توضیحات
عنوان فارسی: مروری بر مهارتهای مورد نیاز جهت رفع چالشها در مدیریت پروژههای مربوط به ساخت ساختمانهای سبز
- چکیده
- فصل 1 مقدمه
- مقدمه
- بیان مساله
- اهمیت و ضرورت
- اهداف طراحی ساختمان پایدار یا سبز
- روش پژوهش
- آرایش فصول
- فصل 2 بررسی مطالعات پیشین در مورد ساختمانهای سبز
- مقدمه
- تاریخچه ساختمانهای سبز
- فصل 3 مبانی نظری پژوهش
- مقدمه
- تعاریف و مفاهیم
- مسکن
- انرژی
- انرژیهای تجدید ناپذیر
- انرژیهای تجدید پذیر
- انرژی خورشید
- صرفهجویی در مصرف انرژی
- مصالح سبز
- معنای لغوی پایداری
- مفاهیم پایداری
- معماری پایدار
- شایستگیهای مدیر پروژه
- کاربردهای انرژی خورشیدی در ساختمان
- سیستمهای مدیریت انرژی ساختمان BEMS
- نانوتکنولوژی در ساختمان
- فصل 4 تحقیق و بررسی مهارتهای مورد نیاز جهت رفع چالشها در مدیریت پروژههای مربوط به ساخت ساختمانهای سبز
- مقدمه
- ساخت و ساز پایدار
- ساخت ساختمانهای سبز
- مصالح ساختمانی طبیعی
- ارزیابی و بررسی انواع فضای سبز در ساختمان و مدیریت و نحوه اجرای آنها
- بام سبز
- انواع بام سبز از نظر رنگ
- بام سبز
- بام آبی
- بام سفید
- بام قهوهای
- انواع بامها بر اساس سیستم اجرایی
- سیستم گسترده
- سیستم متمرکز
- سیستم مدولار یا جعبه گیاه
- سیستم ترکیب
- دیوار سبز
- انواع دیوارهای سبز
- دیوار سبز زنده
- دیوار سبز زنده غیر فعال
- دیوار سبز زنده فعال
- مزایای بصری و روان شناسانه استفاده از دیوار سبز
- سبز کف
- در و پنجره
- آشپزخانه
- حمام و سرویس بهداشتی
- چالشهای پیشرو در پروژههای ساخت و ساز سبز
- چالش هزینههای بالای عملیات و متریال در پروژههای ساختمانی سبز
- چالش مشکلات فنی در طی فرایند ساخت و ساز
- چالش ریسکهای ناشی از شکلهای مختلف پیمان در تحویل پروژه
- چالش فرایند طولانی تائید تکنولوژیها و مصالح سبز جدید
- چالش عدم آشنایی با تکنولوژیهای سبز
- چالش وجود ارتباطات بیشتر و تمایل مورد نیاز میان اعضای تیم پروژه
- چالش صرف زمان بیشتر برای اجرای عملیات ساختمان سبز در سایت (کارگاه)
- مهارت برخورد با چالشهای پیشرو
- مهارت برخورد با چالشهای مرتبط با برنامهریزی
- مهارت برخورد با چالشهایی در ارتباط با پروژه
- مهارت برخورد با چالشهای مرتبط با کارفرما
- مهارت برخورد با چالشهای مرتبط با تیم پروژه
- مهارت برخورد با چالشهای مرتبط با متریال و تجهیزات
- مهارت برخورد با چالشهای مرتبط با نیروی کار
- مهارت برخورد با چالشهای خارجی
- فصل 5 نتیجهگیری و ارائه راهکارهای پیشنهادی
- فهرست مراجع
چکیده
تحولات اخیر در نوع زندگی بشر و در نتیجه توسعه شهرنشینی عوارضی را در فضای شهری بوجود آورده است.که نهتنها ساکنین آن، بلکه محیط زیست را نیز مورد تهدید قرار میدهد. بخش ساختمان در شهرها حدود 40% از کل منابع انرژی را مصرف نموده و در ازای آن نزدیک به 30 درصد از کل دی اکسید کربن تولیدی بشر را وارد اتمسفر زمین میکند. امروزه مدیریت مصرف انرژی با احداث ساختمانهای سبز به عنوان راه حلی برای کاهش اثرات منفی این بخش مورد توجه قرار گرفته است. ساختمانهای سبز یا پایدار به ساختمانهایی اطلاق میگردد که دارای عملکرد بهینه در مصرف انرژی و آلایندگی محیط زیست باشند. خانههای سبز کمترین ناسازگاری و مغایرت را با محیط طبیعی پیرامون خود دارند. این ناسازگاریها میتواند به صورت اتلاف انرژی زیاد، کاهش کیفیت هوای داخلی، مصرف زیاد آب، ورود سروصدای زیاد به داخل ساختمان، وجود بوی نامطبوع، مصرف مواد شیمیایی آلوده کننده و تخریب اکوسیستم پیرامون نمود پیدا کنند. اساس یک برنامه ساختمانسازی سبز بر مبنای کاهش مصرف منابع و تولید زباله، بهبود کیفیت آب و هوا، حفظ منابع طبیعی است که همه آنها نهایتاً به ایجاد جوامع پایدار کمک خواهند نمود.
معماری متناسب با اقلیم هر منطقه، بهینه نمودن مصرف انرژی با کاهش مصرف انرژی تجدیدناپذیر، بهرهگیری از انرژیهای پاک و کاهش آلودگیهای محیطی از ویژگیهای اصلی این ساختمانها میباشد. در نظر گرفتن تاثیر هر کدام از این ویژگیها بدون در نظر گرفتن تأثیر ویژگیهای دیگر موجب هدر رفتن بخش عمدهای از ظرفیت بهینهسازی ساختمانها شده و مانع از رسیدن به نتایج مطلوب میگردد. در واقع پیشنیاز ساخت ساختمانهای سبز با رویکرد زیستمحیطی طرح گزینههای مختلف و همچنین تحلیل دقیق و یکپارچه آنها در مرحله طراحی است. طراحی یکپارچه ساختمان یک رویکرد مدیریتی است که در یک دهه اخیر بسیار مورد توجه بوده و در قالب مدلسازی اطلاعات ساخت بروز یافته است. در این ارتباط، دستیابی به مهارتهای تعدیل یا برطرف نمودن چالشهای پیشروی پیادهسازی این الگوی مدیریتی ضروری میباشد. در صورت موفقیت، علاوه بر مزایای مستقیم اشاره شده در پاراگراف قبل مزایای غیرمستقیم ساختمانهای سبز شامل بهبود سلامت ساکنان و افزایش بهرهوری کارکنان نیز قابل دستیابی خواهد بود. در مقیاس جهانی نیز حفاظت از منابع طبیعی وکاهش تغییرات آب و هوایی منافع حاصل از احداث ساختمانهای سبز خواهد بود.
کلید واژه: ساختمانهای سبز، محیط زیست، معماری طبیعتگرا، معماری پایدار، مدیریت پروژه، مهارتها، چالشها
فصل 1- کلیات تحقیق
1-1- مقدمه
حضور یک مدیر پروژه ماهر برای موفقیت پروژه ضروری است. در حالی که مطالعات زیادی، صلاحیت و شایستگی مدیران پروژه را نشان میدهد، تعداد کمی از این مطالعات با محتوای ساختمان سبز انجام شده است؛ بنابراین اهداف این مطالعه شناسایی چالشهای پیشروی مدیران پروژه ساختمانهای سبز و همچنین تعیین نواحی دانش و مهارتهای مهم و ضروری برای پاسخ به این چالشها است.
بر اساس گفتهFrank (2002) ، مدیر پروژه تأثیر مستقیمی بر 34 تا 47 درصد از پروژههای موفق دارد. بر اساس مطالعات و یافتههای قبل، شفاف است که مدیران پروژه نقش مهمی را در تعیین موفقیت پروژه بازی میکنند.
یک سازمان میتواند احتمال دستیابی به موفقیت پروژههایش را بهوسیله به کار گرفتن نیروی تازه، توسعه و پرورش و حفظ مدیران پروژه برتر افزایش دهد. این موفقیت با همکاری نزدیک با طیف وسیعی از حرفههای دیگر، سامان دادن مدیران پروژه، برنامه زمانبندی و کنترل کار و مسئولیتهایی برای اتمام پروژه در زمان در نظر گرفته شده و محدودیتهای هزینهای به دست خواهد آمد. یک مدیر پروژه برای مدیریت کردن حرفهای و موفقیت آمیز پروژه، به دانش و مهارتهای خاصی نیاز دارد. مطالعات تحقیقاتی گستردهای، مهارتهای مدیریتی لازم برای عملکرد مؤثر پروژه را مستندسازی کردهاند .Fryer (1985) مهارتهای اجتماعی، مهارتهای تصمیمگیری، مهارتهای حل مشکل، توانایی آنالیز و بررسی فرصتها و مدیریت تغییرات را بهعنوان ویژگیهای شخصیتی کلیدی مؤثر بر موفقیت پروژه لیست میکند.
سرعت گرفتن تغییرات محیطی در صنعت ساختمان، با چالشهایی مانند کاستیها و کمبود مهارتها، سرعت پیشرفت اطلاعات و تکنولوژیهای ارتباطی، افزایش اولویت مسائلی مانند حفاظت از محیط زیست و تغییرات آب و هوایی رو به رو است که نقش مدیر پروژه برای انطباق با آنها ضرورت دارد.
در دهه هفتاد با آغاز بحران انرژی در جهان، عصر پایداری آغاز شد و در پی آن سه حیطه موثر، ارزشهای اجتماعی، منابع محیطی و مهارتهای طراحی در بحث توسعه وارد شدند. مقوله طراحی و دانش فنی با توجه به سه موضوع عمده انرژی، محیط و اکولوژی مجددا تعریف گشته و در رویکرد توسعه پایدار در مقیاس شهر تا ساختمان مورد بررسی قرار گرفت. در راستای ارتقاء کیفیت زندگی شهری و مشارکتهای مردمی در توسعه پایدار معماری باید ضمن کاهش مصرف انرژی و کاهش آلودگی محیط زیست، عناصر خود را به مثابه سامانههای کوچکتر در جهت اهداف توسعه پایدار هماهنگ سازد. یکی از مهمترین اهداف توسعه پایدار توجه به محیط زیست جهت دستیابی به پایداری است و در این راستا با استفاده از فضای سبز در محیط زندگی توجه ویژه شده است.
همزیستی میان انسان و طبیعت در تمدن اسلامی نیز به صورت آشکاری وجود داشته است. ساختههای موجود در جهان اسلام همچون در تمدنهای سنتی دیگر با طبیعت همسو و هماهنگ بودهاند. به عنوان نمونه استفاده از بادگیرها در شهرهای مرکزی ایران از جمله یزد، کاشان وکرمان، نشاندهنده دانش آدمی برای بهرهبرداری هر چه بیشتر از عوامل طبیعی موجود در فرهنگ اسلامی است که در عین زیبایی و کارآمدی نه تنها با محیط طبیعی سر ناسازگاری و جنگ ندارد؛ بلکه با ان کمال هماهنگی و موازنه را دارد. “بازگشت به طبیعت و همراه شدن با آن اجتناب ناپذیر است”.
در عصر حاضر نگرانیهای بسیار زیادی در رابطه با حفظ محیط زیست از عواملی که این مهم را تهدید میکند وجود دارد. به همین دلیل، کاربرد معماری طبیعتگرا و معماری پایدار به صورت یک اجبار و نه به صورت یک گزینه پیشنهادی مطرح میشود. مفهوم طبیعتگرایی و پایداری از دیرباز در زندگی انسان وجود داشته است و به عنوان یک موضوع جدید و بیسابقه مطرح نیست. از گذشتههای دور جهانبینی خاص انسان در تعامل و نه در تضاد با محیط زیست و طبیعت بوده است. برای نیل به این هدف؛ بشر راه همسازی و ارتباط عمیقی را با محیط زیست انتخاب کرد.
توسعه پایدار به عنوان یک چارچوب با ایجاد تغییرات، در حال رشد و تکامل است و نیامند روشهایی میباشد که با مصرف انرژی و خسارتهای زیست محیطی مربوط میباشد. محدود کردن مواد و انرژی، یافتن راهکارها مصرف بهینه در ساختمانها و افزایش بازیافت مواد و استفاده از فناوریهای پایدار، مواردی جهت رسیدن به پاداری هستند. حرکت به سمت پایداری، تنها مدیریت بهتر اقتصاد و محیط زیست نیست، بلکه داشتن شرایط مطلوب اقتصادی-اجتماعی برای تضمین پایداری فعالیتهای کوتاه مدت و بلند مدت لازم است. البته فقط کاهش میزان آلودهکننده و جلوگیری از افزایش سطح مصرف کافی نیست، بلکه ایجاد فعالیت با برنامهریزی مناسب برای کاهش مصرف و موفقیت در رسیدن به مصرف صحیح نیز لازم میباشد.
ایجاد فضای سبز در قسمتها مختلف ساختمان، یکی از راهکار مناسب برای دستیابی به اصول پایداری میباشد. در این معماری حفاظت از شرایط طبیعی بسیار مهم است به طوری که اثر نامطلوب ساختمان به اکوسیستم محلیاش به حداقل برسد و تعامل مناسبی میان آن با توپوگرافی، گیاهان و موجودات برقرار میشود.
انسان همواره با طبیعت در ارتباط است و طبیعت را به عنوان یک عنصر مهم در طرحهایش مورد استفاده قرار داده است و با دستکاری در طبیعت سعی داشته به گونهای بهینه طبیعت را در خدمت خود درآورد. این نوع همزیستی به خوبی در اول تاریخ بشر دیده میشود. به عبارتی دیگر، بشر از زمانی که سرپناه مسکن، محیط زیست و… ساخت و مورد بهرهبرداری قرار داد همیشه به عوامل موجود در طبیعت توجه داشته است و طبیعت را به عنوان یک طرف مهم و اساسی در نقشهها و طرحهایش مورد استفاده قرار داده است. در حال حاضر بسیار سخن از آن میرود که معماری را به صورتی درآورند که چشماندازهای بشری با طبیعت همسو باشد، زیرا تجربه ثابت کرده است؛ این همسویی در شکلگیری شخصیت، رفتار و نظام عملکردی انسان موثر است.
معماری پایدار و معماری طبیعتگرا دو مفهوم کاملاً عجین شده با یکدیگر هستند. آنچه که توسعه و معماری پایدار را به عنوان یک موضوع مهم و جذاب مطرح کرده است، جامعنگری آن است. بیراه نیست اگر بگوییم این نوع توسعه همه جنبههای حیاتی انسان را تحت تاثیر خود قرار میدهد و نیازهای منطقهای و فرامنطقهای بشر را پاسخگو است. علاوه بر آن این نوع پایداری از نظر زمانی، جامع است، چراکه منحصر به این زمان نیست. در ابتدا توسعه پایدار با بحث زیستمحیطی شروع شد و این نشاندهنده نقش مهم طبیعتگرایی در معماری است.
معماری سبز از جمله رویکردهای نوین در معماری است که امروزه توجه متخصصان را به خود معطوف کرده است. این نوع معماری ریشه در مفاهیم توسعه پایدار دارد و هدف آن سازگاری با محیط زیست است. در حقیقت، هدف از ایجاد ساختمانهای سبز کاهش اتلاف انرژیهایی از قبیل برق، گاز و غیره، کاهش آلودگیهای زیستمحیطی و همچنین اثرات مخربی که در روند ساخت و ساز برجای میماند، است.
1-2- بیان مساله
بعد از انقلاب صنعتی، به ویژه در طی چند دهه اخیر مهاجرت بسوی شهرها و افزایش تقاضای مسکن و تولید ساختمان های انبوه و به تبع افزایش دما و آلودگی های ناشی از افزایش جمعیت در کلان شهرها لزوم توجه به ساختمانهای سبز در جهت جلوگیری و بهبود مشکلات موجود ضروری به نظر می رسد.
پایداری محیطی به معنی حفظ سرمایه طبیعی است که ایجاب میکند ما انسانها در مصرف مواد تجدید شونده و در مصرف آب و منابع انرژی، بهینه بودن را لحاظ نموده و بیشتر از آنچه طبیعت میتواند فراهم کند، مصرف نکنیم. منابع انرژیهای تجدید ناپذیر با سرعت فوقالعادهای مصرف میشوند و پس از به وجود آمدن بحران انرژی در جهان، نسل حال وظیفه دارند به آن دسته از منابع انرژی که دارای عمر و قابلیت برگشت به طبیعت هستند؛ روی آورده و تحقیقات و پژوهشها را در زمینه بهینه سازی مصرف انرژی به صورت جدیتر ادامه دهند، که در این میان توجه به انرژیهای تجدیدپذیر مانند انرژی خورشید، باد، امواج و … بیشتر میشود.
مشکلات زیستمحیطی ناشی از کاربرد سوختهای فسیلی و افزایش روز افزون تقاضای انرژی، رویکرد به انرژیهای تجدیدپذیر، توسعه و کاربرد این منابع را در دنیا هر روز ضروریتر میسازد. برنامههای تولید انرژی کشورهای توسعه یافته و در حال پیشرفت دنیا به میزان قابل توجهی بر روی انرژیهای نو متمرکز شده است که از مزیتهای این نوع انرژیها، فنآوری ساده، آلوده نشدن هوا و محیط زیست و ذخیره شدن سوختهای فسیلی برای آیندگان میباشد.
با رشد تکنولوژیکی بشر بعد از انقلاب صنعتی و پس دستیابی به انرژیهای فسیلی، تطابق ساختمان با شرایط اقلیمی به فراموشی سپرده شد. این موضوع موجب افزایش مصرف سوخت و انرزی برای گرمایش و سرمایش ساختمانها گردید. کشور ما نیز از این قاعده مستثنی نبوده، طوری که در سالهای اخیر بدون در نظر گرفتن شرایط و عوامل اقلیمی اقدام به احداث ساختمانهای جدید در شهرهای مختلف نمودهاند و این امر خود موجب بروز مسائل و مشکلات بسیاری از جمله استفاده بیرویه از انرژیهای تجدیدناپذیر گردیده است. بنابراین یکی از راههای رسیدن به آسایش انسان، استفاده از الگوی معماری پایدار میباشد و با ایجاد تعامل بین معماری و انرژیهای نو، میتوان به این اهداف نزدیک شد.
1-3- اهمیت و ضرورت
ضرورت آموزشي: به صورت ميان رشتهاي مؤثر براي تئوريزه شدن شاخههايي از علوم نوپا در كشور مثل
معماري پایدار، شهرسازي پایدار، محیط زیست پایدار، مهندسی عمران پایدار.
ضرورت بنيادي: استفاده بهينه از منابع انرژي طبيعي.
ضرورت آرماني: گامي در جهت بهبود كيفيت زندگي بشر.
ضرورت اقتصادي:كاهش هزينه ها با توجه به شرايط طبيعي و اقليمي در معماري.
1-4- اهداف طراحی ساختمان پایدار یا سبز
1- کاهش آسیب بر روی محیط
2- کاهش مصرف منابع انرژی و استفاده منطقی از منابع طبیعی
3- استفاده مواد زیستی و قابل تجدید وکاهش مصرف منابع غیر قابل تجدید
4- توسعه کیفیت محیط طبیعی و کاهش انتشار گازهای گلخانهای
5- ممانعت از آلودگی، شامل کیفیت هوای داخل فضا و کاهش صداهای مزاحم
6- کاربرد مصالح طبیعی و بومی، قابل بازیافت و بادوام و مدیریت مناسب مصالح خام
7- حذف یا کاهش مصرف مواد سمی و یا آسیبرسان بر طبیعت در صنعت ساختمانسازی
8- استفاده از انرژیهای طبیعی مانند انرژی خورشید و باد و …
9- هماهنگی کامل با محیط و استفاده از روشهای سیستماتیک برای ساخت و ساز
1-5- روش پژوهش
روش پژوهش، روشی تحلیلی-توصیفی است. در این پژوهش برای گردآوری منابع اطلاعاتی و تئوریک از پایگاههای علمی و مستند در زمینه پژوهش از جمله ساینس دایرکت، پروکوست، وایلی، اشپرینگر و … استفاده شده است.
1-6- آرایش فصول
اين تحقيق از ۵ فصل مجزا تشكيل شده است.
در فصل اول تعریف و مقدمهاي در خصوص آشنایی با مدیریت پروژههای مربوط به ساخت ساختمانهای سبز و اهمیت و ضرورت این امر پرداخته شده است.
در فصل دوم به بررسی مطالعات پیشین در مورد ساختمانهای سبز و بیان شایستگی مدیر پروژه پرداخته شده است.
در فصل سوم مبانی نظری پژوهش و مفاهیم مربوط معرفی و تعریف شده است.
در فصل چهارم به تحقيقات در خصوص آشنایی با انواع سیستمهای ساخت و ساز سبز، نحوه اجرا و کاربردهای آنها پرداخته شده و در ادامه، مدیریت پروژههای مربوط به ساخت ساختمانهای سبز و مهارتهای مورد نیاز جهت رفع چالشها، مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته است.
در فصل پنجم جمع بندی و نتیجه گیری میباشد و در آخر مراجع عنوان شده است.
توجه:
- برای دانلود فایل word کامل ترجمه از گزینه افزودن به سبد خرید بالا استفاده فرمایید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.