توضیحات
عنوان فارسی : ترجمه بررسی ارتباط زنجیره تامین سبز و کم سود(ناب) از طریق چارچوب کارت امتیازی متوازن
عنوان انگلیسی:
Investigating lean and green supply chain linkages through a balanced scorecard framework
چکیده
این مقاله به بررسی چگونگی ارزیابی عملکرد زنجیره تامین سبز از طریق یک کارت امتیازی متوازن پرداخته است. برای رسیدن به هدف این مقاله، در مرحله اول ادبیات موضوع به منظور درک صحیح از چگونگی عملکرد زنجیره تامین سبز و همچنین چگونگی ارزیابی عملکرد آن به طور جامع مورد بررسی واقع شد. سپس، یک چارچوب مفهومی برای چگونگی طرح های سبز و عملکرد زنجیره تامین ارائه گردید. نمودار علت و معلولی آن نیز به منظور تعیین اندازه گیری زنجیره تامین ارزش سبز از طریق عوامل چندگانه کارت امتیازی متوازن از جمله عوامل مالی، مشتری، فرآیند کسب و کار داخلی و یادگیری و رشد مورد استفاده قرار داده شد. این مسئله نشان دهنده به رسیمت شناخت میزان نفوذ طرح های سبز و ارتباط بین اندازه گیری عملکرد آن می باشد. این ارتباط توسط شواهد به دست آمده از بررسی ادبیات مورد تایید واقع شد به عنوان مثال چگونگی ارزیابی زنجیره تامین سازمان. نمودار ارائه شده می تواند پایه ای برای تحقیقات بیشتر در عملکرد زنجیره تامین سبز و کم سود باشد. این مطالعه برای اولین بار به درک چگونگی عملکرد کارت امتیازی متوازن با ادغام عملکرد زنجیره تامین سبز پرداخته است.
کلمات کلیدی: کم سود(ناب). سبز؛ زنجیره تامین؛ کارت امتیازی متوازن
مقدمه
به طور فزاینده عوامل متعددی در حال تبدیل شدن هستند و ممکن است تحت تاثیر محیط کسب و کار، یعنی جهانی شدن، نوآوری در فن آوری، مهارت های جدید سازمانی، طراحی محصولات و خدمات، تقاضای مشتری، و حفاظت از محیط زیست و کمبود منابع قرار بگیرند(Broek، 2010؛ Cetinkaya، 2011؛ شپرد و گونتر،2006)؛ این عوامل در شیوه های مختلف زنجیره تامین یک سازمان، و در نتیجه شرایط جدید در مدیریت زنجیره عرضه می شود(Broek، 2010). استقرار پارادایم های کسب و کار ناب و سبز می تواند فرصتی برای بهبود زنجیره تامین باشد. موضوع اصلی این پارادایم یک زنجیره تامین ناب است که هدف آن ارضای نیازهای مشتری از طریق تحویل محصولات با کیفیت بالا با و کاهش میزان ضایعات است(Bhasin، 2011). این مسئله بیشتر بر روی بهبود مستمر، ساده سازی، پردازش و کاهش فعالیت های که سودی را اضافه نمی کند متمرکز هستند(Pettersen ، 2009. سیمپسون و برق، 2005)؛ و به طور کلی، زنجیره تامین سبز در آرزوی به حداقل رساندن اثرات زیست محیطی و کاهش ضایعات زیست محیطی در سازمان است(EPA، 2007). با توجه به مطالعات میرزاپورآل هاشم، بابلی، و Sazvar (2013) با افزودن مفهوم سبز به مفهوم زنجیره تامین یک پارادایم جدید ایجاد می شود که در آن زنجیره تامین یک ارتباط مستقیم با محیط زیست پیدا می کند.
تعدای از محققان (کاروالیو، آزودو و Cruz- ماچادو، 2010؛ دوس، تن و لیم، 2013؛ Mollenkopf، Stolze، تیت، و Ueltschy، 2010؛ Wiengarten، Fynes و Onofrei 2013) ادعا می کنند که رویکرد سبز و ناب روش توأم هستند. به عنوان مثال، Du¨esو همکاران (2013) استدلال می کنند که سینرژی اغلب با معادله 1+ 1 = 3 قابل توصیف است به این معنی که عناصر ترکیب شده نتایج بیشتری از مجموع عناصر به صورت جداگانه دارد. مطالعات متعددی در خصوص عملکرد زنجیره تامین ناب توسط (Bhasin، 2008؛ Gurumurthy و Kodali، 2008) و عملکرد زنجیره تامین سبز توسط (Eltayeb، Zailani و Ramayah، 2011؛ Olugu، وانگ، و Shaharoun، 2011) انجام شده است که می توان به این موضوع پی برد. البته مطالعات اندکی در زمینه تجزیه و تحلیل هر دو پارادایم به طور همزمان یعنی ادغام مسئله فوق در زنجیره تامین انجام گرفته است(آزودو، کاروالیو، دوآرته، و کروز-ماچادو، 2012؛ کاروالیو و همکاران، 2010). علاوه بر این، زنجیره تامین باید به عنوان یک سیستم قابل مشاهده توسعه و بهبود یابد. از این رو اندازه گیری سیستم عملکرد مورد نیاز است. عملکرد کارت امتیازی متوازن (BSC) به گونه ای است که اندازه گیری سیستم به منظور ارزیابی عملکرد زنجیره تامین انجام می شود(Lapide، 2000). یک مطالعه با استفاده از BSC برای اندازه گیری عملکرد زنجیره تامین توسط Brewer و Speh (2000)، انجام شده است که نشان دهنده اهمیت رابطه بین زنجیره تامین و BSC می باشد.
علاوه بر این، تحقیقاتی وجود دارد که مطالعه عملکرد ناب (Bhasin، 2011) و عملکرد سبز (DIAS-Sardinha & Reijnders، 2005؛ هسو و لیو، 2010) را با استفاده از BSC، اما به طور جداگانه انجام داده است. با این حال، شواهد اندکی درحوزه اعمال BSC برای ارزیابی پارادایم سبز و ناب ادغام شده وجود دارد. علاوه بر این، بر اساس ایده داده شده توسط Pagell و شوچنکو (2014)، تمرکز بر روی مطالعات در خصوص تاثیرات زیست محیطی است، که پایه و اساس بسیاری از مطالعات دیگر می باشد(Pagell و شوچنکو،2014). بنابراین نیاز به مطالعه ارزیابی عملکرد سبز وناب زنجیره تامین با استفاده از ساختار BSC است. مطالعه حاضر می تواند به پیشرفت دانش در ادغام پارادایم سبز ناب در عملکرد زنجیره تامین کمک کند. بر اساس این دیدگاه، این مقاله با هدف بررسی یکپارچگی بین زنجره تامین سبز و ناب و ارتباط بین اندازه گیری عملکرد با استفاده از BSC خواهد بود. نمودار علت و معلولی نشاندهنده ارتباط مورد استفاده بین اندازه گیری از چهار دیدگاه است. اقدامات اصلی برای ارزیابی عملکرد زنجیره تامین بر اساس اقدامات اصلی سبز و بر اساس، سودآوری و درآمد ‘،’ هزینه ‘،’ سهم بازار،”رضایت مشتری”، “بهره وری“، “کاهش زمان، مدیریت عرضه، مدیریت اطلاعات، روحیه کارکنان و رضایت کارمندان و آموزش می باشد. و ارتباط فرضی بین اقدامات شناسایی و ارائه شده وجود دارد. به نظر می رسد چارچوب مفهومی در ادبیات به منظور بررسی این ارتباط است. لذا، ادامه این مقاله به شرح زیر است: در بخش 2، بررسی ادبیات در حوزه زنجیره تامین سبز ناب و عملکرد زنجیره؛ بخش 3، نمودار علت و معلولی جهت بررسی ارتباط بین اندازه گیری عملکرد در چهار دیدگاه BSC و در نهایت، برخی نتایجی مورد بررسی قرار خواهند گرفت.
توجه:
- برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
- پس از خرید بلافاصله لینک دانلود فایل برای شما ایمیل خواهد شد.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.