توضیحات
عنوان فارسی: نمودار ارتباط موجودیتها (تحلیل داده های سیستم)
Entity Relationship Diagram
- چکیده
- مقدمه
- ابزارهای مرتب نمودن اطلاعات
- عملیات چیست
- بازرسی
- ارزیابی كار و زمان (قسمت سوم)
- نمودار فرآیند جریانFPC)FLOW PROCESS CHART)
- تعریف الگوریتم
- مراحل تهیه الگوریتم
- فلوچارت
- قوانین فلوچارت
- الگوریتم های حلقوی
- مثال
- منابع و تمایزات داده ها
- جریانات داده ها
- زیرقسمت بندی DFD
- نمودارهای گردشی
- تاریخچه نمایش عملیات
- نمودارهای گردشی سند
- رهنمودها برای تهیه نمودارهای گردشی
- نمونه ای از DFD
- نمودار فرآیند عملیات
- کاربرد نمودار فرآیند عملیات
- طریقه رسم نمودار فرآیند عملیات
- نمونه ای از فرآیند عملیاتی
- علائم ساخت نمودار
- دیاگرام منطقی
- منابع
چکیده
مدیریت سیستمهای اطلاعاتی (MIS) درواقع کاربرد تکنولوژی اطلاعات است در پشتیبانی از فعالیتهای تجاری, چرا که تجارت روز به روز متحول می گردد و در این میان همواره افرادی با قدرت تحلیل بالا و زاویه دید و پیشینه تجاری مورد نیاز هستند تا فرایندهای تجاری را بارورتر کنند.
مدیریت سیتمهای اطلاعاتی (MIS) درواقع کاربرد تکنولوژی اطلاعات است در پشتیبانی از فعالیتهای تجاری, چرا که تجارت روز به روز متحول می گردد و در این میان همواره افرادی با قدرت تحلیل بالا و زاویه دید و پیشینه تجاری مورد نیاز هستند تا فرایندهای تجاری را بارورتر کنند.
از این رو دانش آموختگان این رشته تحصیلی (Management Information Systems) نیاز دارند تا بیاموزند که چگونه نیازمندیهای اطلاعاتی یک سازمان را تحلیل کنند و سپس در صدد طراحی یک سیستم مدیریت امور, مبتنی بر کامپیوتر, در جهت رفع نیازمندیهای تحلیل شده برآیند, و در نهایت پیاده سازی و فرایند عملیاتی سازی سیستم طراحی شده را راهبری نمایند.
به منظور برنامه ریزی و توسعه یک سیستم اطلاعاتی که پاسخگوی نیازمندی های کاربران باشد, یک متخصص MIS بایستی با ساختار سازمانی, اهداف تجاری, عملیات بازرگانی (شامل روالهای کاری و چرخش اطلاعات میان پروسه ها) و با چگونگی برقراری ارتباط موثر با کاربران آشنا بوده و بداند چگونه سیستمی طراحی کند که فعالیتهای کاربر را تحت پوشش قرار دهد.
همچنین متخصصین MIS بایستی همواره در زمینه تکنولوژی های اطلاعاتی به روز بوده, صاحب توانمندیهای پایه ای تکنیکی باشد تا بتوانند در انتخاب تکنولوژی مناسب در جهت پیاده سازی سیستم کامپیوتری مورد نیاز تصمیم بگیرند. بدین منظور است که که رشته تحصیلی MIS ترکیبی است از دروس کامپیوتری و تجاری.
مقدمه
یكی از مباحث مهم در مهندسی صنایع ارزیابی كار و زمان است.ارزیابی كار و زمان مطالعه و ارزیابی سیستماتیك كار را در بر میگیرد.اهداف و مراحل آنرا می توان در 5 بند زیر خلاصه كرد:
بوجود آوردن روش بهتر انجام كار
پیاده كردن روش بهتر انجام كار
تعیین زمان لازم برای انجام آن كار
كمك در آموزش مطلوب پرسنل
هماهنگی با سیستمهای پرداخت حقوق و دستمزد
اگر ارزیابی كار و زمان را به دو قسمت تقسیم كنیم می توانیم آنرا بصورت مطالعه كار و مطالعه زمان در نظر بگیریم.
اما مطالعه كار یا طرح روشها چیست؟كار كه در مطالعه كار انجام می دهیم تجزیه و تحلیل عملیات یك فرایند تولیدی و ساده نمودن آن است و هدف از این كار بهبود یا افزایش كارایی در فرآیند تولیدی است.
در مطالعه كار یا طرح روشها با دو مساله روبرو هستیم:
الف – طرح روش جدید در ایستگاههای كاری جدید
ب – طرح روش بهتر در ایستگاههای كاری موجود
در مورد اول ما به دنبال یافتن روش جدید و بهتر در زمینه تجزیه و تحلیل و ساده نمودن عملیات در ایستگاههای كاری كه قرار است ایجاد شود هستیم و روشهای موجود یا توانایی انجام مطالعه كار در ایستگاههای جدید را ندارد و یا این روشها جهت انجام این امر مناسب نیستند . و در مورد دوم هم باز هم به دنبال یافتن روشهای بهتر جهت بهبود در ایستگاههای كاری فرآیند تولیدی موجود هستیم.
اما مراحل طرح روشهای جدید را بصورت سیستماتیك می توان بصورت زیر خلاصه كرد :
گرد آوری اطلاعات
مرتب نمودن اطلاعات گرد آوری شده
انجام آنالیزهای لازم بر اطلاعات جمع آوری شده
ایجاد روشهای بهتر
اجرای روشهای بهتر در ایستگاههای كاری
تجزیه و تحلیل كار یا عملكرد ایستگاههای كاری
تعیین زمان استاندارد تولید
پیاده كردن زمانهای استاندارد
پیگیری زمانهای استاندارد بوجود آمده در پروسه تولیدی
ابزارهای مرتب نمودن اطلاعات :
برای مرتب نمودن اطلاعات جمع آوری شده ، نمودارهای فرآیند نقش عمده و اساسی را در این زمینه بر عهده دارد .نمودارهای فرآیند در واقع این امكان را به مهندس صنایع می دهد تا اطلاعات گرد آوری شده را در قالب ترسیمی و بصورتی منظم جهت انجام تجزیه و تحلیل فرآیند تولیدی و یا خدماتی و سپس تصمیم گیری در مورد تغییر یا عدم تغییر آن را ( در صورت لزوم) مشاهده كند.
این ابزارهارا می توان بصورت زیر طبقه بندی كرد :
نمودار فرآیند عملیات
(Operation Process Chart(OPC
نمودار فرآیند جریان
(Flow Process Chart(FPC
دیاگرام جریان
Flow Diagram
نمودار فرآیند انسان و ماشین
Man & Machine Process Chart
نمودار فرآیند گروهی
Gang Process Chart
نمودار فرآیند اپراتور
Operator Process Chart
نمودار سفر
Travel Chart
نمودار مسیر بحرانی
Critical Path Method
معمولاً در بیشتر مطالعات تولیدی و یا خدماتی از دو نمودار اول و دوم استفاده استفاده می شود ولی نشان خواهیم داد كه بقیه نمودارها نیز سهم عمده و بسزایی در یاری ما برای تجزیه و تحلیل و تصمیم گیریها خواهند داشت.
نمودار فرآیند عملیات : (Operation Process Chart(OPC
به عنوان اولین ابزار مرتب نمودن اطلاعات ، نمودار فرآیند عملیات را بررسی خواهیم كرد . این نمودار تنها نشان دهنده ی عملیات و بازرسی ها در یك فرآیند تولیدی و یا خدماتی است .
اما عملیات چیست ؟
معمولاً عملیات را بدینگونه تعریف می كنند : هر گونه تغییر فیزیكی و یا شیمیایی مواد اولیه و یا قطعات نیم ساخته طبق برنامه را بطور عمد و در معرض برنامه ریزی قرار دادن قطعه یا ماده را گویند.بنابر این یك عملیات فیزیكی نظیر تراشكاری روی قطعه فلزی و یا تركیب چندین ماده شیمیایی و ایجاد ماده جدید ، یك عملیات محسوب می شود . در نمودار OPC ، عملیات را با دایره نشان می دهند.
بازرسی :
هر قطعه یا ماده اولیه یا كالای نیم ساخته استانداردی دارد كه به وسیله ی آن از درستی عملیات انجام شده بر روی قطعه یا محصول اطلاع می یابیم. تطبیق قطعه نیم ساخته یا كالای تولید شده را با استاندارد های مورد نظر بازرسی گویند. بازرسی را در نمودار OPC با علامت مربع نشان می دهیم. در ادامه خواهیم گفت كه این علامت ممكن است بصورت مربع نیز باشد. بازرسیها را در یك فرآیند تولیدی و یا خدماتی می توان به دو صورت در نظر گرفت :
بازرسی كیفی
بازرسی كمی
بازرسی كمی بازرسی است كه با اعداد و ارقام سر و كار دارد به عنوان مثال شركت تولیدی را در نظر بگیرید كه تولید كننده تابلو برق می باشد . می دانیم در هر تابلوی برق قطعاتی از قبیل : كنتاكتور، سیم ، كابل ، كلید ، تسمه های مسی ، مقره و غیره وجود دارد . بسته به نوع تابلو تعداد اجزای یاد شده متفاوت است. بنابراین بازرسی كمی در اینجا معطوف به درست بودن تعداد قطعات الكتریكی به كار برده شده است . درست بودن تعداد كالای بسته بندی در كارتن محصول جهت ارائه به مشتری(خصوصاً در محصولاتی كه بصورت batch عرضه میگردند) نیز با توجه به استاندارد بسته بندی ، نوع كارتن و نیز خواست مشتری از جمله بازرسیهای كمی است. بازرسی كیفی بازرسی است كه عموماً با چشم انجام می گیرد . مانند كنترل چشمی شیشه های شیر هنگام پایان یافتن فرآیند تولید و یا عملكرد صحیح قطعات الكترونیكی بكار رفته در مثال تابلوی برق.معمولاً وقتی یكسری خصوصیات فیزیكی قطعه ای نهایی گردید بازرسی را در آنجا قرار می دهند.در یك فرآیند پیچیده تولیدی كه شامل بازرسیهای فراوانی است ، بازرسیهای كمی و كیفی را جداسازی و اشكال آنرا به 2 صورت :
یعنی بازرسی كمی و یعنی بازرسی كیفی نشان می دهند .
گاهی اوقات ممكن است هنگام انجام عملیات بر روی قطعه ، بازرسی نیز انجام گیرد.
توجه:
- برای دانلود فایل word کامل ترجمه از گزینه افزودن به سبد خرید بالا استفاده فرمایید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.