پذیرش توسط جامعه مهندسین تلقی می شود.
در دسامبر 2010 موسسه تحقیقات ملی زمین شناسی و پیشگیری از سوانح (NIED) در ژاپن یک آزمایش شبیه سازی زلزله سه بعدی بر روی یک ساختمان چهار طبقه با مقیاس کامل و با استفاده از میز لرزه ای E-Defence انجام داد. طراحی، ابزار، مطالعات تحلیلی مقدماتی و تست ساختمان همکاری بین محققین ژاپنی و آمریکایی را نشان می دهد. سیستم لرزه ای مقاوم در برابر نیروی ساختمان مورد آزمایش از دو قاب PT متصل به هم در یک جهت و دو دیوار پیش ساخته PT منفرد در جهت دیگر تشکیل شده است. این ساختمان به گونه ای طراحی شده بود که از آخرین کدهای موردنیاز و توصیه ها و پیشنهادات طراحی موجود در ژاپن و آمریکا مثل ACI ITG-5.2-09 بهره مند بود. این ساختمان مورد آزمایش در معرض چندین حرکت زمین لرزه ای قرار گرفت. برد این زمین لرزه بین سطح تعمیرپذیری تا سطح نزدیک به آوار و فروریختن بود. تست شبیه سازی زلزله سه بعدی از نمونه هایی با مقیاس کامل بسیار نادر است. داده ها و یافته های این تست، فرصت بی نظیر و منحصر به فردی را برای درک رفتار دیوارهای منفرد PT و نیز فعل و انفعال آنها با سایر المان های سازه در زمان وقوع یک زلزله فراهم می سازد.
توجه:
- برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
- پس از خرید بلافاصله لینک دانلود فایل برای شما ایمیل خواهد شد.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.