توضیحات
عنوان فارسی: مشکلات مدیران مالی در محیط صنعتی و چالش های پیش رو
- چکیده
- مقدمه
- تاریخچه مدیریت مالی
- تعریف مدیریت مالی
- هدف مدیریت مالی
- وظایف مدیر مالی
- چارچوب مدیریت مالی
- سنگ بناهای تحول در دانش مدیریت مالی
- نقش مدیران مالی در شرکت ها
- نقش مدیریت مالی در توسعه بازار سرمایه
- اقدامات لازم جهت توسعه و گسترش حوزه مدیریت مالی
- نقش مدیریت مالی در بازار کلان و خرد
- جایگاه مدیریت مالی دربازار های جهانی و مقایسه آن با ایران
- تأمین مالی بنگاه های صنعتی
- مشکلات و چالش های مدیران مالی
- نحوه تخصیص منابع
- شیوه تأمین مالی
- نقدینگی کوتاه مدت
- نگرش به بودجه بندی سرمایه ای و ارزیابی طرح ها
- تورم
- عدم تمایل به افزایش تعداد سهامداران
- مالیات
- تلفیق صورت های مالی
- قیمت هر سهم به سود هر سهم و سایر معیارهای ارزشگذاری
- مشکلات و چالش های فراروی مدیران مالی در محیط صنعتی
- تولید با سیستم پیوسته رایانه ای
- کوتاه تر شدن چرخه عمر محصولات
- تغییرات محیط تجاری
- تغییر در شاخص های ارزیابی عملکرد
- پیامدهای چالش
- راه کارهای پیشنهادی
- منابع
چکیده
امروزه اکثر شرکت ها در تلاش هستند تا از طریق مدیریت صحیح بر امور مالی شرکت به ماموریت های خویش دست یابند. شرکت ها جهت پیشبرد ماموریت خود به بهترین نحو و با کم ترین هزینه تحت فشارهای عدیده قرار دارند. این امر چالش های زیادی برای مدیران و کارکنان شرکت ها ایجاد می کند. مدیران باید مهارت های اساسی مدیریت و تجزیه و تحلیل مالی را جهت مقابله با چالش های پیش رو به کار گیرند.
ناتوانی در حفظ جریان نقدی مطلوب می تواند منجر به ورشکستگی یک شرکت شود. فقدان کنترل دقیق جریان نقدی، سرمایه گذاری وجوه، استقراض وام و وصول مطالبات از فعالیت های سودآوری کاسته و ممکن است شرکت را از پرداخت دیون ناتوان کند. شرکت ها بدون جریان نقدی صحیح توانایی پرداخت صورتحساب های بدهی خویش را ندارند و در این شرایط ممکن است موقعیت اعتباری شرکت تنزل یابد. لذا در این مقاله به بررسی مشکلات مدیران مالی در محیط صنعتی و چالش های فراروی آنها پرداخته می شود.
واژگان کلیدی : مدیریت مالی، محیط صنعتی، چالش های مدیران مالی
مقدمه
موفقیت یک مدیر به طور عمده به توانایی وی در مدیریت دارایی های شرکت بستگی دارد. این رسالت با تنیدگی امور مالی شرکت دچار پیچیدگی هایی می شود. مشکل مالی کوتاه مدتی نظیر کمبود جریان نقدی می تواند منجر به معضل اعتباری بلند مدت، همچون رد درخواست وام های بانکی شود. مدیر موفق باید قادر باشد چنین مشکلات کوتاه مدتی را سریع حل کند تا از تأثیرات مخرب آن در بلند مدت جلوگیری به عمل آورد.
مدیران مالی در شرکت ها نقش محوری را دارا اند و وظایف مدیران مالی را در سازمانها به طور خلاصه می توان شامل بودجه بندی ، تامین مالی در بازار های مالی و ارزیابی پروژه های سرمایه ای و بازاریابی دانست. تقاضای روز افزون که برای مدیریت مالی بوجود آمده از دو عامل سرچشمه می گیرد .
- روشهای تجزیه وتحلیل مالی وپیچیده تر شدن بازار های سهام.
- جهانی شدن شرکتهای زیاد که نیاز به تامین مالی خارجی دارند.
بنابراین مدیران مالی نه تنها باید از فرهنگ تجارتی شرکت و کشور خود آگاه باشند بلکه باید با فرهنگ تجارتی و قوانین مالی کشورهای که با آنها داد و ستد بازرگانی دارند نیز آشنا باشند.
تاریخچه مدیریت مالی
مدیریت مالی مد ت ها به عنوان بخشی از اقتصاد محسوب میشد که در اوایل قرن بیستم مدیریت مالی به عنوان رشته جدا از اقتصاد مطرح شد.که در ابتدا مدیریت مالی با مسایلی همچون ابزارهای مالی ، موسسات مالی و بازار سرمایه سروکار داشت.
در سال ۱۹۰۰ مدیریت مالی یک رشته علمی شد.از آن زمان تاکنون وظایف و مسئولیت های مدیریت مالی همواره دستخوش تغییر بوده است و تردیدی نیست که در آینده نیز شاهد تغییرات بیشتری خواهد بود.تا سال ۱۹۰۰ مدیریت مالی جزئی از اقتصاد کاربردی بود.طی دو دهه ۱۸۹۰ و۱۹۰۰ چندین شرکت بزرگ امریکایی درهم ادغام شدند.۷۸شرکتی که به دنبال این ادغام ها به وجود آمدند ،نیمی از کل تولیدات صنایع مربوط را در دست گرفتند.
این ادغام ها نیازمند سرمایه های هنگفت بود. مدیریت ساختار سرمایه یکی از وظایف مهم مدیران شد و مدیریت مالی رشته خاصی از مدیریت بازرگانی شد. یادآوری این نکته مهم است که در آن زمان، چگونگی تهیه صورت های مالی و تجزیه و تحلیل آن ها دوران طفولیت خود را می گذراند. تجزیه وتحلیل های مالی فقط در داخل شرکت ها انجام می شد. به آنان که در خارج از سازمان قرار داشتند، مانند سرمایه گذاران، گزارش هایی در مورد وضع مالی و عملکرد شرکت ها داده نمی شد تا بتوانند در زمینه های سرمایه گذاری تصمیم گیری کنند. در دهه ۱۹۲۰ شرکت های تولیدی مقادیر فراوانی کالا تولید کردند و سودهای کلانی بردند. این امر باعث شد مسائل برنامه ریزی و کنترل (به ویژه از نظر قدرت نقدینگی) به تدریج در مبحث مدیریت مالی مورد توجه قرار گیرد. ولی تامین مالی این شرکت ها و مسائل مبتلا به ساختار سرمایه (در مورد ادغام ها) باعث شد که موسسات تامین سرمایه به سرعت رشد یابند. سندیکاهایی که در سایه وجود موسسات تامین سرمایه پدید آمدند به تامین مالی شرکت ها (از راه تضمین خرید اوراق بهادار منتشر شده) کمک های شایانی کردند. با پیدایش صنایع جدید و اقدامات صنایع قدیم در راه دستیابی به تغییرات ناشی از تکنولوژی نوین و سازش با آن، مبحث مدیریت مالی نیز بر پایه علمی استوار شد.این رشته علمی با استفاده از علوم کامپیوتر ،پژوهش عملیاتی و اقتصاد سنجی همچنان راه تکامل می پیماید.این روش های علمی که از سال ۱۹۵۰یکی پس از دیگری عرضه شد به صورت ابزاری درآمد که شرکت ها برای تجزیه و تحلیل طرح های مختلف سرمایه گذاری و محاسبه ریسک و بازده از آنها استفاده می کنند.برای محاسبه حداقل بازده مورد نظر،تجزیه و تحلیل و تحقیقات زیادی انجام شده است.
در دهه ۱۹۵۰ نظریه ای عرضه شد به نام نظریه نوین مدیریت مجموعه اوراق بهادار یا نظریه نوین مدیریت پرتفوی.اساس ومبنای این نظریه، میزان ریسک و بازدهی است که دارنده مجموعه اوراق بهادار از آن بهره مند می شود. مساله ای که این نظریه با آن روبرو است، درجه ریسکی است که سرمایه گذار با توجه به مجموعه اوراق بهادار خود محاسبه می کند(و نه فقط ریسک متعلق به اقلام خاصی از آن پرتفوی)
با توجه به آنچه تا کنون گفته شد، سیر تکاملی مدیریت مالی دارای سه ویژگی مهم به شرح زیر است:
۱- مدیریت مالی رشته نسبتا جدید و از شاخه های علم مدیریت است.
۲- مدیریت مالی آن گونه که در حال حاضر به کار می رود بر تصمیم گیری استوار است و از ابزارها و روش های تجزیه و تحلیل داده ها، کامپیوتر، اقتصاد و حسابداری مالی استفاده می کند.
۳- حرکت مستمر و سرعت فزاینده پیشرفت های اقتصادی، نویدبخش این است که مدیریت مالی نه تنها نقشی مهم تر برعهده می گیرد بلکه بر سرعت پیشرفت این رشته علمی باز هم افزوده خواهد شد تا بتواند راهگشای مدیران شرکت هایی باشد که همواره با مسایل و مشکلات تازه روبرو هستند.
تعریف مدیریت مالی
مدیریت مالی عبارتست از کاربرد اصول و مفاهیم اقتصادی برای تصمیم گیری و حل مساله.
به بیان ساده می توان گفت مدیریت مالی همان اقتصاد کاربردی است. بسیاری از آنچه را که در اقتصاد خرد و کلان می آموزیم، در مطالعه اصول مدیریت مالی به کار می گیریم به طور کلی، می توان عنوان مدیریت مالی را به سه حوزه کلی ولی مرتبط تفکیک کرد:
۱- مدیریت مالی: که گاهی اوقات corporate finance و یا business finance نیز خوانده می شود عبارتست از مدیریت مالی بنگاه های کسب و کار.به بیان ساده، عبارتست از تصمیم گیری مالی در داخل واحدهای تجاری.وظیفه مدیر مالی عبارتست از حفظ نقدینگی،استفراض از بانک،تحصیل سایر شرکت ها و انتشار اوراق قرضه و سهام است.
۲- سرمایه گذاری: که با قیمت گذاری اوراق بهادار ورفتار بازارهای مالی سروکار دارد.به عنوان مثال،ممکن است وظیفه یک مدیر سرمایه گذاری،شامل ارزش گذاری سهام عادی،انتخاب اوراق بهادار برای یک صندوق بازنشستگی یا ارزیابی عملکرد پر تفوی باشد.
۳- موسسات مالی: که به شرکت های مالی نظیر بانک ها مربوط می شود.قطع نظر از حوزه مدیریت مالی که در آن حیطه مشغول فعالیت هستید،از دانش مدیریت مالی مشابهی استفاده خواهید کرد.از جمله ویژگی های مدیریت مالی:
۱- تحلیلی است.
۲- مبتنی بر اصول اقتصادی است.
۳- از اطلاعات حسابداری به عنوان نهاده ورودی تصمیم گیری استفاده می کند.
۴- مطالعه چگونگی سرمایه گذاری و افزایش بهره وری پول است.
۵- دائما در حال تغییر است.
۶- دارای چشم انداز جهانی است.
هدف مدیریت مالی
هدف مدیریت مالی به حداکثر رساندن ارزش شرکت است. مفهوم این هدف بسیار پیچیده است .مدیران شرکت با ذینفعان بسیاری نظیر مالکان، بستانکاران، فعالان بازار سرمایه سروکار دارند.
این هدف ،ترجمان بیشینه ساختن ثروت سهام داران در شرکت های سهامی است که به صورت ارزش بازار حقوق صاحبان سهام برابر ارزش فعلی جریانات نقدی آتی مورد انتظار مالکان است..همان طور که اشاره شد، هدف مدیریت مالی به حداکثر رساندن ثروت مالک است. تحقق این مهم از طریق حداکثر نمودن سود اقتصادی میسر است که دارای مفهومی متفاوت با سود حسابداری است.
سود اقتصادی شامل تفاوت درآمدها و هزینه هاست که این هزینه ها شامل هزینه فرصت منابع سرمایه گذاری برای وجوه است.سود نرمال، حداقل بازدهی مورد تقاضای سرمایه گذار برای وجوه خود است. به عبارت دیگر، مقدار سود در شرایطی است که سود اقتصادی صفر است. سود اقتصادی و حسابداری متفاوت هستند زیرا سود حسابداری هزینه فرصت وجوه را نادیده انگاشته و مشمول رویه های حسابداری است که ممکن است جریانات نقدی واقعی و واقعیت اقتصاد را نشان ندهد.
وظایف مدیر مالی
وظایف اصلی مدیر مالی تصمیم گیری در مورد سه مطلب مهم است.
- تصمیم در مورد سرمایه گذاری .
- تصمیم در باره تامین مالی.
- تصمیم در مورد تقسیم سود سهام.
هر یک از این تصمیم ها باید در رابطه با هدف شرکت باشد که ترکیب هر سه مورد فوق ارزش شرکت را برای سهامداران حد اکثر خواهد کرد.
تصمیم گیری در رابطه با سرمایه گذاری از جمله مهمترین تصمیم ها برای مدیر مالی یک شرکت می باشد تا بتواند چنان سرمایه گذاری کند که اهداف مالیکین و مشتریان را به نحوه احسن برآورده سازد.
همین قسم تصمیم گیری در رابطه با تامین مالی ترکیب و یا ساختار سرمایه می باشد.
و همین قسم تصمیم گیری در مورد تقسیم سود سهام که شامل درصدی از درآمد شرکت است که به سهام داران سالانه به عنوان سود سهام شان پرداخت می شود می باشد.
بنابراین مدیر مالی باید به دو سوال اساسی پاسخ دهد: در چه دارایی های واقعی سرمایه گذاری کند؟و چگونه منابع لازم را برای تامین مالی این دارایی ها تجهیز کند؟پاسخ سوال اول،سرمایه گذاری و تصمیمات بودجه بندی سرمایه ای است و پاسخ سوال دوم شامل تصمیمات تامین مالی شرکت است.
توجه:
- برای دانلود فایل word کامل ترجمه از گزینه افزودن به سبد خرید بالا استفاده فرمایید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.