توضیحات
عنوان: جامعه اطلاعاتی و زمینه های اجتماعی و فرهنگی
- بیان مساله
- تعاریف
- تاریخچه
- ویژگی های جاممعه اطلاعاتی
- اطلاعات و ساختار اجتماعی و فرهنگی
- تصمیم گیری و جهت دهی به افکار و اندیشه ها
- تعامل بین انسان ها
- هویت بخشی و هویت ستاندن
- ابزاری برای سلطه
- از دهکده سنتی تا دهکده جهانی
- جامعه اطلاعاتی و فرهنگ پذیری
- جهانی شدن و فرهنگ معاصر و جهانی شدن فرهنگ
- چاپ و نشر و مطبوعات الکترونیک
- محاسن مطبوعات الکترونیکی
- معایب مطبوعات الکترونیکی
- آموزش رایانه ای (مجازی)
- محاسن آموزش مجازی
- آموزش مبتنی بر چند رسانه ای ها
- رسانه های آموزشی
- مزایای رسانه های آموزشی
- آموزش عالی و جامعه اطلاعاتی
- پژوهش و انفورماتیک
- اخلاق و اطلاعات
- اینترنت و اخلاق و کودکان
- نتیجه گیری
بیان مساله
جامعه اطلاعاتی جامعهای وابسته به خدمات اطلاعاتی رسانههای همگانی است و با آهنگی سریعتر از دیگر جوامع و با سلطه بیشتر بر اندوختههای علمی و تجربی پیش میرود. در چنین جامعهای، ارتباطات عامل واقعی انتقال برای ایجاد تحول در افراد بهمنظور دستیابی به اطلاعات است و ارزشهای اطلاعاتی عامل تعیینكننده در توسعه جامعه محسوب میشود.
مشخصه عصر مدرن صنعت و تولیدات صنعتی بود، اما در زمانه پست مدرن این مشخصه، اطلاعات است. گرانبهاترین كالا در جامعه اطلاعاتی، اطلاعات است. در جامعه اطلاعاتی این فكر است كه دارای ارزش است و در چنین جامعهای با فكرسالارها سر و كار داریم. نیروی كار این جامعه كارگزاران اطلاعاتی هستند.
جامعه اطلاعاتی از سه گروه: اطلاعسازها، اطلاعپردازها و اطلاعخواهها تشكیل شده است. همان طور كه از اسامی این گروهها بر میآید همه فرآیند و اقدامات این گروهها تولید، گزینش و ارائه و در نهایت دریافت و بهرهگیری اطلاعات است.
تعاریف
جامعه اطلاعاتی
جامعهای را که در آن کیفیت زندگی، گستره دگرگونی اجتماعی، و توسعه اقتصادی بهگونهای روزافزون به اطلاعات و بهرهوری از آن متکی است جامعه اطلاعاتی (Information Society) میگویند.
متفكران و صاحبنظران زیادی مانند تافلر ، شیلر،مارتین، لیوتار و …تعاریف خود را در این حوزه ارایه داده اند از این میان ویلیام مارتین در زمره اولین كسانی است كه موضوع جامعه اطلاعاتی را مطرح نموده است.او معتقد است كه هرچند واژه جامعه اطلاعاتی از دهه 1980 به بعد متداول گشته است ولی تعریف واحدی از آن ارائه نشده است.به عقیده وی “جامعه اطلاعاتی جامعه ایست كه در آن كیفیت زندگی همانند چشم اندازهای تحولات اجتماعی و توسعه اقتصادی به میزان زیادی به اطلاعات و بهره برداری از آن وابسته است.”
جامعه ای كه در آن كیفیت زندگی، همانند چشم اندازهای تحول اجتماعی و توسعه اقتصادی، به میزان رو به تزایدی به اطلاعات و بهره برداری از آن وابسته شده، جامعه اطلاعاتی می گویند.
تاریخچه
از دهه 1970 به بعد در غرب و بویژه در برخی از كشورهای پیشرفته تحولات عظیمی در زمینه اطلاعات و اطلاع رسانی صورت گرفته است.در دهه 1980 كامپیوتر وارد خانهها و ادارات شد، تشكیلات اقتصادی دارای بخش اطلاعرسانی گردید و داد و ستدهای جهانی و بین المللی در طول شبانه روز از طریق شبكه های ارتباطی با سرعت بیشتری صورت می پذیرفت و عامل تعیین كنندهای در زندگی مردم به شمار میرفت. در دهه 1990 مردم با ساعات كار كمتر، بازده كاری بیشتری را ارائه می دهند و كارهای اداری، بدون تبادل كاغذ صورت می پذیرد، درست مانند كلبه الكترونیكی كه در این دهه بیش از یك افسانه می نماید . انقلاب الكترونیكی در اواسط سده بیستم و رشد روز افزون كاربرد ریزپردازنده های الكترونیكی در محصولات مختلف و همچنین كاهش بهای تمام شده آنهااز یك سو و نیاز بشر به استفاده از اطلاعات از سوی دیگر موجب پدید آمدن موج اطلاعات و پدید آمدن جامعه ای تحت عنوان جامعه اطلاعاتی گردید.
ویژگی های جاممعه اطلاعاتی
- وابستگی رشد اقتصادی به تحولات فنی در عرصه اطلاعات و بازسازی صنعت با فناوری اطلاعات
- مهمترین ویژگی جامعه اطلاعاتی وجود یك زیرساخت پیشرفته اطلاعاتی و ارتباطی است كه باید در خدمت تحقق هدفهای كل نظام اجتماعی در تمامی ابعاد آن باشد.
پیش شرط هایی لازم جهت تحقق یك جامعه اطلاعاتی:
- دسترسی همگانی به اطلاعات به صورت انبوه
- در اكثریت بودن نیروی كار جوامع صنعتی پیشرفته در بخش علمی یا بخش اطلاعات.
- دستیابی به تكنولوژی مدرن و كاهش شكاف دیجیتالی
- تكنوین فرهنگ اطلاعات در جامعه مبتنی بر انجام كارهای پژوهشی
توجه:
- برای دانلود فایل پاورپوینت لطفا اقدام به خرید فرمایید.
- پس از خرید بلافاصله لینک دانلود فایل برای شما ایمیل خواهد شد.
سفارش پاورپوینت دلخواه
به منظور سفارش پاورپوینت با جزئیات دلخواه خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.