توضیحات
عنوان فارسی: روند ترکیبی مدل تطبیقی برای تحلیل استاتیک ساختارهای ساختمانی
عنوان انگلیسی مقاله ترجمه شده:
Adaptive Modal Combination Procedure for Nonlinear Static Analysis of Building Structures
چکیده:
روند تحلیل جدید منتج از ترکیبات مدل تطبیقی (AMC) برای ارزیابی عملکرد مرتعش ساختارهای ساختمانی، پیشنهاد شده است. این روش تکنیک چند حالته مستقیمی را پیشنهاد میکند که تقاضای مرتعش را تخمین میزند و سعی دارد تا مفاهیم مبتنی بر روش طیف توصیه شده در ATC-40 را یکپارچه سازد. روش تطبیقی توسط گوپتا و کونات در سال 2000 پیشنهاد شد و تحلیل مدل توسط چوپرا و گوئل در سال 2002 مورد دفاع قرار گرفت. روند AMC برای اثرات حالت بالاتر با ترکیب پاسخ مجزا هر تحلیل مدل به حساب میآید و اثر تغییر خصوصیات دینامیکی در پاسخ غیرالاستیک همراه با ویژگی تطبیقی آن را ترکیب مینماید. نیروهای جانبی اعمالی مورد استفاده در تحلیل مترقی مبتنی بر توزیع نیرو اینرسی آنی در ارتفاع ساختمان برای هر حالت است. ویژگی جدید روند این است که تغییرمکان هدف تخمین زده شده و در طول تحلیل با ترکیب نمودارهای ظرفیت مدل مبتنی بر انرژی در ارتباط با طیف ظرفیت شکلپذیر-ثابت، به صورت دینامیکی به روز میشود. در نتیجه نیاز به تخمین تغییر مکان هدف قبل از شروع تحلیل حذف میشود. این روش به دو ساختمان با چارچوب خمشی فولادی موجود اعمال شده است و توضیح میدهد که روند AMC به طور منطقی قادر به تخمین پارامترهای تقاضای ضروری مانند جایگزینی سقف و رانش داخل ساختمانی برای هر دو نگاشت گسلهای دور و نزدیک میباشد و ابزاری قابل اطمینان برای ارزیابی عملکرد ساختارهای ساختمانی است.
مقدمه:
مقدمهی عملکرد مبتنی بر مفاهیم مهندسی زمینلرزه در اسناد راهنمای اخیر مانند ATC-40 (1996) و FEM-356 (ASCE 2000) منجر به افزایش استفاده از روشهای استاتیک غیرخطی به منظور تخمین تقاضای مرتعش شده است. اخیراً، روش طیف ظرفیت ATC-40 به عنوان روش ارزیابی مرتعش در برنامه طراحی ساختاری ژاپن برای ساختمانها قرار گرفته است (وزارت زمین، زیربنا و حمل و نقل 2001)، و روش N2 (شکل خاصی از CSM که در آن تقاضا به وسیلهی طیف غیر الاستیک مطرح میشود) در رانش Eurocode-8 (CEN 2001) پیادهسازی گردیده است. هر دو روش CSM و N2 مبتنی بر تحلیل با استفاده از الگوهای بار جانبی نامتغییر و یکسان هستند تا تقاضای دگردیسی، تحت بارگذاری مرتعش را تخمین بزند. اگرچه، این روشهای ساده برای پیشبینی تقاضای مرتعش دارای مشکلاتی هستند (کونات و کالکان 2004؛ گوئل و چوپرا 2004). چندین محقق (چوپرا و کوئل 2002؛ ژان 2003) روشهای افزایشی برای تاثیرات حالت بالاتر را با حفظ سادگی الگوهای بار نامتغییر، پیشنهاد کردهاند. این روشهای بهبود یافته از مفهوم ترکیبات مدل یا توسط تحلیل مجزا که بردارهای بار انعکاسدهندهی سهم هر یک از شکل مد الاستیک میباشند یا توسط تحلیل چندحالته با استفاده از الگوهای بار نامتغییر مبتنی بر شکلهای مد الاستیک که سهم هر حالت در پایان ترکیب میشوند، استفاده میکنند. اخیراً ورژن تعدیل یافته از MPA (MMPA) پیشنهاد شده است که در آن پاسخ غیر الاستیک بدست آمده از تحلیل حالت اول، با سهم الاستیک حالات بالاتر ترکیب شدهاند (چوپرا 2004). به منظور بررسی طرحهای متناوب برای ارائهی تقاضای نیروی جانبی واقعبینانه، ساختار بار جانبی جدیدی با استفاده از ترکیب مدلهای سازنده، توسط کونات (2004)، مطرح گردید و برای چندین ساختار ساختمانی فولادی مورد ارزیابی قرار گرفت (کالکان و کونات 2004). تمامی این روشهای افزایشی نشان دادهاند که تخمین مقادیر رانش داخلی در مقایسه با روشهای استاتیکی غیر خطی مرسوم با استفاده از مثلثهای معکوس، یکنواخت، یا الگوهای بار جانبی دیگر مبتنی بر قوانین ترکیبی کیفیتی مستقیم توصیه شده در FEMA-356 (ASCE 2000)، بهبود یافتهاند.
الگوهای بار نامتغییر مورد استفاده در روشهای بالا مبتنی بر خصوصیات دینامیکی الاستیک اینرسی ساختار میباشند. به منظور ترکیب و یکی کردن تغییرات در نسبتهای کیفیتی ساختار در طول فاز غیر الاستیک، گوپتا و کونات (2000) یک روش تطبیقی بر اساس طیف تقاضای الاستیک را پیشنهاد کردند. در این روش، تحلیل طیف پاسخ مرسوم در هر مرحله اعمال شده است. برخی دیگر از جایگزینیها و روشهای مبتنی بر نیرو با در نظر گرفتن تغییر مترقی در نسبتهای دینامیک ساختارها نیز پیشنهاد شدهاند (الناشا 200؛ آنتونیو 2002؛ آیدینوگلو 2003، آنتونیو و پینو 2004).
در نهایت، تخمین تغییر مکان در ATC-40 (1996) یا FEMA-356 (ASCE 2000)، و حتی روشهای مورد استفاده توسط روندهای افزایشی، محدودیتهای بیشماری را مطرح میکند. اگرچه ATC-40 از خطیسازی معادل و FEMA-356 از روش ضریب مشترک تغییر مکان استفاده میکنند، روشهای افزایشی (چوپرا و گوئل 2002؛ ژان 2003؛ چوپرا 2004) از طیف الاستیک با دورههای کیفیتی الاستیک یا پاسخ دینامیکی ESDOF غیر الاستیک (معادل درجه آزادی مجزا) به منظور تخمین تغییر مکان هدف، استفاده مینمایند. نشان داده شده است که تغییر مکان هدف محاسبه شده با استفاده از ATC-40 یا FEMA-356 میتواند نهتنها متفاوت از یکدیگر باشند بلکه به صورت چشمگیری با تحلیل پاسخ برای ساختارهای کوتاهمدت تفوت داشته باشد (میراندا و آکار 2002). به منظور حل چنین تناقضی، CSM و روش ضریب مشترک تغییر مکان که اخیراً در FEMA-440 گزارش شدهاند، بهبود یافتهاند. در مسالهی نگاشتهای گسل نزدیک، این روشهای تخمینی همانند روشهای دیگر مبتنی بر قانون تغییر مکان برابر، برای محدودهی کم تا متوسط ساختمانها، مناسب نیستند. محدودیت دیگر ناشی از فرضی است که تغییر مکان سقف نمایندهی پاسخ سیستم ESDOF در نظر گرفته میشود. تغییر مکان سقف به عنوان پارامتری برای تبدیل درجه آزادی چندگانه سیستم (MDOF) به سیستم ESDOF تنها برای اولین حالت معنادار است. اخیراً هرناندز-مونتز (2004) نشان داده است که استفاده از تغییر مکان سقف به عنوان پارامتر هدف به منظور بدست آوردن خصوصیات سیستم ESDOF از ساختار MDOF منجر به نتایج نادرست میشود و موجب پیشنهاد طرح میتنی بر انرژی از نمودار ظرفیت میگردد که بر برخی از مشکلات غالب میشود. اگرچه محاسبهی مبتنی بر انرژی از نمودار ظرفیت در MPA در مقالهشان پیادهسازی شده است، موارد دیگر هنوز باقی میمانند زیراکه خصوصیات سیستم غیر الاستیک هنوز از نسبتهای کیفیتی الاستیک گرفته میشوند و استفاده از الگوهای بار نامتغییر همساز با ساختار پربازده و سودمند در ضمن تحلیل، نیست.
با شناسایی معیارها و محدودیتهای روشهای موجود، تکنیک تطابقی جدیدی به عنوان محابهی کیفیتی تطابقی (AMC) در این مقاله مطرح گردیده است. روش AMC طرح اساسی خود را از روش تطابقی گوپتا و کونات (2000)، با شناسایی نیاز به تعدیل بارهای جانبی زمانیکه سیستم به بار زمینلرزه اعمالی پاسخ میدهد، گرفته است.همچنین روش پیشنهادی فواید روش طیف ظرفیت و روش کیفیتی را جمع کرده و به صورت همزمان موجب حذف نیاز به پیشبینی تغییر مکان هدف میشود. دقت این روش با مقایسهی پیشبینیها با استفاده از روش پیشنهادی با تخمینهای حاصل از مجموعه جامع تحلیلیهای زمانی غیر خطی، به اثبات میرسد.
توجه:
- برای دانلود فایل word کامل ترجمه از گزینه افزودن به سبد خرید بالا استفاده فرمایید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش ترجمه تخصصی مقالات خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش ترجمه مقاله
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.