توضیحات
عنوان فارسی: کنترل کننده ی دمای منطق فازی
عنوان انگلیسی مقاله ترجمه شده:
Realization of Fuzzy Logic Temperature Controller
کنترل کننده ی دمای منطق فازی
چکیده
این مقاله، تحقق کنترلکنندهی منطق فازی را پیشنهاد میدهد. در این مقاله، تجزیه و تحلیل کنترلکنندهی منطق فازی انجام میشود و یک کنترلکنندهی دما با استفاده از متلب توسعه داده میشود. در اینجا ما از جعبه ابزار منطق فازی استفاده کردیم که نرماترجمه کنترل کننده ی دمای منطق فازیفزار بسیار سودمندی برای توسعه و تست سیستم منطق فازی است. پیادهسازی آن بسیار سریع و تأثیر بصری آن بسیار امیدوارکننده میباشد. در این کنترلکننده، پایگاه قوانین، توابع عضویت و موتور استنتاج یا با استفاده از سیستمهای دیجیتالی همچون حافظه یا مدار منطقی توسعه مییابند و یا با استفاده از مدارهای CMOS آنالوگ. سیستمهای فازی آنالوگ به خاطر پردازش پیوستهی زمان و پیادهسازی فرکانس بالا و توان پایین، محبوب هستند.
کلمات کلیدی- منطق فازی، سیستم استنتاج فازی، کنترل کننده ی دما، کنترل کننده ی نوع تاکاگی-سوگنو، فازی سازی، غیرفازیسازی، پایگاه قوانین، جعبه ابزار منطق فازی.
1- مقدمه
منطق فازی یک سیستم محاسباتی است که مقادیر آنالوگ ورودی را از نظر متغیرهای فازی که مقادیر پیوستهی بین صفر تا یک دارند را تجزیه و تحلیل میکند، در مقابل منطق کلاسیک یا منطق دیجیتال که بر روی مقادیر گسستهی صفر یا یک عمل میکند. منطف فازی برای اولین بار توسط دکتر لطفی زاده از دانشگاه برکلی، کالیفرنیا در سال 1965 پیشنهاد شد و این ایده در مقالهی سال 1973 با معرفی مفهوم مجموعهی فازی، تشریح گردید. جعبه ابزار منطق فازی که به عنوان ابزارهای واسط نگارهای کاربر(GUI) نیز شناخته میشوند، به منظور ایجاد و ویرایش سیستم استنتاج فازی(FIS) بکار میروند. پنج ابزار GUI برای ایجاد، ویرایش و مشاهدهی FIS عبارتند از:
شکل 1- جعبه ابزار منطق فازی.
کنترلکنندهی منطق فازی
یک سیستم کنترل، وسیله یا مجموعهای از وسایل به منظور مدیریت کردن، دستور دادن، هدایت و تنظیم رفتار دیگر دستگاهها و سیستمهاست. دو کلاس معمول از سیستمهای کنترلی با تغییرات و ترکیبات بسیار وجود دارند: کنترل منطقی یا ترتیبی و کنترل پسخورد یا خطی. همچنین منطق فازی نیز وجود دارد که تلاش میکند تا سادگی طراحی منطق را با کاربرد کنترل خطی ترکیب سازد.
دو نوع کنترلکنندهی فازی وجود دارد:
1) کنترلکنندهی نوع ممدانی
ممدانی طرح فازیسازی/استنتاج/غیرفازیسازی را معرفی کرد و از استراتژی استنتاج که معمولاً به عنوان روش ماکزیمم-مینیمم بیان میشود، استفاده نمود. این نوع استنتاج، روش اتصال متغیرهای زبانی ورودی به متغیرهای زبانی خروجی طبق قیاس استثنایی و با استفاده از توابع ماکزیمم و مینیمم است. این روش امکان دستیابی به استدلال تقریبی را میدهد. یک جنبهی مهم از روش ممدانی، ابتکاری بودن آن است و گاهی اوقات بیان عملگرها یا دانش مهندسی از نظر مجموعهی فازی میتواند بسیار دشوار باشد. علاوه بر این، چنین دانشی اغلب ناقص و اتفاقی و رخدادی است تا سیستماتیک. هیچ روش خاصی برای به دست آوردن و تحلیل پایگاه قوانین سیستم استنتاج فازی وجود ندارد. در این روش، مشکلاتی در حین توصیف یک پردازش پیچیده یا هنگام مواجه با تعداد زیادی متغیر ممکن است رخ دهد. به این ترتیب، تعریف یک مجموعهی کافی از قوانین میتواند بسیار دشوار باشد و خطر نداشتن قوانین کافی یا متناقض ممکن است به وجود آید. از این روش در حال حاضر و به صورت کارآمد برای پردازش کنترل، رباتیک و سیستمهای خبرهی دیگر استفاده میشود. آن همچنین برای اجرای کنترل عملگرها یا عمل فرمان بسیار مناسب است.
توجه:
- برای دانلود فایل word کامل ترجمه از گزینه افزودن به سبد خرید بالا استفاده فرمایید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش ترجمه تخصصی مقالات خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش ترجمه مقاله
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.