توضیحات
عنوان فارسی: بهینه سازی شرایط برای استخراج آنتوسیانین ها از سیب زمینی شیرین بنفش(یام ارغوانی) با استفاده از روششناسی سطح پاسخ(RSM)
عنوان انگلیسی مقاله ترجمه شده:
(Optimizing conditions for anthocyanins extraction from purple sweet potato using response surface methodology (RSM
بهینه سازی شرایط برای استخراج آنتوسیانین ها از سیب زمینی شیرین بنفش(یام ارغوانی) با استفاده از روششناسی سطح پاسخ(RSM)
چکیده
در این مقاله، بهینه سازی استخراج آنتوسیانینهای(PSPAها) سیبزمینی شیرین بنفش(Ipomoea batatas) با استفاده از روششناسی سطح پاسخ مورد بررسی قرار گرفت. PSPAها با استفاده از اسید-اتانول در دماهای استخراخ متفاوت(40-80 درجه سلسیوس)، زمان استخراج متفاوت(60-120 دقیقه) و نسبت جامد-مایع متفاوت(1:15-1:30) استخراج شدند. اثرات ترکیبی شرایط استخراج بر بازده PSPAها و ویژگیهای رنگی(بیان شده به صورت L*، C* و H) با استفاده از یک طراحی باکس-بنکن[1] سه سطحی سه فاکتوری مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان دادند که بالاترین بازده PSPAها(158mg/100gdw) در دمای 80 درجه سلسیوس، زمان استخراج 60 دقیقه، و نسبت جامد-مایع 1:32 بدست آمد. بازده PSPAها نشاندهندهی یک همبستگی بالا و چشمگیر با L*(P<0.05, r=-0.961) بود و به طرز چشمگیری تحت تاثیر دمای استخراج(P<0.01) و نسبت جامد-مایع(P<0.05) قرار داشت. ترجمه مقالات
کلمات کلیدی: سیب زمینی شیرین بنفش؛ آنتوسیانین؛ استخراج؛ روششناسی سطح پاسخ؛ بهینه سازی.
1- مقدمه
آنتوسیانینها به طور گسترده در گیاهان بلند موجود میباشند، آنها در ریشه، ساقه و برگ و نیز گل و میوهی درختان یافت میشوند. آنها به سبب رنگ جذاب و عملکرد فیزیولوژیکیشان به عنوان جایگزینهایی برای رنگدانههای مصنوعی مورد استفاده قرار میگرفتند. آنتوسیانینها همچنین دارای خواص دارویی شناخته شده هستند و با اهداف درمانی مورد استفاده قرار میگیرند. مطالعات بیشتر نشان میدهند که آنتوسیانینها قابلیت حفاظت در برابر بیماریهای بیشماری همچون اختلال در عملکرد کبد، فشار خون بالا، اختلالات بینایی، عفونتهای میکروبی و اسهال را دارند(رایس-اوانز و پکر، 1998؛ اسمیت، مارلی، سیگلر، سینگلتاری و ملین، 2000؛ ونگ و همکارانش، 2000).
سیبزمینی شیرین بنفش در مقایسه با سیب زمینهای سفید، زرد و نارنجی حاوی مقدار زیادی آنتوسیانین است و این مقدار بسته به انواع سیبزمینی متغیر است(تراهارا، کنژاک، اونو، یوشیموتو و یاماکاوا، 2004). ثبات و دوام PSPAها به فاکتورهای متعددی ازجمله ساختار و غلظت رنگدانه، pH، و دمای فرآیند استخراج بستگی دارد. سیبزمینی شیرین بنفش بیشترین مقدار آنتوسیانینهای آسیلدار را دارد در حالی که ذرت بنفش این چنین نیست(پاسکوال-ترسا، سانتو-بوئلگا و ریواس گونزالو، 2002). آنتوسیانینهای موجود در سیبزمینی شیرین بنفش، اشکال مونو- یا دی آسیلدار از سیانیدین و پئونیدین هستند(یوکیهیرو و همکارانش، 1997). با این وجود، آنها ممکن است در هنگام استخراج از یک منشا طبیعی دچار تغییر ماهیت شوند. فرآیند استخراج شامل از دست رفتن رنگ و در پی آن تشکیل محصولات تجزیهی مایل به قهوهای و ترکیبات نامحلول میباشد(کاستیلو-سانچز، میوتو، گاریدو و گارسیا-فالکون، 2006). استخراج PSPAهای گزارش شده بر تحلیل استخراج متمرکز هستند(بولیوار و لوئیس، 2004)؛ با این وجود، اطلاعات کمی در رابطه با بهینهسازی شرایط استخراج در دسترس میباشد.
[1] . Box-Behnken
توجه:
- برای دانلود فایل word کامل ترجمه از گزینه افزودن به سبد خرید بالا استفاده فرمایید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش ترجمه تخصصی مقالات خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش ترجمه مقاله
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.