توضیحات
عنوان فارسی: سیستم های برنامه ریزی منابع سازمان
- چكيده
- مقدمه
- بیان مسئله
- برنامه ریزی منابع سازمان
- پیشینه علمی
- پایان نامه
- مقالات علمی پژوهشی داخلی
- مقالات لاتین
- پایانامه دکتری لاتین
- منابع
سیستم های برنامه ریزی منابع سازمان، ابزارهای قدرتمندی را جهت کنترل و اندازه گیری عملیات های سازمانی پیشنهاد می نمایند. تعداد زیادی از سازمان ها، به این اعتقاد رسیده اند که چنانچه این ابزارها به سیستم های هوش تجاری مجهز شوند، ارزش بسیار بالاتری را برای سازمان ایجاد می نمایند. هوش تجاری از طریق کاوش در داده های ذخیره شده در سیستم های انبارش داده و بهره گیری از نتایج این کاوش ها برای حل مشکلات کسب و کار و یا به عبارت دیگر داده کاوی، بدست می آید. در این مقاله به مرور تعدادی از مقالات، تحقیقات و پایانامه هایی که در این زمینه نگارش شده ان می پردازیم.
كلمات كليدی: برنامه ریزی منابع سازمان، ERP ، سازمان، مدیریت سازمان ها، مزایای راه اندازی ERP ، ارزیابی نصب .ERP
1- مقدمه
بازارهای رقابتی امروز شرکت ها را وادار ساخته تا با مشتریان خود ارتباط نزدیک تری برقرار کرده و به نظرات آن ها توجه ویژه ای اعمال کنند. واژه برنامه ریزی منابع سازمان[1] ،یک واژه عمومی برای سیستم های یکپارچه ای است که به مرور جانشین سیستم هایی مانند برنامه ریزی مواد مورد نیاز[2] و یا برنامه ریزی منابع تولید[3] شد. پروژه استقرار یک سیستم برنامه ریزی منابع سازمان عموما به مفهوم از رده خارج کردن سیستم های قدیمی[4] و جانشینی آن ها با یک سیستم یکپارچه است که کلیه فرآیندهای سازمان را پوشش می دهد. پیاده سازی سیستم برنامه ریزی منابع سازمان خود باعث ایجاد تغییرات مهمی در سازمان شده و این گونه تغییرات در نهایت به تجربه های رهبری مناسب، با تمرکز بر توانایی های شخصی و مهارت های فنی، نیاز دارد. منافع حاصل از استقرار سیستم برنامه ریزی منابع سازمان باعث افزایش کارایی شده که همین موضوع خود سبب می شود تا سازمان نیاز به طراحی مجدد فرآیندها داشته باشد. در نهایت این گونه تغییرات در فرآیندهای سازمان بسیار مخاطره انگیز بوده و ممکن است به شکست پروژه و حتی شکست سازمان بیانجامد.در نتیجه می توان گفت که تهیه این گونه سیستم ها نیازمند دقت بسیار و برنامه ریزی دقیقی می باشد که همه ابعاد پروژه را در برگیرد. بر همین اساس می توان گفت ارزیابی آمادگی قبل از اجرای چنین پروژه هایی سبب تضمین موفقیت آن شده و ریسک های حاصل از اجرای آن را تا حد بسیار پایینی کاهش می دهد. همچنین بسیاری از سازمان ها بدون در نظر گرفتن اصول زیر بنایی در سازمان و بررسی لایه های مهم در سازمان به صورت شتاب زده از نرم افزارهای برنامه ریزی منابع سازمان در سازمان استفاده می کنند و چون بعضاً بدون یکپارچه سازی[5] لایه ها در سازمان انجام می گیرد نتیجه مفیدی در بر ندارد و عملاً با شکست مواجه می گردد.
2- بیان مسئله
سیستم هایبرنامه ریزیمنابع سازمان 1 بسته هاینرم افزاریگسترده ایمی باشند که جهت پشتیبانی از توسعه یکپارچه اطلاعات در بخش هایمختلف سازمان مانند تولید، مالی و منابع انسانی بوجود آمده اند. شرکت هایی که مبادرت به پیاده سازیسیستم هایبرنامه ریزیمنابع سازمان می نمایند باعث ایجاد یک زنجیره ارزش در درون سازمان خود می شوند. این سیستم ها به دنبال یکپارچگی و ایجاد تحرك در فرآیندهایسازمانی و جریان اطلاعات در سازمان می باشند (المشعري، 2002 ). این سیستم ها، سیستم هایی مبتنی بر رایانه هستند که برایپردازش تراکنش هایسازمان طراحی شده اند و هدف آنها تسهیل برنامه ریزي، تولید و پاسخگویی به موقع به مشتریان در محیطی یکپارچه است (الري، 2002 ). سیستم هایبرنامه ریزیمنابع سازمان، سیستم هایاطلاعاتی بخش بندیشده ایهستند که فرآیندها و اطلاعات مرتبط با آنها در کل سازمان در حوزه هایمختلف عملکردییکپارچه شده اند. (کومار و هیلسگرسبرگ، 2000 ) آنچه در همه این تعاریف مهم است، توجه و تمرکز بیشتر بر رویعبارت” سازمان[6]” در اختصار ERP می باشد تا توجه به عبارات دیگر از جمله برنامه ریزیو منابع. چرا که این سیستم فراتر از برنامه ریزیعمل کرده و با وجود تمرکز بر رویمنابع سازمان، عناصریفراتر از آن را نیز پوشش می دهد. از سویدیگر آنچه در این تعاریف بیش از همه نمود دارد، یکپارچگی و استاندارد بودن سیستم ERP است و همین دو جنبه مهم از سیستم هایبرنامه ریزیمنابع سازمان، آن را از دیگر سیستم های اطلاعاتی یکپارچه جدا میسازد (ون اوردینگن و همکاران، 2003 ). بر اساس نظر داونپورت توسعه سیستم هایبرنامه ریزیمنابع سازمان مهم ترین کارکرد فناوریاطلاعات برایسازمان ها در دهه 90 میلادیبوده است. به کمک این نرم افزار در سازمان ها یک جهش موثر در افزایش اثربخشی به وقوع پیوسته است (داونپورت، 1998).
سیستم هایبرنامه ریزیمنابع سازمان نیاز به یکپارچگی برنامه هایرایانه ایدر کسب و کارهایمختلف را برآورده می کنند. در این سیستم ها یک پایگاه داده مرکزیکل فرآیند یکپارچگی سیستم را پوشش می دهد (یان اولگر و همکاران، 2003 ). این سیستم ها به مدیران اجازه می دهند که در کل سازمان جریان اطلاعات را کنترل نموده و دسترسی بهنگام را فراهم سازند. در همین رابطه، سیستم هایبرنامه ریزیمنابع سازمان فرایندهایبین بخشی را حذف نموده و باعث می شوند یکپارچگی در کل سازمان ایجاد گردد. این سیستم ها زمانی بوجود آمدند که بهبود فرآیند به عنوان یک مسأله استراتژیک مطرح بود. در سال هایگذشته سیستم هایبرنامه ریز یمنابع سازمان به عنوان سیستمهایضروریبرایاداره کسب و کار و ایجاد مزیت رقابتی مطرح شده اند (مابرت و همکاران، 2000)
ارائه الگویی جهت ارزیابی آمادگی استقرار سیستم برنامه ریزی منابع سازمان(ERP) با استفاده از فرایند تحلیل شبکه ای فازی)FANP_(مطالعه موردی: شرکت فاوانفت)- وجیهه خلیلی سامانی-1391
یکی از مسائل در پیاده سازی سیستم برنامه ریزی منابع سازمان شکست پروژه های آن می باشد و شاید یکی از دلایل اصلی آن عدم بررسی مناسب زیرساخت های سازمان و تمرکز بر لایه های مختلف سازمان باشد. در این پایاننامه پس از تبیین و تشریح مفاهیم مربوط به سیستم برنامه ریزی منابع سازمان و لزوم ارزیابی آمادگی سازمانها جهت استقرار این سیستم، به تشریح لایه های مختلف در پیاده سازی سیستم برنامه ریزی منابع سازمان پرداخته شده و سپس مفهوم یکپارچه سازی بیان میشود، روش پیاده سازی سیستم برنامه ریزی منابع سازمان با رویکرد چندلایگی مورد بررسی قرار گرفته و با مطالعه مقالات متعدد پارامترهای مورد نیاز استخراج گردیده و الگوی پیشنهادی ارائه می شود، سپس با استفاده از آزمون های آماری توزیع داده ها و رگرسیون چندگانه، الگوی پیشنهادی به تایید خبرگان رسیده و بعد از آن وزن هر لایه و پارامترهای آن لایه را با استفاده از پاسخ های خبرگان از طریق پرسشنامه مقایسات زوجی و فرایند تحلیل شبکه ای فازی محاسبه کرده و در نهایت مدلی برای شناخت توانایی سازمان ارائه می گردد تا از این طریق بتوانیم توانایی سازمان را کشف نماییم. سپس با استفاده از الگوی ارائه شده آمادگی شرکت فاوا نفت جهت استقرار سیستم برنام هریزی منابع سازمان توسط پرسشنامه ای که در اختیار مدیران و کارشناسان فناوری اطلاعات شرکت مذکور قرار گرفت محاسبه شده و نقاط قوت و ضعف این شرکت را بیان کرده و راهکارهایی برای استقرار سیستم برنامه ریزی منابع سازمان ارائه کردیم. به این ترتیب با این مدل سازمان با شناخت توانایی خود به بهترین شکل ممکن می تواند در پیاده سازی سیستم برنامه ریزی منابع سازمان سرمایه گذاری نماید.
3- برنامه ریزی منابع سازمان
طی سالیان گذشته، سازمانها متحمل فشارهایزیادیبرایانطباق با محیطهایمتغیر کسبوکار شده اند . سازمانها برایبقاء در بازارهایشدیداً متغیر امروزي، باید توانمندیانطباق سریع با شرایط متغیر کسبوکار را داشته باشند. سازمانهایبزرگ دنیا برایغلبه بر این مشکل به دنبال چالاکی و انعطافپذیریبالا هستند و تلاش کردهاند تا برایمواجهه با تغییرات داخلی و خارجی کسب و کار خود به سیستمهایسازمانی رویبیاورند. از جمله اصلیترین این سیستمها، سیستمهای برنامه ریزیمنابع سازمانی(ERP) 1 هستند که طی سالهایاخیر بازار این سیستمها رشد قابل ملاحظهایچه در سطح جهانی و چه در میان سازمان هایایرانی داشته است. سیستمهایبرنامهریزیمنابع سازمانی را میتوان به عنوان نرمافزارهاییکپارچهایتعریف نمود که دارایاجزا و یا ماژولهایمختلفی در حوزه هایعملیاتی سازمانها مانند برنامهریزي، تولید، فروش، بازاریابی، توزیع، حسابداري، مدیریت منابع انسانی، مدیریت پروژه، مدیریت موجودي، مدیریت نگهداریو تعمیرات، مدیریت حمل و نقل و تجارت الکترونیک هستند.
توجه:
- برای دانلود فایل word کامل ترجمه از گزینه افزودن به سبد خرید بالا استفاده فرمایید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.