توضیحات
عنوان فارسی: هضم بی هوازی کود لبنی مایع با استفاده از یک سیستم راکتور پیوسته مخزنی همزن دار
عنوان انگلیسی مقاله:
Anaerobic digestion of liquid dairy manure using a sequential continuous-stirred tank reactor system
مقدمه :
هضم بی هوازی کد مایع از عملیات های لبنی آبریز (تراز) جایگزینی برای شیوه های مدیریت کود با فواید زیست محیطی و تولید بیوگاز است. یک سیستم راکتور متوالی منحصر به فرد به منظور بررسی هضم بی هوازی کود لبنی تراز با هدف تعیین 1)اثرات قدرت آلی درون ریز بر کارآیی هضم بی هوازی 2)آیا جداسازی فازی برای عملیات و طراحی هضم بی هوازی سودمند است و 3)آیا تفاوتی بین روش های جریان کاملا مخلوط[1] یا پلاگ برای اجرای روش هضم بی هوازی وجود دارد؟
نتایج :
درون ریز با قدرت آلی بالا منجر به مقادیر بالاتری از تولید بیوگاز و حذف نیاز به مواد اکسیژن شیمیایی (COD) و مواد جامد می شود. هنگامی که جریان کود به عنوان درون ریز برای هضم بی هوازی استفاده می شود ، پدیده هضم بی هوازی دو مرحله ای وجود ندارد و این به دلیل این است که جریان شامل مقادیر بالایی از قلیاییت و اسیدهای چرب فرار است. تولید بیو گاز و تخریب COD و مواد جامد که توسط راکتور جریان پلاگ یا کاملا مخلوط به دست می آید ، هنگامی که جریان کود مایع اعمال می شود بسیار مشابه است.
نتیجه گیری :
قدرت آلی درون ریز به طور قابل توجهی بر کارآیی هضم بی هوازی تاثیر می گذارد. راکتور جریان پلاگ و راکتور کاملا مخلوط دارای یک عملکرد هضم بی هوازی مشابه هستند. برای نوعی از کود و نرخ بارگیری آلی مورد بررسی ، ننایج ، نشانه هایی را برای طراحی یک فرآیند هضم بی هوازی در عملیات های لبنی تراز نشان می دهند.
کلمات کلیدی : هضم بی هوازی ، کود لبنی ، کاملا مخلوط ، جریان پلاگ
مقدمه :
هضم بی هوازی یک جایگزین برای مدیریت سنتی کود لبنی است ، نگرانی های زیست محیطی را کاهش داده و محصولات سود آور مانند بیو گاز و کود (باردار کننده) را بارور می کند. (5-1) اما ، مقدار زیاد الیاف در کود ، توسعه یک فرآیند هضم بی هوازی تجاری را محدود می کند چون الیاف هم به سختی شکسته می شوند (7-6) و هم می توانند منجر به مشکلات گرفتگی در داخل راکتور شوند. (8) یک راه حل ، جداسازی الیاف از مایع قبل از هضم است . (1 و 9) مواد جامد الیافی می توانند در محصولات با کیفیت بالا از جمله مواد ملحفه ای و یا اصلاح خاک به کار روند در حالی که مایع می تواند با هضم بی هوازی عمل آوری[2] شود.
تا به امروز ، هضم بی هوازی کود لبنی مایه از جنبه های مختلفی مانن هضم دو فازی (12-10) ، فرآیند فیلم (1و9و13) ، عملیات گرماگرای در مقابل مزوفیل (14) و جواسازی جامد – مایع (15) مورد بررسی قرار گرفته است. Liaoet و همکاران (15) هضم بی هوازی کود غربال شده با 4-3% مواد جامد (TS) با استفاده از یک راکتور جریان کاملا مخلوط را مورد بررسی قرار دادند. آن ها گزارش دادند که تولید متان از این کود غربال شده به طور مداوم بالاتر از دوغاب کود غربال نشده بوده است.
به طور مشابه ، Powers و همکاران (13)عملکرد هضم بی هوازی کود غربال نشده (2% مواد جامد) در راکتور جریان کاملا مخلوط را با عملکرد غربال شده (1.3% مواد جامد) در یک راکتور فیلم ثابت (13) مقایسه کردند. آن ها دریافتند که زمان ماند هیدرولیکی (HRT) دارای تاثیری قابل توجه بر روی عملکرد هضم بی هوازی است و همچنین راکتور فیلم – ثابت به یک عملکرد هضم بی هوازی مشابه با راکتور جریان کاملا مخلوط در یک زمان مناد کمتری می رسد. (13) با توجه به موفقیت های فیلم – ثابت در مقیاس آزمایشگاهی ، wilkie و همکاران (1 و 9) یک سیستم پایلوت آزمایشگاهی و فیلم – ثابت تجاری به منظور عمل آوری یک جریان لبنی تراز با مقدار بسیار کم مواد جامد (کمتر از 1%) (1 و 9) ایجاد نمودند. هاضم های کاملا مخلوط و هاضم های جریان پلاگ دو پیکربندی راکتور هستند که معمولا در هضم بی هوازی کود لبنی به کار می رود. یک راکتور کاملا مخلوط ، اختلاط خوب را انجام و به درصد تبدیل معقولی از مواد جامد به بیوگاز می رسد. با این حال ، هزینه نصب و انرژی مربوط به اختلاط ، بالاست . یک راکتور جریان پلاگ، ساده و مقرون به صرفه است و می تواند برای پیاده سازی و بهینه سازی مراحل مختلف هضم بی هوازی به مکان های مختلف راکتور مورد استفاده قرار گیرد. با این حال ، عمل آوری کودی که شامل یک مقدار جزئی از شن و ماسه بی اثر می باشد ، به منظور جلوگیری از هزینه های بالای عملیاتی ، محدود است. استفاده هردو پیکربندی راکتور برای هضم جریان مایع از سیستم های تراز به دلیل اینکه مواد آلی موجود در جریان مایع ، بسیار رقیق (کمتر از 1% کل مواد جامد) می باشد ، غیر عملی است. (1 و 9)
به منظور اجرای هضم بی هوازی از طریق یک پیکربندی راکتور ساده مانند راکتورهای کاملا مخلوط یا جریان پلاگ ، یک مایع غلیظ با مقدار کمی از الیاف اما مقدار زیادی از مواد قابل هضم ، مطلوب است. هدف از این کار بررسی عملکرد هضم بی هوازی این نوع مایع ، به خصوص پرداختن به مسائل زیر است : 1) اثرات قدرت آلی برون ریز روی عملکرد هضم بی هوازی 2) آیا اینکه جداسازی فازی در طراحی هضم بی هوازی به منظور عمل آوری جریان های مایع لازم است یا خیر ؟ 3) آیا تفاوتی بین پیکربندی های راکتور (کاملا مخلوط در مقابل هاضم های جریان پلاگ ) برای پیاده سازی هضم بی هوازی وجود دارد؟
[1] Completely mixed
[2] treat
- برای دانلود فایل word کامل ترجمه از گزینه افزودن به سبد خرید بالا اقدام فرمایید.
- پس از خرید بلافاصله لینک دانلود فایل برای شما ایمیل خواهد شد.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.