توضیحات
عنوان فارسی:جبرانسازی دینامیکی خطوط انتقال AC با منابع ولتاژ همزمانِ حالت جامد
عنوان انگلیسی مقاله ترجمه شده:
DYNAMIC COMPENSATION OF AC TRANSMISSION LINES BY SOLID-STATE SYNCHRONOUS VOLTAGE SOURCES
جبرانسازی دینامیکی خطوط انتقال AC با منابع ولتاژ همزمانِ حالت جامد
چکیده
این مقاله روش جدیدی را توصیف میکند که در آن منابع ولتاژ همزمان حالت جامد برای جبرانسازی دینامیکی و کنترل بلادرنگ شارش توان در سیستمهای انتقال، بکار گرفته شدهاست. منبع ولتاژ همزمان، بوسیله یک اینورتر چند پالسه با استفاده از تریستورهای خاموش شونده با گیت (GTO) پیادهسازی شده است. این منبع توانایی تولید توان راکتیو مورد نیاز برای جبرانسازی شبکه را دارا میباشد و همچنین میتواند با یک وسیله مناسب ذخیرهی انرژی برای تبادل توان حقیقی با سیستم AC، ارتباط برقرار کند. این مقاله، راه حل جامعی را برای کنترل شارش توان با استفاده از منابع ولتاژ همزمان حالت جامد برای جبرانسازی سری و موازی و کنترل زاویه فاز، توسعه میدهد. همچنین کنترلکننده یکپارچه شارش توان منحصربه فردی توصیف میشود که میتواند هر سه پارامتر تعیین کنندهی شبکه انتقال قدرت (ولتاژ، امپدانس و زاویه انتقال) را بصورت همزمان یا انتخابی کنترل کند. مقایسهی روش منبع ولتاژ همزمان با روشهای جبرانسازی مرسوم با استفاده از خازنهای سوئیچ شونده با تریستور و راکتورها، کارایی برتر ( از جمله قابلیت منحصربه فرد استفاده از جبرانسازیهای توان حقیقی و راکتیو برای خنثی سازی اختلالات دینامیکی)، کاربرد یکنواخت، ابعاد فیزیکی کوچکتر و هزینهی کلی کمتر را نشان میدهد.
واژگان کلیدی: انتقال AC، FACTS، جبرانسازی خط، جبرانساز var ایستا، چگالنده همزمان، جبرانساز سری، تنظیمکننده زاویه فاز، ذخیرهی انرژی، تریستور، GTO.
مقدمه
استفاده از جبرانسازی توان برای افزایش توان قابل انتقال در سیستمهای قدرت AC، عملیست که بخوبی جا افتاده است. مدت زمان زیادیست که خازنهای ثابت یا سوئیچشونده بطور مکانیکی و راکتورها برای افزایشِ انتقال توان حالت دائم بهوسیله کنترلِ پروفیل ولتاژ در طول خطوط، بکار گرفته میشوند.
در طول دههی گذشته نشان داده شده است که اگر جبرانسازی راکتیوِ خطوط انتقال، بهسرعت تغییرپذیر با کنترل حالت جامد، سوئیچهای تریستوری و الکترونیکی ساخته شده باشد، پایداری دینامیکی و گذرایِ (نظیر پایداری و میرایی نوسان نخست) سیستم قدرت میتواند بهبود یابد و از افت ولتاژ جلوگیری شود.
در سالهای اخیر، نیاز به جبرانسازی راکتیو در سیستمهای انتقال قدرت بطور فزایندهای آشکار شده است. صنعت برق با مشکلات بیسابقه در ارتباط با مسائل هزینههای انرژی، محیطی، اجتماعی و قانونی، همچنین تغییرات عمیق در ساختار صنعتی ایالات متحده و تغییراتِ جغرافیاییِ مناطق پر جمعیت مواجه شده است. موقعیت کنونی میتواند بهطور مختصر بهصورت زیر خلاصه شود.
تقاضای برق، رشدی ثابت اما از نظر جغرافیای ناهموار را نشان میدهد. نیروگاههای برق در دسترس غالبا به مراکز بار در حال رشد نزدیک نیستند. مکانهایِ نیروگاههای برق جدید، تا حد زیادی توسط سیاستهای قانونی، مقبولیت محیطی و هزینههای انرژی در دسترس تعیین میشود. بهمنظور برآوردهکردن تقاضای برق تحت این شرایط غالبا متناقض، صنایع بطور فزایندهای به استفاده از امکانات تولیدِ موجود با تنظیم برق وارد شده/ خارج شده، تکیه دارند. صادرات و واردات برق، مستلزم ارتباط داخلی (سابقا مستقل) سیستمهای قدرت به یک شبکه درحال رشد دائم است که سیستمهای انتقال منحصر به فرد نقشی در آن ندارند، اما برق بصورت چرخشی از یک سیستم صادر و به دیگری وارد میشود. با این حال، امکانات انتقال مرسومِ موجود، برای رسیدگی به نیازمندیهای کنترلیِ سیستم قدرتی که بطور داخلی ارتباط دارد، طراحی نشده است. شارش توان در خطوط منحصر به فردِ شبکه انتقال با امپدانسشان مشخص شده و غالبا نمیتواند به دهلیزهای قدرت مطلوب محدود شود. در نتیجه، با تاثیر کلیِ پروفایلهای ولتاژ تخریب شده، پایداری سیستم کاهش یافته، حلقههای شارش توان بسط پیدا کرده و بعضی خطوط دچار اضافه باری میشود. بهعلاوه، در حالیکه نیازمندیهای انتقال قدرت بهسرعت در حال رشد هستند، افزایش نگرانی عمومی در مورد تاثیر خطوط انتقال بر سلامتی، سختیها و افزایش هزینه حق انتقال، مانعِ ساخت خطوط جدید میگردد.
این وضعیت، بررسیِ اصول عملی و تئوری انتقال قدرت مرسوم و ایجاد مفاهیم جدید که اجازهی بکارگیریِ کاملِ نیروگاههای برق موجود و امکانات انتقال بدون کاهش امنیت و دسترسپذیری سیستم میدهد، را میطلبد.
توجه:
- برای دانلود فایل word کامل ترجمه از گزینه افزودن به سبد خرید بالا استفاده فرمایید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش ترجمه تخصصی مقالات خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش ترجمه مقاله
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.