توضیحات
عنوان فارسی: سیستم های انتقال قدرت خودروی هیبریدی تویوتا پریوس
- مقدمه
- مفهوم تکنولوژی هیبریدی
- 5 ویژگی هیبریدسازی
- قابلیت Idle-Off
- انرژی ترمز بازیافتی
- دستیار توان و کوچکسازی موتور
- حالت الکتریکی خالص
- افزایش محدوده مسافتی خودروهای باتری-الکتریک
- سیستم انتقال قدرت
- سیستم انتقال قدرت سری
- سیستم انتقال قدرت موازی
- سیستم انتقال قدرت سری/موازی
- تاریخچه تویوتا پریوس
- طراحی
- بخش فنی
- آزمایش رانندگی
- بررسی تویوتا پریوس 2017
- تاریخچه تویوتا پریوس
- مفهوم هیبریدی چیست
- مشخصات ظاهری تویوتا پریوس 2017
- مشخصات داخلی تویوتا پریوس 2017
- مشخصات فنی تویوتا پریوس 2017هیبرید
- امنیت تویوتا پریوس 2017
- نتیجه گیری
- مراجع
مقدمه
مفهوم تکنولوژی هیبریدی
طبیعتاً درجه هیبرید سازی خودروهای ترکیبی گوناگون است. مثلاً یک خودرو کامل (Full) و یا خودروی دیگر Mild هیبریدی شده و دیگری در سطح میکروهیبرید میباشد. البته بسته به نوع سیستم هیبریدی مورد استفاده نیز سیستم انتقال قدرت آنها با هم متفاوت است. برای اینکه بهتر متوجه شویم که تکنولوژی هیبریدسازی چگونه عمل میکند، بهتر است که به پنج شاخصه (تکنولوژیکی) که خودروهای هیبریدی را از خودروهای معمولی جدا میکند نگاهی بیندازیم.
برای اینکه یک خودروی هیبریدی واقعی داشته باشیم میبایست خودروی ما سه مشخصه اول را حتماً داشته باشند. اما ویژگیهای چهارم و پنجم موجب میشوند تا خودروی شما مصرف انرژی فوقالعاده بهینه و عملکرد میدانی مناسبی داشته باشد.
5 ویژگی هیبریدسازی:
- قابلیت Idle-off
- استفاده از انرژی بازیافتی ترمزها
- دستیار انرژی و کوچکسازی موتور (تا این مرحله هیبریدسازی درجه Mild صورت گرفته است)
- رانندگی در حالت الکتریکی بهتنهایی (تا این مرحله هیبریدسازی درجه full صورت گرفته است)
- استفاده از انرژی الکتریکی و باتری (تا این مرحله هیبرید سازی Plug-in Hybrid گفته میشود؛ یعنی خودروهای هیبریدی که به متصل شدن به برق شهر نیازمند هستند.)
قابلیت Idle-Off
مانند یک سوییچ هنگامی که در یخچال بسته میشود، چراغ داخل یخچال را خاموش میکند، این قابلیت به خودرو این امکان را میدهد تا در زمانی که خودرو متوقف شده موتور احتراق داخلی را خاموش کند تا سوخت خودرو ذخیره شود. در سیستمهایی که به خوبی طراحی شده باشند، موتور احتراق داخلی دوباره در زمان بسیار کمی وارد مدار میشود (روشن میشود)، طوری که این زمان روشن شدن موتور کمتر از حالتی است که پای شما از روی پدال ترمز به سمت گاز حرکت میکند!
هرچند خودرو در حالت الکتریکی خالص، موتور الکتریکی خود، نیازمند انرژی 100 ولت برای کار کردن خودرو است، در حالی که خودروهای معمولی نیازمند انرژی 12 یا 42 ولتی برای تأمین برق مورد نیاز است. (که بیشتر آن برای روشن شدن موتور استفاده میشود)
برخی از سازندگان در تلاش هستند تا از مزیتهای فناوری idle-off که به وسیله موتور الکتریکی برای هیبریدی نامیدن وسیله نقلیه در جاده تهیه میشود، استفاده کنند. ادعا بر هیبریدی بودن خودرو تا بدین جا (یعنی داشتن تنها اولین مشخصه) نمیتواند خیلی صادق باشد چون تا نداشتن دو ویژگی بعدی نمیتوان خودرو را هیبریدی دانست. به یاد داشته باشید که تا بدین جا نیمی از قلب تپنده هیبریدسازی تحقق یافته است.
انرژی ترمز بازیافتی
انرژی که متناسب با حرکت خودرو است انرژی جنبشی نام دارد. هرچه خودرو سریعتر حرکت کند، خودرو دارای انرژی جنبشی بیشتری است. در خودروهای معمولی شما از اصطکاک موجود در ترمزها استفاده میکنید تا خودرو را متوقف کنید. در حقیقت قسمتی از انرژی جنبشی در ترمزها به گرما تبدیل میشود و در نهایت انرژی جنبشی آن کاسته میشود و خودرو متوقف میشود.
در ترمزهای بازیافتی در حقیقت از موتور الکتریکی برای ترمز کردن بهجای نیروی اصطکاک استفاده میشود. برای رسیدن به این امر میبایست موتور الکتریکی در نقش ژنراتور عمل کند، انرژی جنبشی خودرو را بازیابی کند و پس از تبدیل انرژی جنبشی (مکانیکی چرخها) به الکتریکی آنها را در باتری ذخیره کند. این انرژی ذخیره شده در باتری در ادامه به خودرو کمک میکند تا بتواند انرژی جنبشی تولید نماید.
برای صرفهجویی واقعی در مصرف سوخت در خودرو، باید از موتور الکتریکی به اندازه کافی بزرگ استفاده کنیم تا در ولتاژ بالا کار کند و بتواند از انرژی ترمزی با بازده مناسب بهره ببرد. همچنین خودرو به یک پک باتری با ظرفیت کافی نیازمند است تا انرژی لازم را تا مواقع ضرورت ذخیره نماید. برخی از سازندگان ادعا میکنند که از ترمزهای بازیاب انرژی استفاده میکنند ولی وقتی به سیستم دقیقتر نگاه میکنیم متوجه میشویم که با این انرژی ذخیره شده نمیتوان سوخت را قطع نمود و خودرو را حرکت داد.
دستیار توان و کوچکسازی موتور:
یکی از تعاریف پایه ای خودروهای هیبریدی این است که بتوانند از دو منبع انرژی برای رساندن توان به چرخها استفاده نمود. توانایی تقسیم قدرت برای دخالت دادن موتور الکتریکی به طوری که بخشی از بارگذاری روی خودرو را بتواند پاسخ دهد در واقع یکی از اقدامات مهم برای پیشبرد تکنولوژی هیبرید است. خودرو تنها در زمانی میتواند از موتور الکتریکی به طور کارا استفاده کند که دارای ظرفیت بالا باشد و همچنین ظرفیت مناسب باتری، تا موتور الکتریکی در مواقع ضروری به شتابگیری خودرو کمک کند.
در حالت دستیار توان در واقع استفاده از موتور احتراق داخلی به حداقل میرسد و یا موتور احتراق داخلی با بازدهی بالا کار میکند. در این مواقع تأمین انرژی خودرو همانند خودروهای معمولی با موتور بزرگتر است. فرآیند کوچکسازی موتور به صورت فیزیکی صورت میگیرد یعنی تعداد سیلندرها یا حجم موتور به منظور دستیابی به سیکل پربازده کاهش مییابد.
به طور مثال تویوتا و فورد در اکثر خودروهای هیبریدی خود موتور را کوچکتر کردهاند در حالی که از چرخه آتکینسون جهت بهبود بازدهی موتور احتراق داخلی بهره بردهاند. نحوه کار این چرخه بدین صورت است که مرحله مکش و تراکم در موتورهای چهار زمانه کوتاه تر از مرحله احتراق و تخلیه طراحی شده است. این عمل به تنهایی موجب کم کردن توان خروجی موتور میشود ولی در عوض مصرف سوخت بهینه میشود. خودروهایی که سه ویژگی فوقالذکر را تا بدین جا داشته باشند به درجه هیبرید سازی Mild دست یافتهاند که میتوان به خودروهای سیویک و آکورد از خودروسازی هوندا اشاره نمود.
حالت الکتریکی خالص
این تکنولوژی به خودرو این اجازه را میدهد تا در هنگام حرکت تنها از موتورهای الکتریکی جهت تولید انرژی پیشران استفاده کند. با این ویژگی درجه هیبریداسیون به full ارتقاء پیدا میکند مانند تویوتا پریوس و فورد اسکیپ. شاید متعجب شدن خریداران این گونه خودروها بدون دلیل نباشد، چون در هنگامی که خودرو روشن است هیچگونه نویز یا صدایی تولید نمیشود. در این حالت از انرژی موجود در باتری استفاده میشود و موتور احتراق داخلی کاملاً خاموش میشود. در سرعتهای پایین و شروع حرکت، موتورهای الکتریکی وارد عمل میشوند و در سرعتهای خیلی بالا موتور احتراق داخلی نیز وارد مدار میشود.
افزایش محدوده مسافتی خودروهای باتری-الکتریک
قدم آخر در درجه هیبریداسیون استفاده از موتور الکتریکی با توان بالا به وسیله شارژ باتری از طریق Plug-in است. در این حالت خودرو میتواند 20 تا 60 مایل را با تکیه بر باتریها طی کند. البته مزایای اصلی این نوع هیبریدسازی زمانی مشخص میشود که چه قدر راننده بتواند خودرو خود را به شبکه برقی متصل نماید تا باتریها شارژ شود. بزرگترین مشکل در این مرحله از هیبریدسازی هزینه میباشد، چون این درجه از هیبریداسیون نیازمند پکهای باتری بزرگ و گرانقیمت به علاوه موتورهای الکتریکی با توان بالا و حجیم است تا خودرو بتواند خواسته راننده را اجابت کند.
توجه:
- برای دانلود فایل word کامل ترجمه از گزینه افزودن به سبد خرید بالا استفاده فرمایید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.