توضیحات
عنوان فارسی: نقد و برسی مقاله گزارش مقاله “یک سیستم پشتیبان تصمیم گیری برای برنامه ریزی توسعه تولید در بازارهای برق رقابتی”
عنوان انگلیسی مقاله ترجمه شده:
A decision support system for generation expansion planning in competitive electricity markets
- انتظار میرود شما مقاله زیر را به دقت مطالعه نمایید و برداشت خود را از آن با فرمت WORD مکتوب نمایید. اکیدا توجه داشته باشید که ترجمه کامل و کلمه به کلمه مقاله مورد نظر نیست.
- مهم این است که شما برداشت صحیحی ازاینکه مقاله به دنبال پاسخ دادن به چه سوالی است؟
- پاسخ این سوال چه اهمیتی دارد؟
- تفاوت کار ارائه شده در مقاله با سایر کارهای انجام شده در این حوزه چیست؟
- از چه روشی برای حل مساله استفاده شده )بدون ورود به جزییات روابط و در صورت ضرورت فقط اشاره به روابط مهم(، اگر شبیه سازی انجام شده، نتایج اصلی شبیه سازی پیست؟
- پاسخ مقاله به سوال اصلی تحقیق چه میباشد؟
- چه محدودیتهای مهمی بر این تحقیق حاکم بوده است؟
- و اگر حیانا شما نقدی بر مقاله دارید، این نقد چیست؟ در گزارش خود میتوانید از شکلها و نمودارهای مقاله عیناً، استفاده کنید.
پیش از آزادسازی بازار برق، کلیه تصمیمات سرمایه گذاری برای تعیین ظرفیت، تکنولوژی و مکان تولیدات جدید توسط شرکتهای مجتمع صورت می گرفت. این شرکت ها، همه زنجیره سود از تولید تا مصرف را کنترل می نمودند. طرح های توسعه این شبکه ها بر اساس درآمدهای جمعی صورت می گرفت. بدین صورت که همه هزینه های سرمایه گذاری از جانب مصرف کنندگان و در قالب اخذ مالیات تامین می شد. در چنین محیطی که بسادگی قابل پیش بینی است، منافع شرکتها کاملا تضمین شده بود. به همین دلیل اشتیاق کمی به درنظر گرفتن عوامل موثر بر سود خود نشان می دادند.
در حال حاضر مکانیزم های بازار تغییر نموده، بطوریکه بازار خود قیمت را تعیین می نماید. در این بازار به عوض شرکت های انحصاری سابق، تعداد زیادی نماینده شرکتها حضور دارند که هر یک سعی در افزایش سود شخصی خود دارند. در این حالت مشکلی که وجود دارد در محاسبه این سود برای تصمیمات مربوط به توسعه تولید است.
از آنجاییکه نیروگاههای تولیدی در طی یک دوره طولانی ساخته شده و در طی چند سال مستهلک میشوند، تصمیمات سرمایه گذاری، بر مبنای سود آینده مورد انتظار می باشد. متاسفانه پیش بینی این سودها با توجه به عدم قطعیت، تغییرپذیری و وابستگی به تعداد زیادی از عوامل دارای ریسک بالا، امر مشکلی است. این مقاله در پی ارائه روشی است تا شرکت های تولیدی با استفاده از آن بتوانند به طرح توسعه مناسب خود در بازارهای برق جدید دست یابند.
بیشتر تحقیقات سابق در خصوص توسعه تولید، ساختار بازار برق را بصورت سنتی آن در نظر گرفته اند. همچنین اهداف مختلفی از قبیل بهبود مشخصات شبکه، کاهش هزینه ها، توجه به محیط زیست و رفاه اجتماعی در قالب افزایش قابلیت اطمینان مد نظر قرار میگیرد. در برخی از این تحقیقات که در آن انرژی های نو نظیر بادی و خورشیدی در نظر گرفته شده است، مسئله عدم قطعیت مربوط به این تولیدات در روش حل مسئله لحاظ شده است. غیر از این مورد، عدم قطعیت هایی که در بازار برق آزاد وجود دارد، مدنظر قرار نگرفته است. با توجه به روند سریع تغییر بازارهای سنتی برق به بازارهای آزاد، روش پیشنهادی این مقاله می تواند در شرایط رقابتی جدید بسیار سودمند باشد.
جهت حل مسئله برنامه ریزی توسعه تولید از روش دو مرحله ای که در شکل 1 نشان داده شده، استفاده گردیده است.
شکل 1: ساختار کلی حل مسئله برنامه ریزی توسعه تولید
در اینجا شرکت های تولیدی (GENCO’s) طرحهای تولید با هدف حداکثرسازی سود خود را آماده می کنند. در این مرحله عدم قطعیت های مربوط به قیمت سوخت و برق، رشد بار، هزینه های بهره برداری و سرمایه گذاری بوسیله توابع توزیع احتمال (pdf) مدلسازی می شود.
تابع هدفی که برای این قسمت در نظر گرفته میشود شامل سه قسمت سود حاصل از فروش برق، مجموع هزینه های سرمایه گذاری در طول دوره برنامهریزی و مجموع هزینه بهره برداری و نگهداری مربوط به هر سرمایه گذاری و تکنولوژی می باشد. جهت حل این مسئله بهینه سازی از الگوریتم بهینه سازی ژنتیک استفاده شده است. همچنین شبیه سازی مونت کارلو بمنظور نمونه گیری مقادیر از تابع pdf مربوط به پارامترهای دارای عدم قطعیت مورد استفاده قرار میگیرد.
سپس این طرحها در سطح هماهنگی (Coordinate level) مورد ارزیابی قرار گرفته تا اطمینان حاصل شود که از هیچیک از قیود سیستم تخطی نمی نمایند. در صورتیکه حداقل از یکی از قیود تخطی صورت گیرد، قیمتها بوسیله یک ضریب از پیش تعریف شده افزایش می یابد. این مسئله بر این مبناست که چنانچه مقدار منابع موجود نسبت به تقاضا محدود باشد، قیمت تمایل به افزایش می یابد. همچنین چنانچه تخطی از هیچیک از قیود صورت نگیرد، از مدل Cournot جهت تعیین هزینه های مورد استفاده در تکرار بعدی استفاده می شود.
در نهایت سیگنالهایی بصورت قیمتهای برق در طول زمان ایجاد و برای GENCOها ارسال میشود. با توجه به این سیگنالها، GENCOها قیمتهای خود را بروز کرده و بدین ترتیب فرایند تکرار میگردد. این تکرار تا زمانیکه تمامی قیمتها بعد از دو مرحله موفقیت آمیز تغییر نکند ادامه می یابد.
فرایند اعتبارسنجی طرح کلی متکی به محاسبات حاشیه رزرو تولید متناسب با تقاضا، ظرفیت هر تکنولوژی، ظرفیت نصب شده هر GENCO و مقدار از دست دادن بار مورد انتظار (LOLE) می باشد.
شبیه سازی روش پیشنهادی بر روی یک مورد مطالعاتی با 3 شرکت تولیدی و 3 تکنولوژی کاندید اجرا شده است. نتایج شبیه سازی برای GENCO اول در شکل 2 نشان داده شده است. همانطور که قابل مشاهده است این شرکت 750 مگاوات از تکنولوژی اول، 450 مگاوات از تکنولوژی دوم و 400 مگاوات از تکنولوژی سوم را در طول دوره برنامه ریزی نصب خواهد کرد.
شکل 2: نتایج طرح توسعه GENCO-1
شکل های 3 و جزییات طرحهای توسعه GENCO های دوم و سوم را نشان می دهند.
توجه
- برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
- پس از خرید بلافاصله لینک دانلود فایل برای شما ایمیل خواهد شد.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.