توضیحات
عنوان فارسی: ارزیابی قابلیت اطمینان در شبکه قدرت
عنوان انگلیسی مقاله ترجمه شده:
Reliability assessment in power grid
موضوع ارزیابی قابلیت اطمینان در شبکه قدرت
مقدمه
1-1 پیشزمینه
برای سالها سیستم های توزیع برق تنها برای تحویل انرژی الکتریکی به مشترکین طراحی و مورد استفاده قرار گرفتند؛ هیچگونه تولیدی در سیستمهای توزیع یا در سمت مشترک صورت نمیگرفت]1[. با این وجود، به دلیل تغییرات عمده در بازارهای برق و پیشرفتها در زمینهی تکنولوژی، ظرفیتهای تولید به صورت روزافزون به سیستمهای توزیع شبکه قدرت اضافه شدند. این سیستمها هم از منابع انرژی متعارف و هم نامتعارف استفاده میکنند. چنین سیستمهایی ممکن است توسط مشترک و یا خود شرکت برق بهرهبرداری شوند. فرآیند تولید الکتریسیته ازطریق سیستمهای واقع در شبکهی توزیع یا در سایت مشترک با عنوان تولید پراکنده شناخته می شود. در ادامه دلایل مهم افزایش علاقه به سیستمهای DG ذکر شده است]2[:
- دسترسیپذیری نیروگاههای مدولار
- سهولت یافتن سایتهایی برای ژنراتورهای کوچکتر
- سیاست رفع محدودیت یا رقابت
- الزامات ملی برق
- تنوعبخشی به منابع انرژی
- زمان ساخت کوتاهتر و هزینههای سرمایهای کمتر نیروگاههای کوچکتر
- تولید در نزدیکی بار صورت میگیرد به گونهای که هزینههای انتقال کاهش یابند
همچنین، آزادسازی بازارهای انرژی و اشباع شبکههای موجود به دلیل رشد مداوم در تقاضا موجب سوق یافتن به سمت تولید پراکنده شده است]3[. اخیراً، مطالعهای در موسسهی پژوهشهای توان الکتریکی(EPRI) نتیجهگیری کرد که تا سال 2010، 25% از کل تولید جدید پراکنده خواهد شد]4[. در یک سیستم تولید پراکنده، ژنراتور ممکن است توسط شرکت برق یا مشترک بهرهبرداری شود. در هر دو مورد، بهرهبرداری از یک واحد DG به صورت تصادفی در نظر گرفته میشود. با این وجود، در برخی موارد بهرهبرداری یک مشترک از واحد DG، اگرچه تصادفی است اما به بار مشترک بستگی دارد. این موضوع خصوصاً در مورد واحدهای CHP بهرهبرداری شده توسط مشترک حقیقت دارد.
CHP مخفف حرارت و توان ترکیبی است. CHP به زیربخشی از واحدهای DG اشاره دارد که به صورت همزمان انرژی الکتریکی و نیز انرژی حرارتی قابل مصرف تولید میکنند. آن همچنین با عنوان تولید همزمان شناخته میشود. واحدهای CHP در درجهی نخست توسط مشترکینی بهرهبرداری میشوند که نیاز همزمانی به انرژی الکتریکی و انرژی حرارتی دارند. به واسطهی نصب یک سیستم CHP طراحی شده برای برآورد کردن بارهای پایهی حرارتی و الکتریکی مجموعه، CHP میتواند به طور گستردهای بازده عملیاتی مجموعه را افزایش داده و هزینههای انرژی را کاهش میدهد. در همین حال، CHP انتشار گازهای گلخانهای را کاهش میدهد که به تغییرات جهانی اقلیمی کمک میکند. در فصول 3 و 6 بیشتر در مورد سیستمهای CHP بحث خواهد شد.
با افزایش سریع در تقاضا و بار در شبکههای موجود، تولید پراکنده به سرعت روبه رشد است. با گستردهتر شدن سیستمهای تولید پراکنده، مسائلی همچون تکنولوژی، اقتصاد و قابلیت اطمینان باید بررسی شوند. قابلیت اطمینان یک مسئله مهم در سیستم بوده است و آن برای مدیران، طراحان، برنامه ریزها و اپراتورهای سیستم قدرت لازم بوده است تا اطمینان حاصل کنند که مشترکین موجودی کافی و ایمنی را در محدودهی اقتصادی منطقی دریافت میکنند. هدف نخست مطالعات قابلیت اطمینان، به حداکثر رساندن منافع جامعه و کاهش هزینههای کلی است. به لحاظ تاریخی، قابلیت اطمینان با استفاده از شاخصها، تکنیکها و معیار قطعی ارزیابی شده است. فرمولهای تحلیلی به منظور ارزیابی سیستم قدرت مورد استفاده قرار گرفتهاند. با این وجود، عملیات توزیع و شبکههای انتقال به خاطر متغیر بودن بارهای مشترکین و پخش بار تصادفی دارای ماهیت تصادفی هستند. این منجر به تکامل تکنیکهای ارزیابی قابلیت اطمینان با استفاده از تکنیکهای تصادفی شده است. تکنیکهای تصادفی شامل ارزیابی قابلیت اطمینان با استفاده از روشهای شبیهسازی همچون شبیهسازی مونت کارلو میباشند. در بخش 2-3، تکنیکهای ارزیابی قابلیت اطمینان تحلیلی و تصادفی و تفاوتهای بین آنها مورد بحث قرار میگیرد.
ارزیابی قابلیت اطمینان یک شبکه قدرت یک فرایند پیچیده است. آن نیازمند مقدار زیادی حافظه و زمان برای پردازش کامپیوتری است. بنابراین وقتی هدف یک مطالعه، ارزیابی قابلیت اطمینان یک زیرسیستم خاص میباشد، ارزشش را ندارد که کل سیستم مدلسازی شود. از این رو، به منظور سادهسازی فرآیند ارزیابی قابلیت اطمینان، یک شبکه قدرت را میتوان به سه سطح یعنی سطح تولید، سطح مرکب(تولید و انتقال) و سطح سیستم توزیع تقسیمبندی کرد. مطالعات را میتوان به صورت مجزا برای هر سطح انجام داد و مسائل مختلف مختص به هر سطح را بیان نمود. همچنین مطالعات مجزا سطوح را میتوان به منظور ارزیابی قابلیت اطمینان کلی سیستم با هم ادغام کرد. از میان این سه سطح، سیستمهای توزیع به طور چشمگیری برای مدلسازی و ارزیابی قابلیت اطمینان کمتر مورد توجه قرار گرفتهاند]4[. یکی از دلایل این است که سیستم توزیع نسبتاً ارزان است و قطعیها تاثیر محلیتری دارند. با این وجود، آمار عدم موفقیت مشترک از اکثر شرکتهای برق نشان میدهد که سیستم توزیع، بزرگترین سهم مجزا را در دسترسیناپذیری بار به مشترک دارد. این موضوع در جدول 1-1 به تصویر کشیده میشود.
توجه:
- برای دانلود فایل word کامل ترجمه از گزینه افزودن به سبد خرید بالا استفاده فرمایید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش ترجمه تخصصی مقالات خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش ترجمه مقاله
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.