توضیحات
عنوان: بررسی عملکرد یک پیل سوختی جامد صفحه ای
- فصل اول: کلیات
- مقدمه
- بیان مسئله
- پیشینه پژوهش
- فصل دوم: شناخت پیلهای سوختی
- پیلهای سوختی
- تاریخچهی پیلهای سوختی
- انواع پیلهای سوختی
- کاربرد پیلهای سوختی
- اصول فرآیند و اجزای مورد استفاده در یک سیستم پیل سوختی
- فصل سوم: بررسی عملکرد پیلهای سوختی جامد صفحهای
- پیلهای سوختی جامد
- انواع مختلف پيل سوختي جامد
- اساس کار یک پیل سوختی جامد صفحهای
- الکترولیت موجود در پيل سوختي جامد صفحهای
- آند موجود در پيل سوختی جامد صفحهای
- کاتد موجود در پيل سوختی جامد صفحهای
- اثرات تخلخل و دما بر روی عملکرد پیل سوختی جامد صفحهای
- اثرات ضخامت الکترولیت بر پیل سوختی جامد صفحهای
- فصل چهارم: نتیجهگیری
- جمعبندی
- منابع
فصل اول: کلیات
1-1 مقدمه
ﺗﻮﺳﻌﻪ ﻋﻠﻢ و فنآوری ﻣﺎﻧﻨﺪ ﺷﻤﺸﯿﺮ دو ﻟﺒﻪ ﻋﻤﻞ ﻣﯽﮐﻨﺪ و در ﮐﻨﺎر ﻣﺰاﯾﺎی چشمگیری ﮐﻪ ﺑﺮای ﺟﻮاﻣﻊ ﺑﺸﺮی ﺑﻪ ارﻣﻐﺎن ﻣﯽآورﻧﺪ، ﻣﺎﯾﻪ ﺑﺮوز ﻣﺸﮑﻼت ﺗﺎزهای ﺷﺪهاﻧﺪ ﮐﻪ از ﺟﻤﻠﻪ اﻓﺰاﯾﺶ اﻧﺘﺸﺎر ﮔﺎزﻫﺎی ﮔﻠﺨﺎﻧﻪای، ﺗﻐﯿﯿﺮات ﮔﺴﺘﺮده آب و ﻫﻮاﯾﯽ و آﻟﻮدﮔﯽ زﯾﺴﺖ ﻣﺤﯿﻄﯽ اﺷﺎره ﻧﻤﻮد. از ﻃﺮﻓﯽ ﻧﻔﺖ و ﻣﺸﺘﻘﺎت آن ﻋﻼوه ﺑﺮ آﻧﮑﻪ از ﺳﺮﻣﺎﯾﻪﻫﺎی ارزﺷﻤﻨﺪ ﻣﻠﯽ و ﺣﯿﺎﺗﯽ ﮐﺸﻮر ﻣﯽﺑﺎﺷﻨﺪ و همچنین ﺳﻬﻢ ﻗﺎﺑﻞ ﺗﻮﺟﻬﯽ ﻧﯿﺰ در ﺳﺒﺪ اﻧﺮژی ﮐﺸﻮر دارﻧﺪ، ﻣﺼﺮف ﻏﯿﺮ ﺑﻬﯿﻨﻪ آنها ﮔﺎﻫﯽ زﯾانﻫﺎی ﺟﺒﺮانﻧﺎﭘﺬﯾﺮی را اﯾﺠﺎد ﻣﯽﮐﻨﺪ. در ﺻﻮرت اداﻣﻪ روﻧﺪ ﻣﺼﺮف اﻧﺮژی ﮐﻨﻮﻧﯽ و اﻧﺘﺸﺎر ﮔﺎزﻫﺎی ﮔﻠﺨﺎﻧﻪای، ﺑﺎزﮔﺮداﻧﺪن ﺑﻪ وﺿﻌﯿﺖ ﺳﺎﺑﻖ ﺗﻘﺮﯾﺒﺎً ﻏﯿﺮﻣﻤﮑﻦ ﻣﯽﺷﻮد، از اینرو ﺑﻬﺘﺮﯾﻦ راهﺣﻞ، ﻣﻨﺎﺑﻌﯽ ﻫﺴﺘﻨﺪ ﮐﻪ ﺑﺘﺪرﯾﺞ ﺟﺎﯾﮕﺰﯾﻦ ﺳﻮﺧﺖﻫﺎی ﻓﺴﯿﻠﯽ ﺷﻮﻧﺪ و آﻟﻮدﮔﯽﻫﺎی زﯾﺴﺖ ﻣﺤﯿﻄﯽ ﻧﯿﺰ ﻧﺪاﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﻨﺪ.
اما استعمال نامناسب این سوختها میتواند خطرات بسیاری برای سلامت انسان نیز در پی داشته باشد. آرسنیک موجود در زغال سنگ میتواند خطراتی برای سلامت بشر داشته باشد. زمانی که زغال سنگ برای تولید انرژی میسوزد مقدار کمی از آرسنیک میتواند آزاد شود. همچنین ممکن است در آبهای معدنی نیز آرسنیک آزاد شود و بر منابع آبهای محلی تأثیر گذارد. قرارگیری در معرض آرسنیک میتواند بر اثر تماس مستقیم با زغالسنگ باشد، اما گاهی نیز بر اثر تماس با منابع آبی آلوده ایجاد میشود. تماس زیاد با آرسنیک آزاد شده از زغالسنگ میتواند باعث بروز مشکلات جدی مانند مسمومیت کبد، سرطان کبد و كراتوز اكتینیك در دستها و پاها (یک ضایعهی پیش سرطانی در پوست) شود.
جیوه نیز در زغال سنگ وجود دارد. تماس با قسمتهای سمی جیوه در طول بارداری میتواند باعث مشکلاتی مانند آسیبهای کلیه، آسیبهای مغزی و آسیب به جنین شود. زمانی که برای مدت زیادی در معرض بخارهای ناشی از سوخت نفت قرار داشته باشید، این بخارها میتوانند باعث بروز مشکلاتی برای شما شوند. برای مثال نشت نفت میتواند سبب تشکیل ذراتی شود که بخار حاصل را سمی میکنند. استنشاق این گازها میتواند باعث سردرد، حالت تهوع، مشکلات چشم و تنفس مشکل شود. برای بیماران مبتلا به آسم و بیماریهای ریه این بخارها میتواند کشنده باشد. بخار نفت میتواند باعث مشکلات پوستی نیز شود.
گازهای طبیعی اگر درست سوزانده و استفاده نشوند، میتوانند باعث ایجاد مشکلات جدی برای انسان شوند. این خطرات اغلب به علت گاز متان است. متان هیچ رنگ، بو یا طعمی ندارد و همین امر باعث میشود تشخیص آن به جز با ابزارهای خاص ممکن نباشد. گاز متان میتواند باعث بروز سردرد، سرگیجه، حالت تهوع و مشکل در تنفس شود. در موارد حاد گاز متان باعث کاهش اکسیژن در فضا شده و در نهایت میتواند خفگی در پی داشته باشد.
اﯾﻦ ﻋﻮاﻣﻞ ﺳﺒﺐ ﺷﺪهاﻧﺪ ﮐﻪ ﮐﺸﻮرﻫﺎی ﺗﻮﺳﻌﻪ ﯾﺎﻓﺘﻪ در ﺣﻮزه اﻧﺮژیﻫﺎی ﺗﺠﺪﯾﺪﭘﺬﯾﺮ ﺗﺤﻘﯿﻘﺎت و ﺳﺮﻣﺎﯾﻪﮔﺬاریﻫﺎی زﯾﺎدی اﻧﺠﺎم دﻫﻨﺪ و در ﺑﺮﻧﺎﻣﻪﻫﺎی ﺳﺎزﻣﺎن ﻣﻠﻞ ﻣﺘﺤﺪ در راﺳﺘﺎی ﺗﻮﺳﻌﻪ ﭘﺎﯾﺪار ﺟﻬﺎﻧﯽ ﻧﻘﺶ وﯾﮋهای ﺑﻪ ﻣﻨﺎﺑﻊ ﺗﺠﺪﯾﺪﭘﺬﯾﺮ اﻧﺮژی ﻣﺤﻮل ﺷﺪه اﺳﺖ زﯾﺮا ﮐﻪ ﺗﻘﺎﺿﺎی روزاﻓﺰون اﻧﺮژی ﻓﺸﺎر ﻗﺎﺑﻞ ﺗﻮﺟﻬﯽ ﺑﻪ زﯾﺮﺳﺎﺧﺖﻫﺎی اﻧﺮژی ﻣﯽآورد و ﺑﻪﻃﻮر ﺑﺎﻟﻘﻮه ﺳﻼﻣﺖ زﯾﺴﺖ ﻣﺤﯿﻄﯽ ﺟﻬﺎن را ﺑﻪ ﺧﻄﺮ ﻣﯽاﻧﺪازد، از اﯾﻦرو ﺑﻪ ﻧﻈﺮ ﻣﯽرﺳﺪ، اﺳﺘﻔﺎده از اﻧﺮژیﻫﺎی ﺗﺠﺪﯾﺪﭘﺬﯾﺮ ﯾﮑﯽ از راهﺣﻞﻫﺎی ﻣﺆﺛﺮ و ﮐﺎرآﻣﺪ ﺑﺎﺷﺪ.
اﻧﺮژیﻫﺎی ﺗﺠﺪﯾﺪﭘﺬﯾﺮ روزﺑﻪروز ﺳﻬﻢ ﺑﯿﺸﺘﺮی در ﺗﺎﻣﯿﻦ اﻧﺮژی ﺟﻬﺎن ﺑﻪﻋﻬﺪه ﻣﯽﮔﯿﺮﻧﺪ. اﯾﻦ ﻣﻨﺎﺑﻊ اﺳﺎﺳﺎ ﺑﺎ ﻃﺒﯿﻌﺖ ﺳﺎزﮔﺎر ﺑﻮده، آﻟﻮدﮔﯽ ﻧﺪاﺷﺘﻪ و ﭘﺎﯾﺎﻧﯽ ﺑﺮای آنها وﺟﻮد ﻧﺪارد. از اﯾﻦرو ﺑﺮرﺳﯽ ﻋﻮاﻣﻞ ﻣﻮﺛﺮ ﺑﺮ ﻣﺼﺮف و ﮔﺮاﯾﺶ ﯾﺎ ﻋﺪم ﮔﺮاﯾﺶ ﮐﺸﻮرﻫﺎ ﺑﻪ اﯾﻦ ﻧﻮع اﻧﺮژی از اﻫﻤﯿﺖ وﯾﮋهای، ﺑﻪﺧﺼﻮص ﺑﺮای ﮐﺸﻮرﻫﺎی ﺻﺎدرﮐﻨﻨﺪهی ﻧﻔﺖ ﺧﺎم، به عنوان یک اﻧﺮژی ﺗﺠﺪﯾﺪﻧﺎﭘﺬﯾﺮ، ﺑﺮﺧﻮردار اﺳﺖ.
وﯾﮋﮔﯽ دﯾﮕﺮ اﯾﻦ ﻣﻨﺎﺑﻊ ﭘﺮاﮐﻨﺪﮔﯽ و ﮔﺴﺘﺮدﮔﯽ آنها در ﺗﻤﺎم ﺟﻬﺎن اﺳﺖ. ﺳﺮﻣﺎﯾﻪﮔﺬاری در ﺑﺨﺶ اﻧﺮژیﻫﺎی ﺗﺠﺪﯾﺪﭘﺬﯾﺮ ﺻﺮﻓﻪﺟﻮﯾﯽ زﯾﺎدی ﺑﺎ ﮐﺎﻫﺶ ﻫﺰﯾﻨﻪ ﺳﻮﺧﺖ در ﺑﺮﺧﻮاﻫﺪ داﺷﺖ و ﻫﻢ ﭼﻨﯿﻦ ﺳﺮاﻧﻪ اﻧﺘﺸﺎر ﮐﺮﺑﻦ ﻧﯿﺰ در ﺳﺎلﻫﺎی آﺗﯽ ﮐﺎﻫﺶ ﺧﻮاﻫﺪ ﯾﺎﻓﺖ. ﻫﻢ ﭼﻨﯿﻦ در ﭘﺮوﺗﮑﻞ ﮐﯿﻮﺗﻮ ۱۹۹۷ ﺑﺮ ﺟﺎﯾﮕﺰﯾﻨﯽ اﻧﺮژیﻫﺎی ﺗﺠﺪﯾﺪﭘﺬﯾﺮ ﺑﻪ ﺟﺎی ﺳﻮﺧﺖﻫﺎی ﻓﺴﯿﻠﯽ ﺗﺎﮐﯿﺪ زﯾﺎدی ﺷﺪه اﺳﺖ.
1-2 بیان مسئله
در سالهای اخیر، انرژی به مهمترین و چالش برانگیزترین موضوع تبدیل شده و برای توسعه روشهای نوین و ارتقاء یافته تولید انرژی تلاشهای بسیاری صورت گرفته است. منابع مختلف انرژی، چه تجدیدپذیر و چه تجدیدناپذیر، در صنعت برق مورد استفاده قرار گرفتهاند اما به علت محدودیت و کمبود منابع تجدیدناپذیر همچون سوختهای فسیلی و عوارض جانبی آنها مثل تولید گازهای آلاینده، در سالهای اخیر تمرکز بیشتری بر روی تولید الکتریسیته با استفاده از منابع تجدید پذیر صورت پذیرفته است. به همین دلیل، پیلهای سوختی همراه با دیگر منابع انرژی تجدیدپذیر، همچون انرژی باد، خورشید که میتوانند منابع کارآمد و پاک برای تولید انرژی الکتریکی باشند، مورد توجه قرار گرفتهاند. ابتدای تاریخ پیل سوختی به قرن نوزدهم میلادی بر میگردد، وقتی که سر ویلیام گراو کشف کرد که امکان تولید الکتریسیته با معکوس کردن فرآیند الکترولیز آب وجود دارد.
توجه:
برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.