توضیحات
عنوان فارسی: آلودگی هوا
- مقدمه
- تعریف آلودگی هوا(Air Pollution)
- حوادث تاریخی آلودگی هوا
- منابع آلودگی هوا
- عوامل موثر بر آلودگی هوا
- طبقه بندی آلاینده های هوا
- اهمیت آلودگی هوا و اثرات آن
- راهكارهای مقابله با آلودگی هوا
- منابع
مقدمه
هوا یكی از پنج عنصر ضروری (هوا، آب ، غذا ،گرما ، نور) برای ادامه حیات انسان است . هر فرد روزانه نزدیك به 22000 بار تنفس میکند و تقریبا به 15 كیلوگرم هوا در روز نیاز دارد. معمولاً انسان میتواند به مدت 5 هفته بدون غذا و مدت 5 روز بدون آب زنده بماند . اما نمیتواند بدون هوا حتی 5 دقیقه زنده بماند. اگر چه هوا در سطح زمین به فراوانی موجود و قابل دسترس است. اما حاوی مقادیر زیادی ناخالصی است. تمام ناخالصیهایی كه در هوای استنشاق شده وجود دارد به سلامت انسان آسیب نمیرساند و این بستگی به چند عامل دارد از جمله نوع ناخالصی و درصد آن در هوا و……. . انواع متعددی از آلایندهها در اثر فعالیتهای طبیعی و مصنوعی (ناشی از فعالیتهای بشر) كه در زمین انجام میگیرد وارد اتمسفر میگردند. بنابراین به طور كلی آلودگی هوا به معنی حضور یك ماده خارجی در هواست. از زمان برپایی آتش، آلودگی هوا با انسان بوده است ولی در دورانهای مختلف به جنبههای متفاوتی از آلودگی اهمیت داده شده است. در مقیاس كوچك، آلودگیهای محلی كه اثراتی از مزاحمتهای ساده تا بیماریهای خطرناك و دیرعلاج را باعث میشوند، مورد توجه میباشند و در حد جهانی مسائلی مثل تخریب لایه اوزن، بارانهای اسیدی و گرمایش زمین مورد توجه و بحث است. منشاء آلودگیهای هوا در اوایل انقلاب صنعتی عمدتاً صنایع و سوخت زغال سنگ بوده است و در قرن بیستم و بیست و یكم مسئولیت آلودگی هوا در شهرها با حمل و نقل درون شهری میباشد. سوختهای فسیلی در حمل و نقل صنعت از یك طرف و فرآیندهای صنعتی با مصرف مواد خام و محصولات تولیدی از طرف دیگر از عوامل عمده آلودگیهای دست ساز میباشند. سالانه 3میلیون نفر در جهان بر اثر آلودگی هوا جان خود را از دست میدهند كه 20 در صد آنان در كشورهای توسعه یافته هستند. در بعضی كشورها تعداد افرادی كه در اثر همین عامل جان خود را از دست میدهند بیشتر از قربانیان سوانح رانندگی است. این مرگ میر به طور خاص مربوط به برونشیت، تنگی نفس، حملات قلبی و آلرژیهای مختلف تنفسی است.
2- تعریف آلودگی هوا(Air Pollution)
مؤلفین و مؤسسات متعددی آلودگی هوا را تعریف نمودهاند كه بعضی از آنها به قرار زیر است:
انجمن پزشكی آمریكا (AMA) و انجمن بهداشت صنعتی (COH) آلودگی هوا را به عنوان افزایش غلظت مواد خارجی در هوا كه اثرات مضر بر زندگی راحت افراد دارد یا سبب آسیب به اموال میگردد، تعریف نمودهاند.
اداره استاندارد هند (The Bureau of Standards Indian) آلودگی هوا را به صورت زیر تعریف میکند: آلودگی هوا عبارت است از حضور مواد در هوای آزاد، عموماً ناشی از فعالیتهای انسان، در غلظت و زمان ماند كافی و تحت شرایطی كه عمدتاً مانع سلامت عمومی یا رفاه اشخاص یا استفاده كامل و لذت بخش اموال میگردد. از تعاریف بالا آلودگی هوا چنین تعریف میشود كه عبارت است از حضور آلایندهها در هوا به مقدار و زمان ماند كافی كه بر سلامت و استفاده درست و مطلوب از اموال زندگی انسان، حیوانات و گیاهان اثر زیان آور دارد.به طور کلی، وجود یک یا چند آلاینده در غلظت و مدتی كه برای زندگی انسان، حیوان یا گیاه مضر باشد، یا به اشیاء و متعلقات انسان آسیب برساند، و یا اینکه در راحتی و آسایش انسان اختلال ایجاد نماید.
3-حوادث تاریخی آلودگی هوا
3-1-لندن (انگلستان)
از 5 تا 9 دسامبر سال 1952 یك توده هوای پرفشار موجب بروز وارونگی دما و مه بر فراز شهر لندن گردید. به علت وارونگی حرارتی در سطح پائین، سكون هوا، دود و دی اكسید گوگرد 4000 نفر از مردم مردند و چندین نفر به علت ابتلا به بیماریهای تنفسی بستری شدند. به طور مشابه در ژانویه سال 1956 و دسامبر سال 1962 پیشامدهای ناگوار آلودگی هوا در لندن اتفاق افتاد و صدها نفر از مردم مردند.
3-2- لوس آنجلس (USA)
شهر لوس آنجلس بر روی یك دشت در ساحل رودخانه در قسمت جنوبی ایالت كالیفرنیا قرار گرفته است. ارتفاع زمین به تدریج از خط ساحلی به طرف كوههای شرقی افزایش مییابد به طوریكه در فاصله 50 كیلومتری دارای ارتفاع 600 متر میباشد. گازهای زیان آور كه از هزاران دستگاه اتومبیل آزاد شدهاند به علت هوای پایدار در اتمسفر محبوس شدند. پدیده وارونگی حرارتی غلظت گازهای خروجی اتومبیل را در هوا افزایش داد كه در نهایت منجر به تشكیل مه دود فتوشیمیائی و پراكسی استیل نیترات (PAN) گردید كه باعث كاهش میزان دید، تحریك و سوزش چشمها و صدمه به گیاهان گردید.
3-3-توکیو (ژاپن)
در بامداد هجدهم ژوئن سال 1970 مه غلیظی كه بر فراز شهر توكیو تشكیل شده بود منجر به افزایش مقدار اكسیدانهای اتمسفر شد. در اثر این پدیده 6000 نفر از مردم دچار سوزش چشم، زخم گلو و مشكلات تنفسی شدند. اكسیدان فتو شیمیائی با دی اكسید گوگرد واكنش داده كه باعث تشكیل مه اسیدی شده كه سبب تحریك و سوزش چشم شد.
3-4-بوپال هند
در بامداد روز سوم دسامبر سال 1984 ، 30 تن گاز سمی ایزوسیانات (MIC) از تانك ذخیره به علت نقص سیستم به اتمسفر آزاد شده بود. بیش از 2500 مورد مرگ اتفاق افتاد و یك صد هزار نفر از مردم بشدت دچار سرفه ، تورم ملتحمه ، مشكلات تنفسی و نارسائی قلبی شدند. با توجه به موارد ذكر شده، برای جلوگیری از وقوع حوادث ناگوار یا به حداقل رساندن وقوع آنها مراقبت ویژه مسئولین با در نظر گرفتن توپوگرافی ، اوضاع جوی ، انسان و محیط زیست و حفظ جوانب ایمنی مكانهائی كه صنایع واقع میشوند ضروری است.
4-منابع آلودگی هوا
آلوده كنندههای هوا ممكن است به شكل جامدات، مایعات و گازها باشند كه در اثر فعالیتهای طبیعی و مصنوعی تولید می شوند. فرآیندهائی كه به طور طبیعی اتفاق می افتد مانند طوفان های گرد و غبار ، فوران های آتشفشانها و غیره سبب آلودگی هوا میگردند. همچنین فعالیت های مصنوعی مانند، صنایع و عملیات ساختمان سازی آلودگی ایجاد می نمایند . برای سهولت مطالعه منابع مختلف آلودگی به صورت ذیل دسته بندی میشوند.
4-1-منابع طبیعی
4-1-1- طوفانهای گردوغبار
طوفانهای گرد و غبار به علت حركت باد در اطراف زمین تشكیل میشود و در بعضی از مناطق فرآیندهای جوی جهانی سبب آلودگی محیط به گردوغبار میگردد.
4-1-2-آتش سوزی جنگلها
مقادیر عظیمی از دود (ذرات كربن) در هنگام آتش سوزی جنگلها به هوا منتشر میشود.
4-1-3-اسپری دریا (Sea Spary)
اسپری دریا، یك پدیده دائمی است كه منبع اصلی انتشار ذرات معلق (قطرات مایع) در اتمسفر میباشد.
4-1-4-آتشفشانها
آتشفشانها (فوران گدازه از هسته زمین) مقادیر زیادی ذرات جامد و گازهائی مانند دی اكسید گوگرد و اشعه به بیرون پرتاب می نمایند. انرژی گرمائی ممكن است به چند كیلومتر دورتر پخش شود. مناطق اطراف به شدت تحت تأثیر آلودگی گرمائی و گردوغبار زیاد قرار میگیرند.
توجه:
- برای دانلود فایل word کامل ترجمه از گزینه افزودن به سبد خرید بالا استفاده فرمایید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.