توضیحات
عنوان فارسی: بررسی نقش مداخلات اجتماع محور در زمینه افزایش آمادگی(تاب آوردن) مردم محلی در بلایای طبیعی
- چکیده
- مقدمه
- تعاریف واژگانی
- مزایای آمادگی جامعه
- مددکاران اجتماعی
- انواع روشهای فعالیت مددكاری
- مفهوم تاب آوری
- شهر تاب آور
- اصول ده گانه برای تاب آوری
- حمایت های اجتماعی در حوادث و بلایای طبیعی
- نقش دولت ها در مدیریت بلایا
- سابقه تاریخی وقوع بلایای طبیعی در کشور ژاپن
- مراحل طرح پیشگیری از بلایا در ژاپن
- ساختار سلسله مراتبی مدیریت بلایا در سطوح مختلف در ژاپن
- ساختار تشکیلاتی شورای مرکزی پیشگیری از بلایای ژاپن
- مقایسه ساختار مدیریت بحران حوادث غیرمترقبه در ایران و ژاپن
- مقایسه ایران و جهان
- نتیجه گیری
- منابع
چکیده
حوادث و بلایا به دغدغهای جهانی تبدیل شده است و در سراسر جهان رخ میدهند. نگاهی به تاریخچه پیدایش زندگی بشر از آغاز تاکنون نمایانگر مسیری پر از وقوع حوادث و بلایا بوده است و با وجود پیشرفتهای مختلفی که بشر در حوزههای گوناگون به دست آورده است، همچنان هراس از وقوع چنین حوادثی جزء لاینفک زندگی وی محسوب میشود. حوادثی همچون سیل، زلزله، سونامی، آتشسوزی و … همواره دغدغه ذهن بشری بوده و تلفات و صدمات بیشماری را به حوزههای گوناگون زندگی جوامع وارد نموده است و چه بسیار افرادی که در اثر این حوادث جان خود یا عزیزانشان را از دست داده و یا دچار مشکلات متعددی شدهاند. قهر و خشم طبیعت همچنان پابرجاست و این انسان است که به طرق گوناگون در تلاش بوده است تا آسیبپذیریها خود و جوامع را در گذر زمان کاهش داده و پس از حوادث و بلایا بازگشت کارآمدی به زندگی داشته باشد. با این حال هنوز موضوع حوادث و بلایا، یکی از مهمترین دغدغههای وی به شمار میآید.
یکی از مهمترین راههای کمک به مردم پس از حوادث و بلایا، حمایتهای اجتماعی وروانی است. به طوریکه شواهد و مستندات علمی مختلف نشان میدهد که یکی از مهمترین عواملی که پس از وقوع حوادث و بلایا به بازگشت مردم به زندگی عادی کمک میکند، حمایتهای اجتماعی است.
مقدمه
افراد جامعه بشری در طول زندگی خود همیشه و همه جا در معرض مخاطرات محیطی قرار دارند که گاها بسیار تهدید کننده بوده و به نابودی جان و مال آنان می انجامد. این مخاطرات میتوانند به شکلهای مختلف از جمله بیماریهای واگیر و غیر واگیر، خشونتها، بلاهای طبیعی و فناورزاد، فرد، خانواده و یا کل جامعه را در بر گیرد.
درک انسانها از مخاطرات و نشان دادن واکنش در مقابل آن، به تجربه گذشته و اطلاعات و ارزشهای دریافت شده از خانواده، محیط و جامعه بستگی دارد. این کسب دانش و تجربه یک فرآیند آموزشی است و نیازمند هدایت برای قرار گرفتن در مسیر صحیح است. شناخت کامل تهدیدها، عوامل ایجاد کننده، تشدید کننده و مهار کننده آنها در کاهش اثرات مخرب آنها بر زندگی انسانها نقشی اساسی دارد. هر چه آگاهی جامعه درباره مخاطرات طبیعی و فناورزاد بیشتر باشد به همان اندازه بهتر و بیشتر می تواند برای کاهش یا از بین بردن آنها اقدام کند. البته پیشرفت فنی و عقلانی بشر در عصر کنونی به معنای پایان و عدم مواجهه آنان با مخاطره نخواهد بود. به موازات علم و آگاهی بشر عوامل تهدید کننده نیز فرآیند توسعه ی خود را طی می کنند از جمله تهدیدهای هسته ای، بیولوژیکی و زیست محیطی و در کنار آنها تروریسم و جنایتهای گوناگون جان و مال انسانها را تهدید می کند.
تحقیقات نشان داده اند که گروه های اجتماعی خاص به میزان بیشتری در معرض خطر بلایا قرار دارند. این گروه ها شامل فقرا ، ناتوانان، کهن سالان، کودکان و زنان هستند. افراد ساکن ساختمانهای غیرمقاوم نیز در این گروه قرار دارند. در سالهای اخیر، توجه به تاثیر بلایا با چشم اندازهای متفاوتی همراه بوده است. بسیاری از افراد با تمرکز جنسیتی به تحلیل موضوع پرداخته اند. تصویر آسیب دیدن زنان و کودکان در خلال بلایا یکی از موارد خاصی است که معمولا” در رسانه های جمعی به آن پرداخته میشود. اصولا” زنان بعلت وضعیت فیزیکی، دسترسی کمتر به منابع، شبکه های اجتماعی، حمل ونقل، اطلاعات و مهارت و غیره آسیب پذیر تر می باشند. ضمن اینکه مسئولیتهای سنگین مدیریت خانواده پس از بلایا را نیز بر عهده دارند.
درکشور ما سیل ،زلزله، طوفان، خشکسالی از عمده ترین بلایای طبیعی هستند که به دنبال آنها تعداد بسیاری از مردم جان خود را از دست داده، مجروح شده، بی خانمان شده و از غذای کافی، پوشاک، بهداشت و سایر ضروریات زندگی محروم میشوند و درنهایت درمعرض آثار نامطلوب سلامتی قرار می گیرند.
عدم آمادگی جامعه برای مقابله با بلایا پیامدهای سوء فوق را افزایش میدهد. افزایش و تراکم جمعیت مناطق شهری، آسیب پذیری سازه ای مناطق شهری و روستایی نیز از عوامل تشدید کننده این پیامدها هستند.
تعاریف واژگانی
اصطلاح مقابل آسیب پذیری “ظرفیت” است که عبارت از عوامل مثبتی است که توانایی مردم را برای سازگاری با مخاطرات افزایش میدهند . “ظرفیت” ترآیبی است از تمامی نقاط قوت و منابع در دسترس یك جامعه، اجتماع یا سازمان آه بتواند سطح خطر یا آثار سوء یک مخاطره را آاهش دهد.
ظرفیت می تو اند روشها و امکانات فیزیكی، سازمانی، اجتماعی یا اقتصادی و همچنین خصوصیات شخصی یا گروهی مهارت یافته، از قبیل رهبری و مدیریت، را تداعی کند . ظرفیت می تواند به عنوان “قابلیت” نیز توصیف شود.
“خطر” اصطلاح مهم و شایعی است که حاصل تعامل “مخاطره “، “آسیب پذیری ” و “ظرفیت ” است. خطر در واقع احتمال آسیب دیدن ما در صورت وقوع یک “مخاطره ” در سطح مشخصی از “آسیب پذیری” و “ظرفیت” است.
“بلا” تابعی از فرآیند “خطر” است و عبارت از “ازهم گسیختگی عملکرد یک جامعه ناشی از یک مخاطره، در صورت آسیب پذیربودن آن جامعه، است که تطابق با آن فراتر از توانایی آن جامعه با استفاده از منابع موجود باشد.”
مدیریت خطر بلا عبارتست ازمراحل منظم استفاده از تصمیم های اجرایی، سازمانی، مهارتهای عملکردی و ظرفیت ها برای اجرای سیاست ها، راهکارها و ظرفیت تطابق جامعه و اجتماع، به منظور کاستن اثرات مخاطره های طبیعی و بلایای مرتبط با محیط و فناوری. این امر دربرگیرنده اقدامات ساختاری و غیرساختاری به منظور اجتناب (پیشگیری) و یا محدود کردن (کاهش خسارت و آمادگی) اثرات ناگوار مخاطره ها می باشد.
کاهش خطر بلا (کاهش بلا) اقداماتی است که امکان کاهش آسیب پذیری و خطر بلا، برای پیشگیری یا محدود کردن اثرات ناگوار مخاطره ها، در بستر توسعه پایدار یک جامعه را فراهم میکند. سیکل مدیریت خطر بلایا عبارتست از ۴ مرحله اصلی:
١) کاهش آسیب
٢) آمادگی
٣) پاسخ/امداد
۴) بازیابی
کاهش آسیب عبارتست: از اقدامات ساختاری و غیرساختاری که برای محدودسازی آثار ناگوار مخاطره های طبیعی، تخریب زیست محیطی و مخاطره های فناوری زاد اجرا می شوند.
اقدامات سازه ای به هر ساخت فیزیکی که منجر به کاهش یا پیشگیری از اثرات ممکن مخاطرات شود اطلاق میگردد و شامل اقدامات مهندسی و ساخت سازه ها و زیرساختارهای مقاوم و محافظ در برابر مخاطره است.
اقدامات غیر سازه ای به سیاست ها، آگاهی، توسعه دانش، تعهد عمومی، و روشها و تمرین های عملیاتی، شامل مکانیسم های مشارکتی و تامین اطلاعات، اطلاق می شوند که می توانند خطر و پیامدهای آنرا بکاهند.
توجه:
- برای دانلود فایل word کامل ترجمه از گزینه افزودن به سبد خرید بالا استفاده فرمایید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.