توضیحات
عنوان فارسی:ارزیابی شدت حساسیت روغن زیتون با استفاده از زبان الکترونیکی
عنوان انگلیسی مقاله ترجمه شده:
Sensory intensity assessment of olive oils using an electronic tongue
ارزیابی شدت حساسیت روغن زیتون با استفاده از زبان الکترونیکی
چکیده
روغن زیتون را میتوان با توجه به ویژگیهای تلخی، تندی و فواید، به سطوح شدید، متوسط با توجه به یک نوع سبک تجاری توسط یک صفحه حساس ارزیابی کرد. در این روش، با استفاده از توانایی یک زبان الکترونیکی میتوان طبقه بندی از روغن زیتون را با توجه سطوح شدت حسی انجام داد که از غلظتهای پلیمری لیپید غیر حساس به عنوان حسگر استفاده شده است. دستگاههای حسگر در ابتدا با استفاده از راهحلهای استاندارد کوینین مونوهیدروکلراید مورد آزمایش قرار گرفت.
حساسیتهای متوسط از 14 ± 2 تا 25 ± 6 میلی مولت در یک دوره ده ساله، با توجه به نوع استفاده از پلاستیک در غشای چرب، که نشاندهنده توانایی دستگاه برای ارزیابی تلخیها است و با توجه به مدلهای جداسازی خطی بر اساس جمعی از مجموعههای حسگرها، که توسط الگوریتم شبیهسازی آنالیز متهوریستی انتخاب شده که توانایی طبقه بندی 91 درصد روغنهای زیتون را با توجه به درجه حساسیت شدت آنها داشتند. این قابلیت با استفاده از شیوه اعتبارسنجی متقاطع (K-fold) مورد ارزیابی قرار گرفت و نشان داد که زبان الکترونیکی میتواند 80 درصد روغن زیتون مورد استفاده را طبقه بندی کند. بنابراین زبان الکترونیکی را میتوان به عنوان یک حسگر طعم دید، که اجازه میدهد تا تفاوت روغنهای زیتون با شدتهای مختلف را ارزیابی کرده، و نیز به عنوان یک ابزار اولیه، مکمل و عملی برای اعضای هیئت مدیره در ارزیابی حسی روغن زیتون استفاده شود.
- معرفی
روغنهای زیتون مختلف به صورت تجاری در دسترس هستند و قیمت آنها بستگی به درجه کیفیت روغن زیتون، شیوه جغرافیایی و تولید دارد. همچنین میتوان روغن زیتون را با توجه به شدت و نوع آن و بر اساس داشتن درک شدت حسی ویژگیهای بویایی و خواص خوشمزه آن طبقه بندی کرد. برای این کار، سطح مزه، تندی و سالم بودن روغن زیتون توسط محققان حسی مورد ارزیابی قرار میگیرد و علاوه بر اینکه یک کار وقتگیر است، حداکثر تعداد نمونههایی را که میتوانند در روز ارزیابی کرد، محدود هستند. هر ویژگی با استفاده از مقیاس کمی (محدوده از 0 (حداقل) تا 10 (حداکثر))، مطابق مقررات شورای بینالمللی زیتون مورد ارزیابی قرار میگیرد. روغن زیتون به دلیل داشتن مزایای بهداشتی و نقش مهمی که در رژیمهای مختلف دارد توسط مصرفکنندگان بسیاری مورد استفاده قرار میگیرد. برای نشان دادن ارزش اقتصادی زیتون باید رده تجاری زیتون و نیز مکانهای جغرافیایی کشت زیتون را در نظر گرفت.
بنابراین برای حل این مشکل، چندین شیوه کروماتوگرافی مانند، کروماتوگرافی گاز، کروماتوگرافی مایع و جرمی، شیوههای DNA و اسپکتروسکوپی برای ارزیابی کیفیت و اصالت روغن زیتون و همچنین شناسایی مشکلات احتمالی ایجاد شده است در این روش از حسگرهای الکتروشیمیایی مانند، بینیهای الکترونیکی و زبانهای الکترونیکی، به صورت جداگانه یا ترکیبی، که با هدف طبقه بندی روغنهای زیتون بر اساس سطح کیفیت، میزان کشت زیتون در محدوده جغرافیایی مورد نظر مورد استفاده قرار داده. اخیراً از روش “زبان مغناطیسی” برای سنجش ترکیبات جزئی EVOO که مربوط به ویژگیهای حساس است، استفاده شده است. با این وجود، پتانسیل دستگاههای الکتروشیمیایی برای طبقه بندی روغن زیتون بر اساس شدت ویژگیهای مثبت حساسیتی هرگز مورد ارزیابی قرار نگرفت. در دسترس بودن روشهای تحلیلی سریع و مقرون به صرفه برای تائید اولیه با توجه به طبقه بندی کیفی با کیفیت بالا EVOO (مانند، روغنهای زیتون درجه یک، متوسط و یا پایین) یک کار چالش برانگیز و مسئله این دوره است. (1) امروزه مصرفکنندگان به طور فزایندهای نیاز دارند که به این نوع اطلاعات در مورد روغنهای زیتون دسترسی داشته باشند، (2) تولیدکنندگان روغن زیتون از این اطلاعات به عنوان یک اطلاعات اضافی در محصولات خود برای افزایش ارزش تجاری محصولات استفاده میکنند، (3) حداکثر تعداد روغنهای زیتونی که میتوانند روزانه توسط صفحه حسگر مورد ارزیابی قرار گیرند بسیار محدود است. بنابراین قابلیت حسگرهای زیستی برای طبقه بندی مونواریتال EVOO با توجه به سطح شدت حساسیت مورد ارزیابی قرار گرفت.
توجه:
- برای دانلود فایل word کامل ترجمه از گزینه افزودن به سبد خرید بالا استفاده فرمایید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش ترجمه تخصصی مقالات خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش ترجمه مقاله
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.