توضیحات
پروژه مقایسه رفتار موتور DC با توربین بادی با متلب:
خلاصه محتویات فایل پروژه:
- پروژه به صورت کامل در متلب و سیمولینک پیاده سازی شده است
- نحوه اجرا و استفاده از کدها در فایل راهنما شرح داده شده است
- لینک دانلود فایلهای مربوط به پروژه پس از خرید فایل بلافاصله برای شما ایمیل خواهد شد.
- کدهای پروژه قابل اجرا در نرم افزار متلب
خلاصه پروژه:
مروری بر تکنولوژی درایو
درایو ماشین ها به دودسته ی تک درایو ودرایوهای موتوری چندگانه تقسیم می شود. تک درایوها به منظور درایو یک موتور به کار می رود اما درایوهای چندگانه، برای درایو ماشین های بیشتری به کار می روند. از درایوهای AC و DC جهت راه اندازی ، کنترل و تغییر سرعت ماشین های الکتریکی استفاده می شود. استفاده از درایوها اجتناب ناپذیر است، چرا که 65 درصد انرژی الکتریکی در صنایع، در موتورهای الکتریکی مصرف می شود. کنترل موتور با استفاده از درایو موجب صرفه جویی در مصرف انرژی ، حفاظت کامل و راه اندازی نرم الکتروموتور می شود. تا قبل از سال 1980 درایوهای تنظیم سرعت با موتورهای DC اجرا شدند که مزایای قابل توجهی نسبت به درایوهای AC داشتند. به تازگی در اغلب موارد درایو AC را به دلیل بهره مندی از هزینه و تعمیر و نگهداری پایین در مقایسه با درایوهای DC انتخاب می کنند.علاوه براین ها درایو DC بزرگ و پرهزینه است. با این وجود درایو های AC نیازمند تجهیزات الکترونیک قدرت گرانتری می باشد و نسبت به درایو DC کنترل پیچیده تری دارد.هم چنین باید توجه کرد که درایو AC برای سرعت های کمتر ازیک سوم سرعت نامی مناسب نمی باشد و موجب می شود که امولاتور موردنظر مشخصه توربین واقعی را در سرعت های کمتر از یک سوم سرعت نامی نتواند نشان دهد.از سوی دیگر درایو DC به آسانی قابل درک است و کنترل سرعت و گشتاور آن پیچیدگی کمتری دارد.هم چنین درایو DC با دقت بیشتری در سرعت های کمتر از سرعت نامی عمل می کند.هزینه تجهیزات کنترلی آن بسیار کمتر از درایو AC می باشد. با پیشرفت گسترده اتوماسیون، بکارگیری درایوهای الکتریکی کنترل شده اهمیت بیشتری یافته اند.درایو ماشین های الکتریکی توسط کانورترهای استا تیکی تغذیه و کنترل می شود که به آن ها درایوهای کانورتر استاتیکی گفته می شود.بیشتر این نوع درایوها به ماشین DC تغذیه شده با کانورتر مجهز هستند که محدوده تواناز چند وات تا چندین مگاوات را در برمیگیرند. به دلیل مشخصه های دینامیکی خوبی که درایوها دارند از روتوری با اینرسی پایین استفاده می شود.ازاین رو اغلب از روتورهای نازک با شعاع کم یا روتورهای دیسکی استفاده می شود.
همچنانکه گفته شد،مناسب ترین روش برای کنترل سرعت موتور DC ،کنترل ولتاژآرمیچر است. برای این منظور باید از یک منبع ولتاژDC متغیر استفاده شود. بهترین روش تولید ولتاژ DC استفاده از یکسوکننده ها می باشد. از آنجایی که منابع AC به وفور و آسانی در دسترس هستند ، می توان به وسیله یکسوکننده ها ولتاژ AC را به راحتی به ولتاژ DC تبدیل کرد.ولی نکته مهمی که باید به آن توجه شود، این است که ولتاژ خروجی یکسوکننده باید متغیر باشد. بنابراین یک روش مناسب و عملی برای کنترل ولتاژ آرمیچر یک موتور DC استفاده از یکسوکننده های کنترل شده است.
مسئله بعدی در ساختار یک درایو DC سیستم کنترلی آن است . سرعت موتورهای DC با گشتاور بار تغییر می کند.برای به دست آوردن یک سرعت ثابت ، ولتاژ آرمیچر می بایست به طور مداوم با تغییر زاویه آتش مبدل AC به DC تغییر نماید.در سیستم های درایو عملی لازم است درایو را در یک گشتاور ثابت به کار گرفت. بنابراین اکثر درایوهای صنعتی به صورت سیستم های حلقه بسته عمل می کنند.یک سیستم کنترلی حلقه بسته مزایایی چون دقت بالا ، پاسخ دینامیکی سریع و کاهش اثرات اغتشاش های بار و غیرخطی شدن های سیستم را دارا می باشد. نمودار زیر یک درایو DC حلقه بسته با تحریک جداگانه و با تغذیه مبدلی در شکل زیر نشان داده شده است.
اگر سرعت موتور به دلیل بکارگیری گشتاوربار اضافی کاهش یابد،خطای سرعت Vc افزایش می یابد. کنترل کننده سرعت با سیگنال کنترل افزایش یافته Vc ، تغییر زاویه آتش مبدل و افزایش ولتاژ آرمیچر موتور پاسخ می دهد.ولتاژ افزایش یافته آرمیچرگشتاور بیشتری برای بازگرداندن سرعت موتور به مقدار اولیه ایجاد می کند.درایو معمولا از یک حالت گذرا عبور می کند تا اینکه گشتاور ایجاد شده با گشتاور بار برابر شود.
نکات قابل ذکر:
- پروژه مقایسه رفتار موتور DC با توربین بادی با متلب توسط کارشناسان گروه ۱.۲.۳ پروژه پیاده سازی گردیده و به تعداد محدودی قابل فروش می باشد.
- فایل های پروژه به صورت کامل به همراه فایل راهنما پس از خرید فایل در اختیار شما قرار خواهد گرفت.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.