توضیحات
عنوان تحقیق: معماری پل و انواع آن
- پلهای چوبی
- پلهای سنگی
- پلهای بتنی
- پلهای بتن مسلح
- پلهای بتن پیش تنیده
- پلهای فلزی
- پوشش پلهای فلزی
- طبقه بندی پلهای فلزی
- پل با تیرهای حمال
- پل قوسی
- پل با کابل های باربر
- نگهداری پل
- انواع پلهای قوسی
- نكاتی چند در اجرای پلهای بتن مسلح
- نحوه اجرای پل و دیوار پل
- تعیین طول و ارتفاع پلها
- پی سازی یا شالوده ریزی
- بستر سازی
- پایه ها
- منابع
پل از مهمترین بناها و زیرساخت های توسعه شهری و منطقه ای می باشد. در ایران فرم پل کمتر مورد توجه قرار می گیرد، در حالی که پل با توجه به فرم آن می تواند به عنوان یک نماد و حتی نشانه مطرح باشد. توجه به هر دو جنبه سازه و معماری پل می تواند آنرا به عنوان یک اثر مطرح نماید. نمونه هایی از این آثار در ایران دارای قدمت دیرینه می باشد. سی و سه پل از آن جمله است. امروزه ارتباط بین سازه و معماری در ابنیه ویژه خصوصاً پل ها بسیار کم شده است. فرم یک ساختمان از عوامل مختلفی از جمله مصالح ( 2007 (TCEE,عملکرد ،همان، مباحث زیباشناختی، روشهای ساخت و اجرا، محدودیت های اقتصادی و …. تأثیرپذیر می باشد. از بین آنها به مباحث زیباشناختی و فرم معماری کمتر توجه می شود. پل ها در طول زمان از انواع مختلفی برخوردار شدهاند. از بین آنها پل های شهری نیز دارای تنوع و کارکردهای مختلف هستند. پل های روگذر اتومبیل رو، ریلی، عابر پیاده و …. از این دست می باشند. افزایش تعداد این پل ها در سیما و منظر شهری بسیار مؤثر است. از این رو توجه به فرم و جنبه های معمارانه پل که موثر از ملاحظات سازه ای می باشد از مهمترین ضروریات این بررسی می باشد. از دیدگاه سازهای فرم پل ها عمدتاً بصورت تیر افقی، قوسی، خرپایی و … می باشد. نمونه فرمهای حاصل از سیستم های مختلف طراحی که در اصل مقاله بهمراه شکل مورد بررسی قرار می گیرند عبارتند از فرم Town lattie truss توسط آقای تاون (1820) ، فرم Hupt Truss توسط رابرت اسمیت ( 1867 ) و … . از دیگر نمونه های پل مورد بررسی که در فرم آن Smith Truss توسط هرمن هایپت ( 1839 )، فرم تأثیر بسیاری دارد، پل های معلق، کابلی، آویزان صلب قوسی می باشد. نمونه مورد مطالعه پل شهر گتوند می باشد. این پل از آنجا حائز اهمیت است که دهانه وسط آن 125 متر و طول کل پل 260 متر می باشد. پل دارای دو دهانه در طرفین است که در ساحلی طرفین رودخانه کارون قرار گرفته است. سازه پل مذکور صندوقه ای بتن پیش تنیدهای می باشد که در فرم پل تاثیر بسزایی گذارده است. Segmental Prestressed Box Girder پس کشیده هدف این نوشتار ارائه پیشنهادات و الگویی برای طراحی پل های شهری می باشد. ارائه فرمی از پل با توجه به ملاحظات سازهای، بهبود عملکردی و محدودیت های اجرایی و درعین حال توجه به جنبه های زیبایی شناسانه از دیگر اهداف آن می باشد. در بیان متدولوژی باید گفت پس از طرح مساله به مبانی نظری و پیشینه تاریخی طراحی پل و فرمهای مختلف آن در ایران و جهان پرداخته می شود. سپس وضع موجود پل های شهری در ایران مورد بررسی قرار می گیرد. پل جدید بتنی شهر گتوند که دارای ویژگی های خاص خود است با نقشه و جزئیات سازهای و معماری آن مورد تحلیل و بررسی قرار می گیرد و از آن ره به ارائه پیشنهاداتی برای طراحی پل های شهری و معرفی فرمهای مختلف آن دست می یازد.
پلها را از نقطه نظر مصالح تشکیل دهنده به شکل زیر طبقه بندی می کنند :
- پلهای چوبی
- پلهای سنگی
- پلهای بتنی
- پلهای بتن مسلح
- پلهای بتن پیش تنیده
- پلهای فلزی
پلهای چوبی:
این پلها معمولا” به شکل قوسی، با تیرهای مشبک و یا تیرهای حمال ساخته شده و در حال حاضر استفاده از آنهابه صورت موقتی می باشد.
پلهای سنگی:
با توجه به مقاومت مناسب فشاری مصالح سنگی، بسیاری از پلهای طاقی از این مصالح ساخته شده اند.نظر به کمبود افراد سنگ کار و زمان نسبتا طولانی لازم برای تهیه مصالح و اجرای سازه، امروزه استفاده از این پلها محدود می باشد.
پلهای بتنی:
در بسیاری از پلهای طاقی شکل، در حال حاضر از بتن، با توجه به مقاومت فشاری مطلوب آن به جای سنگ استفاده می شود.
پلهای بتن مسلح:
با توجه به روش اجرا و نحوه بتن ریزی، پلهای بتن مصلح را می توان از مقاطع مختلف و با اشکال دلخواه ساخت. با وجود این استفاده از مقاطع ساده در جهت کاهش بهای قالب بندی همواره مورد نظر است.در بعضی از حالات استفاده از سیستم پیش ساختگی باعث حذف اجزاء نگهدارنده قالبها و در نتیجه صرفه جوئی قابل ملاحظه می شود.
پوشش بتن مسلح:
این پوشش از یک دال بتن مسلح که روی تیرچه های طولی و تیرهای عرضی پل تکیه نموده تشکیل یافته است.پوشش بتن مسلح مقاومت و صلبیت لازم را به سازه داده و از نظر اجرائی نیز آسان و بسیار متداول می باشد.
پلهای بتن پیش تنیده :
با پیشرفت این تکنیک، به تدریج در دامنه وسیعی از ابنیه فنی،پلهای بتن پیش تنیده جایگزین پلهای فلزی و پلهای بتن مسلح شده اند. بدین ترتیب با صرف هزینه کمتر، پلهای با دهانه بزرگ ساخته می شوند. از طرف دیگر استفاده از این مصالح امکان به کارگیری تکنیک های جدید پل سازی را می دهد.
پلهای فلزی :
این پلها به اشکال مختلف، با تیرهای حمال معمولی یا تیرهای مشبک فولادی، با قوس یا قالبهای فلزی، نورد شده از ورق و المانهای اتصالی ساخته شده اند. در ساخت این پلها گاهی نیز از آلیاژهای سبک یا مقطع مرکب استفاده می گردد.
توجه:
- برای دانلود فایل word کامل ترجمه از گزینه افزودن به سبد خرید بالا استفاده فرمایید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.