توضیحات
عنوان تحقیق: فواید شنا بروروی زنان باردار
- مقدمه
- فواید شنا در دوران بارداری
- آب و مزایا
- عضلات
- مفاصل
- خواب و مشکلات روحی و روانی
- کالری سوزی تناسباندام و وزن مطلوب
- دستگاه گردش خون
- دستگاه تنفسی
- نتایج
- منابع
مقدمه
بارداری سبب تغییراتی در بدن میشود. برخی از این تغییرات روی توانایی ورزش کردن تأثیر میگذارد. هرچند بیشتر این تغییرات، پس از زایمان به حالت طبیعی برمیگردند. از طرفی، هورمونهای مترشحه در دوران بارداری که سبب شل شدن تاندونهای نگهدارنده مفصلها میشوند، منجر به تحرک بیشتر مفاصل و درنتیجه افزایش خطر صدمه و آسیب به آنها میگردند.
بارداری از حساسترین و مهمترین مراحل زندگی زنان است. این دوره با تغییر نیازهای روانشناختی (مانند افزایش اضطراب و افسردگی) و نیازهای جسمانی (مانند افزایش وزن و برون ده قلبی همراه است) در دوران بارداری، برون ده قلبی (CO) بین 30 تا 50 درصد افزایش مییابد.
فعالیت جسمانی منظم دارای اثرات مثبتی ازنظر جسمی و روانی بر افراد است. فایدههای کلی ورزش در دوران بارداری سبب میگردد به خانمها در این دوران توصیه شود. این فواید شامل: کمک به کاهش درد، یبوست، ورم و پف، افزایش انرژی، کمک به خواب بهتر، بهبود کشش، قدرت و تحمل عضلانی، بهبود خلقوخو بهبود و تصحیح وضعیتها (posture) و نیز ممکن است در پیشگیری از دیابت بارداری و درمان آن مفید باشد. درنتیجه گیری کلی مطالعات، میتوان گفت که روش سبک دوران بارداری موجب کاهش چشمگیر درد کمر پس از زایمان و عملکرد بهتر مفاصل ران شده و هیچ تأثیر منفی بر رشد جنین ندارد. علیرغم این مطلب، حدود 60% زنان حامله فعالیتهای ورزشی خود را در زمان حاملگی حذف میکنند. میتوان گفت که حاملگی باعث میگردد که زنان در این دوره از زندگی، فعالیت ورزشی خود را متوقف کرده و یا آن را کاهش دهند. درعینحال که بسیاری از مطالعات نشاندهنده اثرات مفید ورزش بر مادر و جنین و گذراندن یک حاملگی بدون مشکل میباشد.
کاهش غلظت گلوکز خون مادران دیابتی، کاهش میزان کمردرد، افزایش سلامت روانی و بهبود کیفیت زندگی، افزایش عملکردهای جسمی مادر و بهبود وضعیت بدنی زن باردار، ازجمله اثرات مؤثر انجام ورزش منظم در زمان حاملگی هستند که در مطالعات مختلف تأییدشدهاند.
کالج آمریکایی مامایی وزنان (ACOG) اعلام کرده است که هر خانم باردار میتواند بهطور متوسط 30 دقیقه در روز یا بیشتر، فعالیت ورزشی متوسط داشته باشد و این در صورتی است که به دلایل پزشکی، از انجام فعالیتها و حرکات ورزشی معاف و یا انجام آن محدود نشده باشد.
هدف ورزش در دوران بارداری حفظ یا افزایش آمادگی جسمانی (و نه افزایش تواناییهای ورزشی) است. آمادگی جسمانی به زن حامله اجازه میدهد انواع فعالیتهای روزانه (خانوادگی، شغلی، تفریحی) خود را بانشاط بیشتری به انجام رساند. لذا، خطر بیماریهای جسمانی ناشی از کمتحرکی نیز کاهش یابد.
شواهد نشان میدهد ورزش در دوران بارداری، حتی برای زنانی که قبل از باردارشدن بیتحرک بودهاند، آثار سودمندی دارد. ورزش یکی از راههای مناسب کاهش آثار نامطلوب بارداری است، ازجمله بیخوابی و احساس خستگی، افزایش بیرویه وزن، دردهای ستون فقرات در نواحی پشت، کمر و لگن، یبوست، عدم کنترل ادرار افزایش خون، دیابت حاملگی و اضطراب ورزش حتی در روند زایمان شدت درد را کاهش میدهد و باعث بهبود عملکرد قلب و ریه میشود. بعد از زایمان نیز شکل ظاهری بدن سریعتر به حالت پیش از بارداری برمیگردد. همچنین، باعث افزایش توانایی در تطابق فرد با فعالیتهای مربوط به نگهداری نوزاد میشود. بسیاری از محققین بر این باورند كه انجام ورزش در دوران حاملگی موجب تناسب وزن هنگام تولد نوزاد، کوتاه شدن مراحل زایمانی و كاهش نیاز به انجام زایمان از طریق سزارین شده و کمک مهمی به امر زایمان طبیعی مینماید.
مطالعات نشان میدهد انجام فعالیتهای ورزشی بهخصوص ورزشهای هوازی ازجمله شنا بهعنوان یکی از اصول مهم مراقبتهای بهداشتی در طول بارداری است. ورزشهای مناسب و بدون خطر برای دوران بارداری ورزشهایی مانند پیادهروی، شنا، تمرینهای کششی، تمرینات تنفسی و آرامسازی، کلاسهای آئروبیک سبک، حرکات موزون یوگا و آکوا یوگا و … هستند. این نوع تمرینات ورزشی عضلههای بزرگ را درگیر کرده و قلب را تحریک و سبب بهبود عملکرد قلبی عروقی، تنفسی و عضلانی میشوند؛ که همه این موارد سبب افزایش توانایی زنان برای مقابله با چالشهای عاطفی و جسمی طول بارداری شده و به زایمان طبیعی و کاهش سزارین کمک میکند.
پیادهروی، شنا و نرمشهای مخصوص دوران بارداری از ورزشهای مفید در این دوران هستند. پیادهروی روزی ده دقیقه تا نیم ساعت بر روی چمن یا زمین خاکی (سطوح نرم) با یک کفش مناسب و لباس راحت باعث تقویت عضلات شکم شده و سبب احساس راحتی و نشاط میشود در صورت احساس ناراحتی یا درد باید این ورزش را قطع و از سایر ورزشها سود جست.
برای یک خانم باردار بعد از پیادهروی، شنا بهترین ورزش محسوب میشود. خانم ورزشکاری که به دلیل بارداری مجبور است ورزش را کنار بگذارد میتواند شنا کند و با این کار هم فعالیت بدنی خود را حفظ میکند و هم ورزش مفید و فرح بخشی انجام میدهد. شنا موجب آرامش جسم و روح میشود و در کم کردن اضافهوزن نیز مؤثر است. از طرف دیگر شنا یکی از بهترین تمرینات ماهیچهای و تنفسی است. با توجه به این دلایل شنا برای مادر آینده بسیار مفید است. استفاده از استخر به جزء در فصل تابستان که معمولاً تعداد مرجعان زیاد است. در سایر فصول بیضرر است و خطری برای مادر باردار ندارد منتهی باید از شیرجه زدن و مسابقه خودداری شود.
شنا بهترین ورزش برای خانمهای باردار است، زیرا در شنا تمامی عضلات بدن درگیر هستند و فشار کمتری بر مفاصل وارد میشود. مزیت شنا بر دیگر ورزشها این است که آب وزن بدن را تحمل کرده، احساس بیوزنی میکنید و با بزرگ شدن شکمتان، بهطور موقت از احساس عدم توانایی برای حرکت، رها میشوید.
فواید شنا در دوران بارداری
شنا ورزشی کامل است و مزایای بسیار زیادی برای بدن انسان دارد. نوزادان از زمانی که جنین بودند درون آب قرار داشتند. شنا روشی عالی در میان انواع و اقسام ورزشها و تمرینهای حرکتی است. این ورزش فرای تواناییها و سن، روشی ایده آل برای فعال بودن و سالم بودن است. شنای مستمر و منظم باعث کاهش خطر ابتلا به بیماریهای مزمن نظیر امراض قلبی، دیابت نوع دوم و سکته میگردد… خواص شنا بدون کمترین تماسهای فیزیکی و فرسایشی عاید بدن انسان میشود. برخی فیزیولوژیستها بر این باور هستند که شنا انتخاب کارآمدی برای کسانی است که با محدودیتهای فیزیکی و بدنی خاص مواجه هستند. آنها میگویند شنا برای اشخاصی که تمرینهای غیر از شنا، برایشان خستهکننده و همراه درد است، بهترین گزینه است. شنا ورزشی است که همه بدن را به تحرک وامیدارد. شنا باعث میشود که فرد انرژی افزونتری برای انجام کارهای روزانه خود به دست آورد. این تمرین ورزشی بدن انسان را انعطافپذیرتر میکند.
توجه:
- برای دانلود فایل word کامل ترجمه از گزینه افزودن به سبد خرید بالا استفاده فرمایید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.