توضیحات
عنوان: نقش شرکتهای فراملیتی و چند ملیتی در تجارت جهانی
- مقدمه
- مفاهیم
- فواید و مضرات حضور شرکت های چند ملیتی
- نقش شرکتهای چند ملیتی در فرایند جهانی شدن
- تکنولوژِی روز دنیا در انحصار فراملیتی ها
- بررسی برترین شرکتهای چند ملیتی
- نتیجه گیری
- منابع
مقدمه
شکل گيري و پيدايش شرکتهاي فراملي (multi-national corporations) در سده بيستم يکي از مناقشه برانگيز ترين پديدههاي اقتصاد جهاني بوده است. طي اين مدت شرکتها به گونه اي عمل کردند که بندرت ميتوان کشوري را يافت که به شکلي در معرض نفوذ آنها قرار نگرفته باشد. علي رغم اختلاف نظرها و طرح ديدگاههاي متفاوت در خصوص تاثيرات منفي و مثبت اين شرکتها در صحنه اقتصاد جهاني و بويژه در ارتباط با کشورهاي توسعه نيافته، نميتوان از نفوذ فزاينده آنها در اقتصاد جهاني و حتي در حاکميت و اقتدار دولتها بيتفاوت گذشت به گونهاي که عملکرد اين شرکتها با ابعاد و شئون مختلف زندگي کشورهاي در حال توسعه آنچنان درهم آميخته است که شناخت و تجزيه و تحليل اوضاع اقتصادي و اجتماعي اين کشورها بدون توجه به نقش شرکتهاي فراملي امري محال به نظر ميرسد و بر همین اساس نیازمند آگاهی کامل نسبت به این پدیده مهم جهانی هستیم.
مفاهیم
تعریف شرکتهای چند ملیتی
تعریف مورد توافقی برای شرکتهای چند ملیتی وجود ندارد در بسیاری از متون واحد تجاری شرکت چند ملیتی بعنوان شرکتی تعریف شده است که راه اندازی ، تولید و تاسیسات مستقر در حداقل دو کشور را تحت مدیریت و کنترل خود دارد.
تعریف جهانی شدن
جهانی شدن اصطلاحی است که از اواسط دهه 1980 متداول شده است و امروزه اغلب به جای بین المللی شدن و فراملیتی شدن به کار می رود.این اصطلاح به گستره وسیعی از از تغییرات اجتماعی ، سیاسی و اقتصادی دلالت می کند و بنابراین تفسیرها و تعبیرهای گوناگونی از آن شده است.
به عبارت دیگر بین المللی شدن را می توان فرایند درهم تنیدگی اقتصادهای ملی از راه تجارت بین المللی دانست از سوی دیگر فراملیتی شدن به مفهوم شکل گیری موسسات تولیدی بر پایه عملیات برون مرزی از راه سازمان ها و موسسات چند ملیتی است.
فواید و مضرات حضور شرکت های چند ملیتی
فواید
منافع تکنولوژیک:
امروزه در این مورد باوری قوی وجود دارد که تغیییر تکنولوژیک نقش غالب و نافذی در هر فرایند توسعه دارد.
ارتباط کاری و رویه های اشتغال:
شرکت هاتی چند ملیتی اثرات عمده ای بر ارتباطات کاری و رویه های اشتغال دارند
پرداخت مالیات:
مالیاتهایی که به منافع شرکت های چند ملیتی تعلق می گیرد عایدی مهمی برای کشور میزبان محسوب می شود با مالیاتهای وضع شده بر منافع این شرکت ها و مشارکت مالی در عملیات محلی آنها دولت میزبان به نحو بهتری قادر می گردد تا منابع مالی عمومی را در جهت پروژه های توسعه فعال نماید.
رقابت فزاینده:
حضور یک شرکت چند ملیتی رقابت را تشدید می کند . انحصارات محلی را می شکند و محصولات بهتری را با هزینه پایین ایجاد می کند.
توجه:
برای دانلود فایل پاورپوینت اینترنت اشیا لطفا اقدام به خرید فرمایید.
- پس از خرید بلافاصله لینک دانلود فایل برای شما ایمیل خواهد شد.
سفارش پاورپوینت دلخواه
به منظور سفارش پاورپوینت با جزئیات دلخواه خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.