توضیحات
عنوان فارسی: سیاست عملیات ذخیره بهینه با استفاده از برنامهریزی خطی فازی
عنوان انگلیسی مقاله ترجمه شده:
OPTIMAL RESERVOIR OPERATION POLICY USING FUZZY LINEAR PROGRAMMING
سیاست عملیات ذخیره بهینه با استفاده از برنامهریزی خطی فازی
چکیده
هند کشوری با جمعیت متراکم است. بخاطر رشد جمعیت و پیشرفت اقتصادی و بخاطر افزایش تقاضا، آب تبدیل به یک منبع با ارزش و کمیاب شده است. در هند، موسم بارندگی بین ژوئن و سپتامبر اتفاق میافتد. بنابراین، ذخیره آب باران برای رشد اقتصادی، مهم است. برای این منظور، سیستمهای ذخیره و مدیریت منابع آبی توسعه یافتند. سیستمهای ذخیره دارای اهدافی نظیر آبرسانی به محصولات، برقآبی، منابع آبی، جهتیابی و … هستند. مزیت اصلی مخزن ذخیره آن است که آب ذخیره شده میتواند بجای وابستگی به بارش باران یا طبیعت، بر اساس نیاز هر محصول استفاده شود. در عملیات ذخیره (مقصود اصلی، جمعآوری است)، برای حصول بهترین کارایی ممکن سیستم، لازم است تصمیمگیریهایی در جهت آزادسازی و ذخیره براساس دوره زمانی متغیرهای جریان ورودی و تقاضا، انجام شود.
مساله جمعآوری منابع آبی، میتواند توسط روشهای مختلفی نظیر برنامهریزی خطی، برنامهریزی پویا، برنامهریزی تصادفی پویا، برنامهریزی غیرخطی به همراه برخی روشهای فازی در نظر گرفته شده در سطوح مختلف، حل شود. برای دریافت راهحل چنین مسائلی که دارای اهداف متناقض هستند، روش بهینهسازی میتواند خروجی بهتری را حاصل کند. در این بررسی، مساله توسط برنامهریزی خطی همراه با منطق فازی در تابع هدف و تقاضای آبرسانی، حل شده است. برنامهریزی خطی فازی برای حصول سیاستهای عملیات ذخیرهسازی بهینه در مخزن Karanjwan در ایالت ماهاراشترای هند، پیادهسازی شده است. سطح رضایتمندی حاصل شده، 5058/0 است و آزادسازی بهینهی مربوطه برای آبرسانی، 5124/88 میباشد. سیاست آزادسازی از مخزن که توسط برنامهریزی خطی فازی ایجاد شده، با برنامهریزی خطی مقایسه شده است.
کلمات کلیدی: بهینهسازی ذخیره، سیاست عملیات بهینه، برنامهریزی خطی فازی، برنامهریزی خطی، LINGO
1- مقدمه
نقش اساسی علم و فناوری در فرآیند توسعه، نشان میدهد که هند منابع آبی و زمینی کافی برای برآورده کردن نیازهای جمعیت پیشبینی شده را دارد. بنابراین، توسعه سیاستهای عملیاتی بهینه برای مخازن آب در دسترس، تبدیل به یک حوزه پژوهشی فعال شده است. روشهای مختلفی که سیاستهای عملیاتی را برای عملیات ذخیره توسعه دادهاند، در مقالات مختلفی توضیح داده شدهاند. پرسونز و همکاران (2002)، سیاستهای عملیاتی ذخیرهی SDP غیرفازی و فازی را مقایسه کردهاند. هر دو مدل نتایج یکسانی دارند اما FSDP توانایی اولویتبندی مدیران و مصرفکنندگان آب را دارد، همچنین نامعینی مربوط به این فرآیند، با در نظر گرفتن تابع عضویت، ایجاد شده است. یه (1985)، نشان داد که فرآیند مربوط به عملیات ذخیره بخصوص در عملیاتهای واقعی، بسیار کند است. تشکیل مدلهای بهینهسازی سیستمهای ذخیره که منطبق بر سیستم واقعی باشد، بخاطر برخی محدودیتهای ساختاری، مشکل است. دوبراوین و همکاران (2002)، قواعد فازی را برای عملیات ذخیره با درنظر گرفتن تغییرات اهداف عملیاتی و هیدرولوژیکی، بهوجود آوردند. آنها نشان دادند که محاسبات منطق فازی سر راست بوده و عملکرد سادهای دارد.
توجه:
- برای دانلود فایل word کامل ترجمه از گزینه افزودن به سبد خرید بالا استفاده فرمایید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش ترجمه تخصصی مقالات خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش ترجمه مقاله
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.