توضیحات
عنوان فارسی: سایبرلوفینگ در سازمان مورد مطالعه سازمان ارزش محور
- چکیده
- مقدمه
- مبانی نظری و پیشینۀ پژوهش
- مبانی نظری
- پیشینه پژوهش
- منابع فارسی
- منابع انگلیسی
چکیده
امروزه در اکثر سازمان ها خصوصا سازمان هایی که مشتری محور نیستند و علی الخصوص ارگانهای دولتی که کارکنان اوقات بیکاری بیشتری در اختیار دارند پدیده ای به نام سایبرلوفیگ موج می زند. کارکنانی که به ظاهر پشت میز کار خود نشسته اند و مشغول کار با رایانه ها هستند در واقع در دنیای اینترنت مشغول گشت و گذار بوده و گاه حتی خرید می کنند، بصورت آنلاین بازی می کنند، فیلم، عکس و یا موسیقی دانلود می کنند و یا ممکن است در حال گفتگو از طریق ایمیل با دوستان خود باشند. در راستای وجود عوامل مثبت و منفی در پدیده سایبرلوفینگ در این تحقیق تلاش شد تا چندی از پیامد های مثبت و منفی این پدیده در سازمان —- ، به عنوان یک سازمان ارزش محور، شناسایی و ارائه گردد. در این پژوهش —– بعنوان نمونه انتخاب شده و بوسیله پرسشنامه اطلاعات مورد نیاز تحقیق که توسط —- این سازمان تکمیل شد، بدست آمد. به منظور بررسی روابط میان متغیرها از آزمون —- بین متغیر ها و نرم افزار —- برای تجزیه و تحلیل روابط میان متغیرها استفاده گردید. نتایج تحقیق نشان می دهد که رابطه ای —— وجود دارد.
کلمات کلیدی: سایبرلوفینگ، ارزش محور، سازمان — .
- مقدمه
امروزه اینترنت به عنوان بخش اساسی زندگی کاری و روزانۀ بسیاری از مردم تبدیل شده است. گذراندن زمان کاری جهت فعالیت های گوناگون غیرکاری، موردی غیرمعمولی نمی باشد. شناسایی علل و پیامدهای سایبرلوفینگ در سازمان ها ازجمله سازمان منابع انسانی از مواردی است که در این پژوهش به آن پرداخته ایم. همچنین در این خصوص، به پیامدهای واردآمدۀ حاصل از پرسه زنی اینترنتی و بهره وری نیز اشاره داشته ایم. از طرفی انجام سایبرلوفینگ باعث شده است که سازمان ها در معرض مسائل غیراخلاقی قرار بگیرند و در ضمن هزینه های هنگفتی را نیز بابت آن متحمل شده اند. افزایش مدت زمان سایبرلوفینگ در محیط کار توسط کارمندان ازجمله مواردی است که باعث به هدر دادن منابع (استفادۀ بی رویه از فناوری شرکت صرفاً برای منافع شخصی) و کاهش بهره وری شده است. در برخی موارد، بعضی از سازمان ها و شرکت ها با مسدودکردن پهنای باند به منظور جلوگیری از سایبرلوفینگ باعث از بین رفتن عملکرد سیستم می شوند. در انتها باید این نکته را اضافه کرد که پدیدۀ سایبرلوفینگ در بعضی از سازمان ها و شرکت ها موجب اخراج کارکنان شده و در نتیجه بررسی آن حایز اهمیت گردیده است (Manrique et al, 2006:450-460). سوء رفتار در محل کار پدیدۀ چندان جدیدی نیست و در سال های اخیر نیز بسیار مورد توجه قرار گرفته است. امروزه، از ان به عنوان انحراف در محل کار نام می برند که دارای علائم و علل و همچنین عواقب و پیامدهایی است (Gross, 2006).
اکثر قریب به اتفاق مطالعات در زمینه سیستمهای اطلاعات عمدتاً متمرکز بر استفاده مثبت از فنآوری اطلاعات و پیامدهای مرتبط است حال آن که ابعاد منفی استفاده از فنآوری اطلاعات نادیده گرفته شده است. برخی میگویند که استفاده از فنآوری اطلاعات عمدتاً مثبت بوده و باعث پیامدهایی مثبت میشود و مزایای حاصل از آن، با استفاده حداکثری از آن افزایش مییابد. کاملاً از گزارشهای رسانهای و صنعتی مشهود است که سازمانها به دلیل گشتزنی اینترنتی در حال کاهش استفاده کارکنان خود از فنآوری اطلاعات میباشند. بنابراین برای محققان سیستمهای اطلاعاتی مهم است تا توجه زیادی را به گشتزنی اینترنتی و پیامدهای منفی مرتبط با چنین رفتارهایی نیز بپردازند (Yeloles & Marx, 2007).
با توجه به مشکلاتی که سایبرلوفینگ برای سازمان ها ایجاد کرده و پیرو آن، خسارت هایی که به سازمان ها وارد می سازد، در این مقاله به یکی از خسارت های این پدیده بر روی بهره وری پرداخته ایم؛
متخصصان علم مدیریت، برآورد کرده اند که میزان بهره وری یک روز کاری کارمند به طور متوسط و بدون در نظر گرفتن پدیدۀ پرسه زنی اینترنتی، حدود 67% است (شاید این رقم در ایران پایین تر باشد). دامنۀ عواملی که موجب کاهش میزان بهره وری در سازمان ها می شود، از صرف یک چای ساده تا تغییر نوع کار کارکنان را در شرایط خاص در بر می گیرد. حضور پدیدۀ پرسه زنی اینترنتی و آمدن مسائلی همچون بارگذاری موسیقی، خریدهای برخط و اینترنتی، سایت های مزایده و روش های مورد علاقه، درصد بهره وری را روز به روز کاهش می دهد (Manrique et al, 2006:450-460).
- مبانی نظری و پیشینۀ پژوهش
سایبرلوفینگ به عملی گفته می شود که اولا مبتنی بر کامپیوتر و اینترنت بوده و دیگر اینکه فرد با انجام آن وقت خود را به نحوی هدر می دهد؛ به این معنی که؛ فرد به جای انجام امور مربوط به کار خود، با استفاده از فضایی که اینترنت در اختیار وی قرار می دهد، زمان کاری خود را یا هدر می دهد و یا به انجام امور شخصی می پردازد.
الف: مبانی نظری
اینترنت نقش مهمی در کار و زندگی شخصی همه افراد در سراسر جهان دارد. تا موقعی که دستیابی به اینترنت، راه های انجام کارها را متحول می سازد. به موقعیت افراد جهت گشت زنی اینترنتی هنگامی که سر کار هستند نیز می افزاید (Thompson & Vivien, 2005).
توجه:
- برای دانلود فایل word کامل ترجمه از گزینه افزودن به سبد خرید بالا استفاده فرمایید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.