توضیحات
عنوان تحقیق: کاربرد های شبکه های اجتماعی و بررسی آن ها
- تلگرام
- اینستاگرام
- توییتر
- فیسبوک
- واتس اپ
- به طورکلی کاربرد ها و مزایای شبکه های اجتماعی را میتوان به صورت زیر بیان کرد
- کاربرد های شبکه های اجتماعی
- مزایای شبکه های اجتماعی
کاربرد های شبکه های اجتماعی و بررسی آن ها
شبکه های اجتماعی جزو پدیده هایی هستند که باید آنها را خارج از چهارچوب صرف تکنولوژی طبقه بندی کرد. در سال های اخیر با گسترش استفاده از اینترنت و فراگیر شدن تلفن های هوشمند در رده های مختلف قیمتی، شبکه های اجتماعی به اصلی ترین راه ایجاد ارتباط بین افراد مختلف جامعه تبدیل شدند و در برخی موارد حتی با فراتر رفتن از مرزهای متداول، به ابزاری در دست مردم به منظور رساندن صدای خود به گوش مسئولان و دولت ها تبدیل شدند. همچنین شبکه های اجتماعی نقشی بسیار پر رنگ در اطلاع رسانی در مواقع بحرانی ایفا کرده اند و برای نمونه می توان به حوادث تروریستی اخیر در اروپا و آسیا و یا بلایای طبیعی در کشورهای آسیایی اشاره کرد که تنها راه برقراری ارتباط و خبر رسانی های فوری بین مردم، رسانه ها و حادثه دیدگان همین شبکه های مجازی بوده اند.
اما شاید به ذهن شما هم رسیده باشد که محبوب ترین شبکه های اجتماعی در زمینه پیام رسانی در جهان کدام اپلیکیشن ها هستند. در ایران تا چند سال پیش وایبر برنامه ای بی رقیب به حساب می آمد اما پس از اتفاقاتی که در دوره ای خاص رخ داد و تصمیم گیری های مسئولان، کاربران ایرانی به سمت تلگرام کوچ کردند و بدون شک می توان در حال حاضر تلگرام را محبوب ترین شبکه اجتماعی پیام رسانی در ایران دانست. بر اساس آماری که وب سایت SimilarWeb منتشر کرده جالب است بدانید که ایران و ازبکستان تنها کشورهایی در جهان هستند که تلگرام در آنها محبوب ترین شبکه اجتماعی پیام رسانی به حساب می آید. همچنین بر اساس همین آمار واتس اپ هنوز هم پر کاربردترین پیام رسان جهان است و کشور چین نیز با جمعیت 1.3 میلیارد نفری خود از WeChat به عنوان اولین ابزار اطلاع رسانی عمومی استفاده می کند.
نقشه زیر به خوبی نشان دهنده محبوب ترین شبکه های اجتماعی پیام رسان در بین کشورهای جهان است:
در ادامه میخواهیم چند مورد از این شبکه های اجتماعی را مورد بررسی قرار دهیم .
تلگرام
تلگرام در ایران کاربردهای متنوعی دارد:
-اطلاع رسانی و خبر
-آموزش و تخصص
-سرگرمی و فراغت
-خرید و فروش و ارائه سرویس و خدمات
-بازی
-مرجع رسمی انتشار
تلگرام توسط پاول و نیکلای دوروف دو برادر روس پشتیبانی میشود. پاول پشتیبانی مالی و ایدئولوژیک و نیکلای مسوولیت بخش تکنولوژی در تلگرام را بر عهده دارد. نیکلای بر روی پروتکلهای باز، ایمن و بهینه روی چندین مرکز داده کار میکند و در نتیجه تلگرام بسیار سریع و ایمن است. در عین حال که موسسان این برنامه روسی هستند اما مقر اصلی آنان شهر برلین در آلمان است.
تلگرام یک برنامه پیامرسان از طریق اینترنت است که مانند سایر برنامههای پیامرسان عمل میکند. در ابتدا شما آن را روی ابزار هوشمند خود نصب و سپس شماره تلفن خود را وارد میکنید. بلافاصله یک پیام تایید برای شما ارسال میشود و حساب کاربری خود را فعال میکنید. از آن لحظه به بعد میتوانید با افراد دیگری که این برنامه را روی ابزار هوشمند خود دارند، از طریق اینترنت و بدون پرداخت اپراتوری ارتباط برقرار کنید. موسسان تلگرام میگویند ما فعلاً تمرکزمان را روی سرعت انتقال پیام و امنیت آن گذاشتهایم و به مرور زمان سرویسهای دیگر را نیز در این برنامه فعال میکنیم. آنها بسیار به امنیت برنامه خود میبالند. البته برخی برنامههای دیگر نظیر واتساپ نیز بسیار ایمن هستند و امکانات بیشتری نیز در اختیار کاربر قرار میدهند یا وایبر تماس تصویری را نیز به برنامه خود اضافه کرده است. مانند تمامی برنامههای پیامرسان دیگر شما میتوانید گروه بسازید و در گروهها گفتوگو کنید. در این برنامه شما میتوانید گروههایی با ظرفیت حداکثر 200 نفر بسازید که در مقایسه با وایبر این ظرفیت دو برابر است. شما همچنین در تلگرام میتوانید به غیر از ارسال متن، عکس و ویدئو، فایل نیز ارسال کنید و این از ویژگیهای خوب این برنامه به شمار میرود. نکته بسیار قابل توجه در این برنامه این است که به شما اجازه میدهد تا فایلهای در اندازه حداکثر 5/1 گیگابایت را از طریق این برنامه ارسال کنید. در این برنامه نیز مانند سایر برنامههای پیامرسان موبایلی شما میتوانید کاربران دیگر را که نمیخواهید با آنان ارتباط برقرار کنید، بلاک کنید.
باید بگوییم تلگرام در ارسال و دریافت پیام همانطور که موسسان آن میگویند، بسیار سریع است و همین سرعت بالا موجب شده است روز به روز بر تعداد کاربران این برنامه افزوده شود. در کشور خودمان قبل از اینکه وایبر با اختلالاتی مواجه شود این شبکه پیامرسان خیلی مورد استقبال نبود اما هنگامی که اختلالاتی در دریافت و ارسال پیام در وایبر در یک دوره اتفاق افتاد، حجم زیادی از کاربران به استفاده از تلگرام سوق داده شدند و تاکنون کاربران از استفاده از آن رضایت داشتهاند. در حال حاضر این برنامه 50 میلیون کاربر دارد و خود موسسان میگویند هر هفته یک میلیون کاربر به تعداد کاربران این شبکه اجتماعی پیامرسان اضافه میشود. آنها همچنین میگویند روزانه یک میلیارد پیام از طریق این شبکه پیامرسان ارسال میشود.
در 17 فوریه 2015 بنیاد مرزهای الکترونیکی، که یک سازمان غیرانتفاعی در آمریکاست، این برنامه را به لحاظ امنیت مورد بررسی قرار داده و به آن نمره چهار از هفت داده است. البته باید یادآور شویم در بررسی امنیت در گفتوگوی خصوصی، تلگرام نمره هفت از هفت را از آن خود کرده است.
این برنامه در حال حاضر به زبانهای انگلیسی، عربی، آلمانی، اسپانیایی، پرتغالی، ایتالیایی و کرهای در دسترس است.
باید بدانید کاربران در کشور ما از پرمصرفترین کاربران شبکههای اجتماعی موبایلی و پیامرسان هستند و این حجم عظیم کاربران تا قبل از اختلالات وایبر از این شبکه استفاده میکردند و حال به تلگرام روی آوردهاند و مسلماً بخش عمده و قابل توجهی از کاربران این برنامه را به خود اختصاص میدهند.
اینستاگرام
چند کاربرد کلیدی :
– اشتراک گذاری عکس و فیلم به همراه متن
– پیدا کردن دیگران بوسیله تگ ها ، لوکیشین ها ، آیدی ها
– پیگیری اخبار روز ( به دلیل محبوب بودن این برنامه ، بیش از حد تصور مورد استفاده است)
در حال حاضر اینستاگرام پس از تلگرام، دومین شبکه اجتماعی محبوب در ایران است. این اپ پرطرفدار آمریکایی در ابتدا تنها یک ابزار ساده برای اشتراکگذاری تصاویر بود اما در سال 2012 فیس بوک این اپلیکیشن را خرید و این موضوع باعث شد رشد چشمگیر 23 درصدی که 20 برابر بیشتر از میزان رشد خود فیس بوک است را تجربه کند. حالا دیگر بسیاری از فروشگاهها و شرکتهای مختلف هم صفحه اینستاگرام ساختهاند و اجناس و خدمات خود را معرفی کرده و حتی به فروش آنلاین پرداختهاند. از سوی دیگر کاربران معمولی هم برای به اشتراکگذاری و جمعآوری لایک به رقابت میپردازند و بازار خرید و فروش لایکهای بیهوده نیز در این فضا ایجاد شده است.
چهرههای معروف مانند بازیگران و خوانندهها نیز در میان طرفداران اینستاگرام دیده میشوند.
عکاسان از دیگر گروههای طرفدار Instagram هستند که از این فضا برای انتشار عکسهای خود استفاده میکنند. البته حضور اینستاگرام در ایران با حاشیههایی هم همراه بوده و این موضوع که امکان فیلتر شدن صفحات غیر اخلاقی وجود ندارد، بارها خبرساز شده بود اما در هر حال، اینستاگرام یکی از محبوب ترین شبکه های اجتماعی جهان است.
شبیه ترین سایت به اینستاگرام از لحاظ نحوه عملیات توییتر می باشد ، با این تفاوت که در توییتر شما متن و لینک به اشتراک می گذارید اما در اینستاگرام شما عکسی را با توضیح ویا بدون توضیح به اشتراک می گذارید. همانند توییتر یک عده شما را فالو می کنند (شما را دنبال می کنند ) و یا شما آنها را دنبال می کنید برای همدیگر کامنت می گذارید و یا لایک می کنید.
توجه:
- برای دانلود فایل word کامل ترجمه از گزینه افزودن به سبد خرید بالا استفاده فرمایید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.