توضیحات
عنوان فارسی:ارزیابی و اولویتبندی ریسکهای حمل و نقل ریلی شهری با استفاده از فرایند تحلیل سلسله مراتبی خاکستری (GAHP)
عنوان انگلیسی مقاله ترجمه شده:
Assessment and Prioritizing the Risks of Urban Rail Transportation using Grey Analytical Hierarchy Process (GAHP)
ارزیابی و اولویتبندی ریسکهای حمل و نقل ریلی شهری با استفاده از فرایند تحلیل سلسله مراتبی خاکستری (GAHP)
چکیده
برخی از حوادث در سیستمهای راه آهن شهری بر عملکرد مترو تأثیر منفی میگذارند و میتوانند باعث اختلال خدمات شوند. این وقایع ممکن است آسیب جبران ناپذیر به مسافران، کارکنان و تجهیزات تحمیل کنند. با به رسمیت شناختن خطرات موجود در این نوع سیستم حمل و نقل و ارزیابی و اولویتبندی خطرات، ما میتوانیم اقدامات مناسب برای کاهش احتمال و شدت آنها انجام دهیم. در این مقاله، سیزده خطر سیستم حمل و نقل ریلی در مترو تهران شناسایی شدهاند و نه معیارهای ارزیابی و معیار فرعی مشخص شدهاند. روش فرآیند تحلیل سلسله مراتبی (AHP) بر اساس اعداد خاکستری (GAHP) بر حسب عدم قطعیت کامل و اطلاعات ناقص توسعه یافته است و خطرات بر اساس نظرات کارشناسان سیستم مترو اولویتبندی شدهاند. استفاده از عدد خاکستری یا بازه در AHP، علاوه بر ارزیابی دقیقتر در کنار اعداد کلاسیک (قطعی)، پیچیدگی محاسباتی کمتری از اعداد فازی دارد. برای محاسبه وزنهای محلی و کلی برای ماتریس مقایسه زوجی، یک مدل بهینهسازی دو خطی و غیر خطی استفاده میشود. مصدومیت مسافران به دلیل بسته شدن درهای قطار خطر مهمی در سیستم مترو تهران است.
کلمات کلیدی: ارزیابی ریسک، تصمیمگیری چند شاخصه (MADM)، فرآیند تحلیل سلسله مراتبی خاکستری (GAHP)، عدد خاکستری، سیستم حمل و نقل مترو.
1-مقدمه
با توجه به تنوع و توسعه سیستمهای حمل و نقل در جهان و ایران، اهمیت مدیریت ریسک در این سیستمها کاملاً واضح است. سیستمهای حمل و نقل راه آهن شهری (مترو) به دلیل کثرت کاربران و شرایط استراتژیک به طور مداوم در معرض خطرات هستند. ظهور سلاح های بیولوژیک، میکروبی و هستهای جدید جوامع بشری را حتی در زمان صلح تهدید میکند. موارد و مثالهای زیر اهمیت برنامهریزی، مقابله با تهدید و مدیریت ریسک را در سیستمهای مترو نشان میدهند.
حمله تروریستی بیولوژیکی در مترو به دلیل توده مسافران، منجر به قتل هزاران نفر از مردم بی گناه میشود (مانند حمله تروریستی به مترو توکیو با گاز عصبی). ظهور فجایعی مانند بلایای طبیعی باعث بحران ثانویه در مترو میگردد. زلزله، ترکیدن لولههای گاز و آتشسوزی، ورود گازهای خطرناک و ضایعات فاضلاب به تونل مترو، نشت آب و وقوع سیلهای بزرگ و انحراف قطار، همه نمونههایی از این موارد هستند. حوادث ناشی از سهل انگاری مسافران مانند گرفتن درب قطار، سقوط از پله برقی، ورود به محدوده ریل، خودکشی، عملیات خرابکارانه، گروگانگیری، سرقت و غیره میتواند زندگی این نوع از کاربران سیستم حمل و نقل و کارکنان را توسط برخی از رویدادها مانند عدم آگاهی مسافران در مورد تجهیزات مترو، عدم رعایت مقررات ایمنی توسط مسافران و نیات تخریب تهدید کند.
حوادث ناشی از سهل انگاری کارکنان در مترو در دلایلی مانند یکنواختی و خستگی از کار، عدم توجه به کنترل و هدایت مسافران و به قوانین ایمنی یا کمبود تخصص در پست کار ریشه دارد. ممکن است باعث حوادثی مانند برخورد قطارها، انحراف قطار و آتشسوزی به دلیل استفاده نامناسب از تجهیزات شود. همچنین، خرابی تجهیزات، خطر دیگری در مترو است که باعث تصادفات و تهدید به زندگی کاربران میشود. به عنوان مثال، سیستم ناقص حفاظت خودکار قطار میتواند منجر به برخورد قطارها، توقف قطار و مسدود شدن مسیر شود.
توجه:
- برای دانلود فایل word کامل ترجمه از گزینه افزودن به سبد خرید بالا استفاده فرمایید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش ترجمه تخصصی مقالات خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش ترجمه مقاله
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.