توضیحات
عنوان فارسی: تاثیر پارامترهای جوشکاری پرتو لیزری بر روی ریزساختار و خواص فولاد ضدزنگ دوپلکس
عنوان انگلیسی مقاله ترجمه شده:
Effect of Laser Beam Welding Parameters on Microstructure and Properties of Duplex Stainless Steel
تاثیر پارامترهای جوشکاری پرتو لیزری بر روی ریزساختار و خواص فولاد ضدزنگ دوپلکس
چکیده
این پژوهش در ابتدا در مورد جوشکاری پرتو لیزری و تاثیرات آن بر روی اندازه و ریزساختار ناحیه ذوب و سپس بر روی خواص مکانیکی و خوردگی مفاصل جوش داده شده فولاد ضد زنگ دوپلکس انجام شده است. در این رابطه تاثیر پارامترهای جوشکاری لیزری مختلف واضح شده است. هر دو مورد خط جوش بر روی صفحه و یا مفاصل جوش داده شده لب به لب از لیزر کربن دی اکسید با حداکثر خروجی 9 کیلو وات در حالت موج پیوسته استفاده می کنند. قبل از تقسیم بندی مفاصل جوش داده شده برای انجام تست های مخرب ، آنها رنگ شده و تست های نفوذپذیری و رادیوگرافی بر روی آنها صورت می پذیرد. تست خوردگی تسریع شدهای بر پایه روش تفاضل انجام گرفته است. نتایج تحقیق و بررسی انجام شده در این مقاله نشان میدهد که پارامترهای جوشکاری نقش مهمی را در دست یابی به خواص رضایت بخش مفصل جوش داده شده بازی می کنند. قدرت لیزر بالا و/یا سرعت جوشکاری بالا با تنظیم نقطه فوکوس لیزر بر روی صفحه نمونه، مفاصل جوش داده شده ای با کاهش قابل توجهی در اندازه ناحیه ذوب و پروفیل جوش قابل قبولی با نرخ بیشتر عرض/طول جوش ، در کنار خواص مکانیکی و خوردگی قابل قبول می سازند.استفاده از نیتروژن به عنوان گاز محافظ در مقایسه با آرگون خواص مکانیکی و خوردگی بهتری را برای مفاصل جوش داده شده نشان می دهد.این به علت حفظ مناسب تعادل هیدروکسید آهن/ آستنید در هردو فلز جوش و ناحیه متاثر از حرارت HAZ در حالت محافظت نیتروژن می باشد. به عنوان نتیجه قدرت لیزر، سرعت جوشکاری، فاصله فوکوس کردن و نوع گاز محافظ برای دست یابی به مفاصل خوب جوش داده شده با پروفیل و خواص مکانیکی و خوردگی قابل قبول ، باید بهینه شوند.
مقدمه
فولاد ضد زنگ دوپلکس برای فراهم آوردن ترکیب قدرت و مقاومت در برابر حفره دار شدن و تنش ترک خوردگی در مقایسه با 300 سری از فولاد های ضد زنگ آستنیتی ، ساخته و توسعه یافته است. این خواص منحصر فولاد ضد زنگ دوپلکس در استفاده از آنها در برنامه های صنعتی مختلف شامل لوله کشی نیروگاه های شیمیایی، خطوط انتقال نفت و گاز، و سازه هایی برای استفاده در محیط های دریایی بدست آمده است. از آنجا که جوشکاری به طور گسترده ای در این موارد مورد استفاده قرار می گیرد، دریافتن فاکتور هایی که بر روی قابلیت جوشکاری فولا ضد زنگ دوپلکس اثر می گذارد برای به کار گیری موفق این مواد مهندسی، بسیار حیاتی است.
به طور کلی بالانس هیدراکسید آهن/ آستنیت تاثیر قابل توجهی بر روی خواص مکانیکی و خوردگی فولاد ضد زنگ دوپلکس می گذارد. خواص بهینه فولاد ضد زنگ دوپلکس در شرایطی که نسبت آستنیت و هیدراکسید آهن موجود در ریز ساختار تقریبا برابر است ، بدست می آید. در فلزات پایه این تعادل فازی شامل ترکیب مناسبی از ترکیب و راهکار رفتارهای حرارتی می باشد. اگرچه کنترل بالانس هیدراکسیدآهن و آستنیت در جوشکاری به سر راستی کنترل آن در فلزات پایه نیست.
تحقیقات گذشته نشان داده اند که هر دو ریز ساختار تحت تاثیر جوش و یا حرارت تابع از نرخ خنک کاری از بالاترین دما هستند ، در نتیجه انتظار می رود که بالانس هیدراکسید آهن/ آستنیت در ناحیه ذوب تحت تاثیر قدرت لیزر و سرعت جوشکاری قرار بگیرد.اگرچه این حوزه تحقیقاتی توجه نسبتا کمی را جلب کرده است و کارهای بیشتری باید برای درک عمیق تر از اثر پارامترهای مختلف جوشکاری لیزری بر روی فولاد ضدزنگ دوپلکس انجام شود. مطالع پیش رو با استفاده از جوشکاری پرتو لیزری و تاثیرات آن بر روی اندازه و ریز ساختار ناحیه ذوب و سپس خواص مکانیکی و خوردگی مفاصل فولاد ضد زنگ دوپلکس جوش داده شده انجام شده است.
توجه:
- برای دانلود فایل word کامل ترجمه از گزینه افزودن به سبد خرید بالا استفاده فرمایید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش ترجمه تخصصی مقالات خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش ترجمه مقاله
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.