توضیحات
عنوان فارسی: روش های بهسازی لرزه ای فونداسیونهای احداث شده
- چکیده
- مقدمه
- روش های بهسازی لرزه ای انواع پی ها
- رویکرد اول
- رویکرد دوم
- رویکرد سوم
- نتیجه گیری
- منابع
چکیده:
مقاوم سازی یعنی مجموع عملیاتی که سختی و مقاومت ساختمان را نسبت به وضعیت اولیه آن بهبود بخشند.ترمیم،روشی است که به منظور ارتقای عملکرد لرزه ای سیستم آسیب دیده بهکار میرود،و بهسازی،شامل مقاوم سازی،ترمیم و دوباره مدل کردن میباشد.یکی از اجزای سازهای که نقش بسیار مهمی در پایداری سازهها ایفا می کد،پیها میباشند.پیها وظیفه انتقال کلیه بارهای وارد بر سازه اعم از ثقلی و جانبی به خاک و یکنواخت و محدود کردن نشست در حد مجاز را به عهده دارند.بنابراین باید در طراحی و اجرای آن دقت کافی به عمل آید،زیرا در صورت نقص در طراحی یا اجرای آن بایستی هزینه گزافی برای رفع نقص آن متحمل شد.
به طور كلی سه استراتژی ” كاهش مخاطرات ساختگاه”، “بهسازی لرزه ای سازه ی پی ها”، و “جداسازی لرزه ای زمین از سازه ی روی آن” برای بهسازی لرزه ای پی های آسیب پذیر در برابر زلزله وجود دارد. این تحقیق به بررسی روش های پیشنهاد شده توسط آئین نامه های مختلف در خصوص استراتژی دوم یعنی بهسازی لرزه ای سازه ی پی ها اختصاص دارد.روش های پیشنهادی آیین نامه های مختلف در قالب سه رویكرد ساخت پی های جدید در كنار پی های موجود، برطرف كردن كمبودهای سازه ای در محل اتصالات پی ها، و تقویت پی های موجود دسته بندی و ارائه شده اند. پس از بحث در خصوص روش ها و جنبه های اجرایی آن ها، نواقص آیین نامه های موجود و خصوصا آیین نامه ایران مورد بحث قرار گرفته است.
مقدمه
اگرچه افزودن پی های جدید یا تكمیل پی های موجود برای اعضای اضافه شد ه به سازه ی اصلی جهت افزایش مقاومت سازه در مقابل زلزله در بهسازی لرزه ای متداول است، ولی بهسازی و رفع كمبودهای سازه ای پی های موجود در مقایسه با مورد بالا كمتر مورد توجه قرار گرفته است. دو دلیل عمده برای این موضوع وجود دارد، نخست اینكه عملیات بهسازی پی ساختمان موجود بسیار هزینه بر است و دوم اینكه در گزارش های رسیده از بررسی های اولیه در خصوص موارد آسیب ساختمان ها در زلزله ، تعداد نسبتا كمی از آسیب های وارده ناشی از گسیختگی پی گزارش شده است. چنانچه تحلیل منطقی نشان دهد كه پی های جدید باید افزوده شوند و یا پی های موجود بایستی اصلاح گردند، مهندسین سازه و ژئوتكنیك باید اطلاعات كافی از انواع روش های بهسازی لرزه ای سازه ی انواع پی ها داشته باشند.
در آیین نامه بهسازی لرزه ای كشور ایران (كه به نحوی ترجمه ی آیین نامه ی كشور آمریكا است)و همچنین آیین نامه های بهسازی لرزه ای كشورهای كانادا،هند و آمریكا به موضوع بهسازی لرزه ای سازه ی پی ها توجه شده است. روش های بهسازی لرزه ای سازه ی پی ها، ذكرشده در آیین نامه های بهسازی لرزه ای كشورهای مذكور به طور خلاصه، در جدول 1 آورده شده است.
جدول1-روش های بهسازی لرزه ای سازه ی پی ها، ذكرشده در آیین نامه ی كشورهای
آمریكا، كانادا و هند
روش های بهسازی لرزه ای سازه ی انواع پی ها
به طور كلی بهسازی لرزه ای پی های موجود از سه رویكرد قابل بررسی و مورد نیاز است:
رویكرد اول: ساخت پی های جدید در كنار پی های موجود
هنگامی كه اعضای جدیدی از قبیل دیوار برشی و قاب مهاربندی شده به هنگام بهسازی لرزه ای سازه ی قدیمی ضروری تشخیص داده شود و همچنین در مواقعی كه پوشش بتنی جدید بر روی دیوار موجود استفاده شود، معمولا به پی جدیدی نیاز می باشد. حالات متداول تعبیه انواع پی های جدید به شرح زیر است:
توجه:
- برای دانلود فایل word کامل ترجمه از گزینه افزودن به سبد خرید بالا استفاده فرمایید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.