توضیحات
عنوان فارسی: برج خلیفه
- مقدمه
- بیان مسئله
- کلیات تحقیق
- عوامل تأثیرگذار در اجرای سازه های بلند فلزی
- وزن ساختمان
- طراحی سازه
- سرعت اجرا
- فضای معماری سازه
- راحتی و سهولت اجرا
- عملكرد سازه در مقابل نیروهای جانبی
- معرفی سازه برج مخابراتی خلیفه
- بدنه برج خلیفه
- ساختمان راس برج
- محل اجرایی برج خلیفه
- مرکز همایش های بین المللی برج خلیفه
- پارکینگ طبقاتی برج
- طراح برج خلیفه
- پیشینه سازه
- ساخت سازه
- جایگاه جغرافیایی برج خلیفه
- راههای دسترسی برج
- کاربریهای برج
- ویژگیهای فنی برج خلیفه
- ویژگیهای معماری و کاربردی سازه بالای برج خلیفه
- امکانات ویژه آسمانخراش خلیفه
- جایگاه برج خلیفه از دیدگاه بلندی در جهان
- مشخصات فنی برج خلیفه
- ویژگى هاى مهم برج خلیفه
- راههای دسترسی برج خلیفه
- کارکردهای عمده ى برج خلیفه
- ویژگیهای فنی برج خلیفه
- معماری سازه ى بالای برج خلیفه
- بدنه اصلی برج
- ساختمان پای برج (لابی)
- طبقه ى همكف لابى ورودى
- سازه ى راس برج خلیفه
- سکوی دید سر بسته برج خلیفه
- رستوران برج خلیفه
- سکوی دید باز برج خلیفه
- رستوران ویژه (VIP)
- گنبد آسمان برج خلیفه
- دکل آنتن برج خلیفه
- امکانات ویژه ى برج خلیفه
- سازه برج خلیفه
- امکانات مخابراتی برج
- نازک کاری های برج
- منابع و مأخذ
مقدمه
اجرای ساختمان های بلند براساس مقتضیانی كه شهرنشینی نوین با آن روبرو است از ابتدای قرن بیستم در كشورهای صنعتی شكل گرفته و گسترش یافته است. تكامل تجربیات اولیه، دستیابی به تكنولوژی های جدید، توسعه علمی طراحی سازه ها، ورود به عصر سوپر كامپیوتر و تغییرات اساسی درشكل معماری ساختمانها موجب شده است تا امروزه مهندسان، طراحان و محققان، اندوخته های ارزشمند و همچنین قدرت برنامه ریزی برتری در اختیار داشته باشند.از نظر سازه ای تحولاتی كه پیشتازان مهندسی سازه های بلند و دیگر مهندسان صاحب نظر ایجاد نموده اند. ارتقای توانایی های رایانه ای و شناخت دقیق تر سیستم های مختلف اجرای ساختمانهای مختلف اجرای ساختمانهای بلند از نوع لوله ای، ابرقابها، خرپاهای كمربندی و .. موجب افزایش ارتفاع ساختمانها با رعایت صرفه جویی اقتصادی شده است. ولی این امر بیش از پیش اهمیت سازه در بناهای بلند را مورد تأكید قرار داده است. از سیستم های متعددی در ساخت اسكلت سازه استفاده می شود كه هر كدام از آنها متأثر از یكسری پارامترها هستند. لذا بررسی این عوامل در اجرای سیستم های سازه ای بلند فلزی تأثیرگذار خواهد بود.
بیان مسئله
مکان مجموعه یادمان (برج مخابراتی خلیفه) با ویژگی خاص و منحصر به فرد ، پس از بررسی و مطالعه 17 نقطه مختلف شهر دبی، در تپههای کوی نصر برگزیده شد . محل این مجموعه موقعیتی بسیار استثنایی از حیث ارتفاع ، موقعیت و راه های دسترسی دارد . افتتاح این برج در چهارم ژانویه سال 2010 مصادف با چهارمین سالگرد جلوس شیخ «محمد بن رشید آل مختوم» بهعنوان حاکم دبی رخ داد.
شرکت إعمار ، شرکت املاک معظمی که بخشی از آن تحت مالکیت دولت است و برج دبی، این سازه سوزنمانند فولادی ، شیشهای و بتونی را ساخته است . برج الدوبی نام آسمان خراشی است که در 24 سپتامبر سال 2004 شروع به ساخت آن شده است. این آسمان خراش ، بلندترین ساختمان ساخته شده به دست بشر است که ارتفاع آن به 828 متر می رسد.
در ادامه به معرفی تک تک اجزای این مجموعه و بررسی نقش هرکدام میپردازیم و زیرساختهای پیش بینی شده برای این مجموعه را اجمالاً بررسی میکنیم .
کلیات تحقیق
برج خلیفه شاخص ترین ساختمان شهر دبی با ارتفاع 828 متر ششمین برج بلند تلویزیونی و مخابراتی دنیا در نوع خود است.
برج خلیفه شامل پی ، ساختمان پای برج (لابی) ، شفت، ساختمان راس و دكل مخابراتی و تلویزیونی است.
وزن تقریبی برج حدود 330 هزار تن ، بیشترین قطر سازه رأس 100 متر در تراز415 متری ، حجم بتن ریزی كل پروژه حدود 145 هزار متر مكعب وحجم شیشه مصرفی حدود 59 هزار متر مربع است .
كاربری برج تسهیل و گسترش ارتباطات بیسیم (Wireless) در سطح دبی بزرگ ، بهینه سازی و گسترش پوشش رادیو و تلویزیون (VHF/UHF/FM) ، ایجاد زیر ساخت های تلویزیونی دیجیتال (DVB/MVDS) ، هواشناسی و كنترل ترافیك و گردشگری است .
برج دبی آسمان خراشی چند منظوره است كه در شمال غربی دبی قرار دارد . برج بلندترین برج امارات ، ششمین برج مخابراتی جهان به شمار می آید . ساختمان راس برج با 12 هزار مترمربع زیربنا از نظر وسعت كاربری در میان تمامی برج های دنیا مقام نخست را دارد .
برج دبی به خاطر ارتفاع بلند و شكل ظاهری متفاوتش تقریباً از كلیه نقاط شهر دبی قابل رویت است و از این رو یكی از نمادهای پایتخت امارات به شمار می آید .
كلنگ ساخت این برج در 24 سپتامبر سال 2004 شروع به ساخت آن شده است. این آسمان خراش ، بلندترین ساختمان ساخته شده به دست بشر است که ارتفاع آن به 828 متر می رسد.
شکل1. ارتفاع برج های بلند دنیا
عوامل تأثیرگذار در اجرای سازه های بلند فلزی
در ابتدا عوامل تأثیرگذار بر ساخت و اجرای سیستم های سازه ای فلزی را بیان نموده، سپس در رابطه با هر مورد به ارائه نكاتی می پردازیم:
1- وزن ساختمان
2- طراحی سازه
3- سرعت اجرا
4- فضای معماری سازه
5- راحتی و سهولت اجرا
6- عملكرد سازه در مقابل نیروهای جانبی
نیروی وارد شده بریك ساختمان در اثر زلزله متناسب با جرم (یا وزن) آن است. از این رو هر چه وزن ساختمان بیشتر باشد و از مصالح سنگین تری استفاده شود، نیروهای زیادتری بر ساختمان وارد می شود. بنابراین در ساختمانهای بلند، بهتر است از وزن ساختمان تا حد ممكن كاسته شود.
نیروی وارد شده بر یك ساختمان در اثر زلزله متناسب با جرم (یا وزن) آن است. ازین رو هرچه وزن ساختمان بیشتر باشد و از مصالح سنگین تری استفاده شود، نیروی زیادتری بر ساختمان وارد می شود. بنابراین در ساختمانهای بلند، بهتر است از وزن ساختمان تا حد ممكن كاسته شود. لذا لازمست سعی شود كلیه عناصر اعم از سقفها و تیغه ها را با سبكترین مصالح اجرا كرد و پوشش و كف سازیها را نیز به حداقل رساند. در ذیل به عواملی كه می تواند در سبك كردن وزن ساختمان دخیل باشند اشاره شده است.
كم كردن وزن اسكلت سازه با طراحی دقیق سازه و انتخاب سیستم سازه ای متناسب جهت ساخت و نوع فولاد مصرفی، امكان پذیر است. لذا بهتر است از فولادهایی مانند ST-52 (با تنش جاری شدن 3600كیلوگرم بر سانتیمتر مربع) به جای فولاد ST-37 (با تنش جاری شدن 2400 كیلوگرم بر سانتیمتر مربع) یا مشابه استفاده شود. متأسفانه در بسیاری از ساختمانهای بلند مشاهده می شود كه فولاد مصرفی در اسكلت سازه ها S T-37 است. دلایل این امر به شرح ذیل است.
الف- تعداد كارخانه های تولیدكننده فولاد ST-52 محدود است. به همین دلیل زمان سفارش و ساخت نمونه های درخواستی بسیار طولانی می باشد.
ب- تكنولوژی جوشكاری فولاد ST-52 در كارخانه های سازنده اعضای اسكلت سازه وجود ندارد.
ج- جوشكارانی كه تخصصی و مهارت كافی در جوشكاری فولاد ST-52 را دارند معمولا كمتر در دسترس می باشند.
توجه:
- برای دانلود فایل word کامل ترجمه از گزینه افزودن به سبد خرید بالا استفاده فرمایید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.