توضیحات
عنوان فارسی: پروتئین سوروایوین
- مقدمه
- ارزیابی ارتباط بین بیان سوروایوین در آدنوم و کارسینوم فولیکولار تیروئید
- بررسی تغییرات بیان ژن سوروایوین پس از آسیبدیدگی عصب سیاتیک در موش بالغ
- طراحی یک پروموتر کایمریک دارای منطقه پروموتری شبیه به پروموتر سوروایوین (Survivin) بهمنظور رونویسی هدفمند در سلولهای سرطانی سینه
- تاثیر اسیدهای چرب غیراشباعn_3 بر بیان ژن سوروایوین در رده سلولیLS174T
- بررسی بیان ژن Survivin و واریانت پیرایشی جدید Survivin-2a در بیماران لوسمی میلوئیدی مزمن
- بررسی تأثیرات میدان الکترومغناطیسی پالسی با فرکانس بسیار پایین بر روی خصوصیات بیوشیمیایی سلول های سرطانی پروستات، رده DU-145
- چکیده مقاله
- طبقه بندی
- گونه
- منبع
- سرطان
- « تأثر آدنوزن ´5تری فسفات در القای آپوپتوز و مهار بان ژن Survivin و وارانت پراشی ضد آپوپتوزی SURvivin »
- « تاثیر پروتئین سورویوین بر سرطان پستان »
- میزان شایستگی بیان ژن survivin به عنوان یک تومور مارکر اختصاصی در تعیین پیش آگهی سرطان مثانه
- مواد و روش ها
- یافته ها
- نتیجه نها
- منابع
مقدمه
چرخه سلولی و ممانعت از مرگ برنامه ریز شده سلول ایفا میکند. بیان متمایز این ژن در سلولها تومور بر خلاف سلولها نرمال، آن را به عنوان چهارمین ترانسکریپتوم عمده در تومورها معرفی کرده است. سرطان تیروئید شایعترین بدخیمی غدد درون- ریز میباشد. به دلیل ناهمگونی بالا ندولها تومور و غیرتومور تیروئید از نظر ویژگیها آسیبشناسی و فقدان مارکرها مولکولی مناسب، امروزه تلاشها گستردها برا معرفی یک مارکر مولکولی جهت تشخیص این ضایعات تومور در حال و واریانتها پیرایشی آن را در سلولها سرطانی در مقایسه با سلولها بالغ Survivin انجام است. بررسیها، بیان متمایز به عنوان مارکرها Survivin-3α و Survivin-3b نرمال نشان میدهند. در این مطالعه بیان واریانتها پیرایشی نوین تشخیصی در تومورها تیروئید مورد بررسی قرار گرفته است.
روش بررسی: :این مطالعه از نوع توصیفی است و طی آن 77 نمونه بافتی تیروئید شامل 49 نمونه تومور، 14 نمونه Hemi-Nested RT-PCR غیرتومور و 14 نمونه حاشیه تومور جمعآور و بیان واریانتها موردنظر توسط روش مورد بررسی قرار گرفت.
در گروه تومور نسبت به گروه Survivin-3α و Survivin-3b نتایج: بررسیها نشان داد که میزان بیان واریانت پیرایشی حاشیه تومور و غیرتومور افزایش مییابد و کمترین میزان بیان در گروه حاشیه تومور مشاهده میشود.
سورویوین پروتئینی است که مرگ برنامه ریزی شده سلول(آپاتوز) را مهار نموده و چرخه تقسیم سلولی را نیز تنظیم می نماید. این پروتئین به شدت در اغلب تومورهای انسانی بیان می شود.
اما در اکثر بافت های طبیعی تمایز یافته قابل شناسایی نیست. از میان مطالعات مرتبط با تاثیر جهش های مهار کننده سورویوین در سلول های سرطانی فرم جهش یافته T34a مورد توجه بیشتری قرار گرفته است.
دوکوزاهگزائینوئیک اسید روغن ماهی تکثیر و بیان ژن سوروایوین در سلولهای سرطانی کولورکتال را بطورچشمگیری کاهش می دهد.
سوروایوین در مهار آپوپتوز و تنظیم تقسیم سلولی نقش دارد. این ژن در اکثر بدخیمی های انسان بیان شده اما به ندرت در بافت های نرمال بیان می گردد. این واقعیت سوروایوین را به عنوان مارکر شاخص در درمان هدفمند سرطان مطرح می کند. با این تفکر، جستجوبرای عوامل درمانی جدید با خواص ضد بیان ژن سوروایوین ممکن است درمان سرطان را با حداقل سمیت در بافتهای طبیعی فراهم نماید. در این مطالعه ، فعالیت ضد تکثیری دوکوزاهگزائینوئیک روغن ماهی اسیدDHA و اثر آن در تکثیر سلولی و بیان ژن سوروایوین در سلول های سرطان کولورکتالLS174Tمورد بررسی قرار گرفت. سلول های بدخیم در غلظت های 150-50 میکرومولDHAتیمار شدند و زنده مانی، میزان رشد سلولی و بیانmRNAسوروایوین در سلولهای بدخیم به ترتیب با رنگ آمیزی تریپان بلو، آزمونRT- PCR و MTTنیمه کمی ارزیابی شد. نتایج زنده مانی نشان دادند که تیمار سلول ها با غلظتهای افزایندهDHAبه طورقابل توجهی تکثیر سلول های تیمار شده را کاهش داده وبه63درصد و48درصد و31درصدبرای 50و100و150 میکرومول DHA نسبت به سلول های کنترل تیمار نشده می رساند. پس از 72 ساعتتیمار ، میزان رشد سلولی به 4%±64% و2%±44% و5%±19% برای 50و100و150میکرومول DHAرسیدDHA موجب کاهش بیان ژن سوروایوین به 63 % و 46 % در غلظتهای 50 و 100 میکرومولDHA گردید درمجموع DHA باعث کاهش تکثیر سلولی گردید که می تواند دیدگاههای جدیدی را در درمان تومورهای بدخیم فراهم نماید.
ارزیابی ارتباط بین بیان سوروایوین در آدنوم و کارسینوم فولیکولار تیروئید
زمینه و هدف: سوروایوین یکی از هشت عضو ممانعت کننده از مرگ سلولی است که در سلول های سرطانی بروز می یابد. در این مطالعه، ارزش بالینی رنگ آمیزی سوروایوین برای تفکیک آدنوم از کارسینوم فولیکولار تیروئید مورد ارزیابی قرار گرفته است. مواد و روش ها: این مطالعه به روش توصیفی – تحلیلی مقطعی انجام شد. جمعیت آماری نمونه بافت های بیماران جراحی شده به علت آدنوم و کارسینوم فولیکولار در بیمارستان شریعتی دانشگاه علوم پزشکی تهران بودند که کلیه نمونه ها به روش رنگ آمیزی ایمونوهیستوشیمی سوروایوین مورد مطالعه قرار گرفت. یافته ها: بیان سوروایوین در بیماران با تشخیص کارسینوم فولیکولار در مقایسه با آدنوم فولیکولار بیشتر بود
بررسی تغییرات بیان ژن سوروایوین پس از آسیبدیدگی عصب سیاتیک در موش بالغ
هدف: به دلیل ضرورت درمان آسیبهای سیستم عصبی و همچنین نقش ژن سوروایوین در تکثیر سلولی و مرگ برنامهریزی شده سلول، تغییرات بیان این ژن در طول دوره ترمیم در اعصاب سیاتیک آسیبدیده و همچنین قطعات نخاعی مرتبط با عصب سیاتیک بررسی شد.
مواد و روشها: موشهای نر بالغ نژاد «ان ماری» بهعنوان مدل مورد استفاده قرار گرفتند که پس از بیهوش کردن آنها، عصب سیاتیک پای راست موشها برش عرضی داده شد و سپس در زمانهای مشخص (3، 6، 12، 24، 48، 96 و 144 ساعت) پس از آسیب، موشها کشته شده و قطعات انتهایی و ابتدایی عصب قطع شده، عصب دست نخورده پای چپ و قطعاتL4- L6 نخاعی که مربوط به عصب سیاتیک هستند، نمونهگیری شدند. RNA کل هر نمونه استخراج و سپس واکنش RT-PCR نیمه کمی با آغازگرهای اختصاصی برای ژن سوروایوین و ژن 2m، بهعنوان کنترل داخلی، گذاشته شد. برای تعیین توزیع سلولی پروتئین سوروایوین، 6 روز (144 ساعت) پس از قطع عصب، بیان این پروتئین با استفاده از آنتیبادی اختصاصی با روش ایمونوهیستوشیمی ارزیابی شد.
نتایج: نتایج این تحقیق نشانگر بیان دو واریانت سوروایوین 140 و سوروایوین 40 در قطعه انتهایی و ابتدایی عصب آسیبدیده با شدتهای مختلف بود به گونهای که میزان بیان سوروایوین 140 بیشتر از بیان سوروایوین 40 بود و در قطعات نخاعی، تنها بیان واریانت سوروایوین 140 شناسایی شد. همچنین در بررسی ایمونوهیستوشیمی قطعات نخاعی، هم توزیع هستهای و هم توزیع سیتوپلاسمی پروتئین سوروایوین مشاهده شد در حالی که بیان این پروتئین در هیچکدام از قطعات انتهایی یا ابتدایی عصب سیاتیک تشخیص داده نشد.
نتیجهگیری: نتایج بیانگر آن است که ژن سوروایوین بهطور متمایزی در طول دوره ترمیم در عصب و نخاع آسیبدیده بیان و پردازش میشود. همچنین نتایج نشان دادند که دستکاری در بیان یا پردازش رونوشت اولیه سوروایوین میتواند تأثیر بالقوهای در فرآیند ترمیم در آسیبهای اعصاب یا نخاع داشته باشد.
طراحی یک پروموتر کایمریک دارای منطقه پروموتری شبیه به پروموتر سوروایوین (Survivin) بهمنظور رونویسی هدفمند در سلولهای سرطانی سینه
هدف: بزرگترین چالش در ژندرمانی سرطان دستیابی به بالاترین درجه اختصاصیت و کارایی در هدفگیری سلولهای سرطانی است. بهدلیل اینکه هدف ژندرمانی سرطان ریشهکن کردن سلولهای سرطانی است و بسیاری از ژنهای درمانی اگر در سلولهای طبیعی بیان شوند، میتوانند مضر باشند. استفاده از پروموتر ژنهایی که بهطور اختصاصی در سلولهای سرطانی بیان میشوند یا نسبت به سلولهای طبیعی بیان بسیار بالاتری دارند، در ژندرمانی سرطان بسیار مورد توجه قرار گرفته است. در این تحقیق استفاده از یک پروموتر خاص سرطان با بیان بالا بررسی شد.
مواد و روشها: در راستای تکثیر و بهکارگیری پروموتر خاص سرطان بهمنظور ایجاد یک سازه برای مقاصد ژندرمانی، با استفاده از Nested-PCR پروموتری از ژنوم انسانی جداسازی شد که در حدود 34 درصد به پروموتر سوروایوین شباهت داشت. سوروایوین یکی از اعضای خانواده ژنهای ضد مرگ برنامهریزی شده سلولی است و در بیشتر سرطانهای سینه افزایش بیان آن مشاهده شده است. این قطعه ژنی براساس بررسیهای انجام شده در سایتهای Promoter Scan، EPD، Transfac، Compel و TRRD دارای دو جایگاه اتصال رونویسی مشابه با پروموتر سوروایوین بود که بهوسیله عوامل رونویسی E2F و STAT1 شناسایی میشد. این پروموتر بههمراه بخشهای پاسخدهنده به شرایط محیطی هیپوکسی و استروژن (ریزمحیط سلولهای سرطانی سینه) و ژن پیشآپوپتوزی tBid در ناقل pCDNA3.1/Hygro+ کلون شد.
نتایج: نتایج RT-PCR نیمه کمّی سلولهای سرطانی ترانسفکت شده نشان میدهد که این قطعه ژنی (شبه پروموتر سوروایوین) دارای توانایی تقریباً برابر پروموتر CMV برای بیان ژن tBid است.
نتیجهگیری: استفاده از یک پروموتر کایمریک در هدایت یک ژن پیشآپوپتوزی برای از بین بردن سلولهای سرطانی ابزاری بسیار امیدوارکننده در راستای درمان سرطان است که با القای اختصاصی مرگ برنامهریزی شده در این سلولها به شکلی طبیعی باعث انهدام این سلولها میشود. سازه حاصل در مقایسه با دو سازه کنترل، توانایی بالایی در بیان ژن پیشآپوپتوزی از خود نشان میدهد.
توجه:
- برای دانلود فایل word کامل ترجمه از گزینه افزودن به سبد خرید بالا استفاده فرمایید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.