توضیحات
عنوان: سیستم مدیریت بهداشت ایمنی و محیط زیست(HSE-MS) در بیمارستانها
- چکیده
- مقدمه
- تعریف بهداشت
- تعریف بهداشت فردی
- تعریف بهداشت عمومی
- تعریف بهداشت محیط
- اهمیت حیات و حفظ سلامت از دیدگاه اسلام
- اهداف بهداشت محیط
- منابع ایجاد عفونت
- سیستم مدیریت ایمنی، بهداشت و محیط زیست (HSE)
- مزایای به کارگیری سیستم مدیریت ایمنی، بهداشت و محیط زیست (HSE)
- مشاور HSE بیمارستان
- HSE بیمارستان
- تدوین HSE plan بیمارستان
- ایمنی بیمارستان
- بهداشت در بیمارستان
- محیط زیست و بیمارستان
- مسئولیت اجرای HSE plan بیمارستان
- وظایف واحد HSE
- پیشنهادات
- نتیجه گیری
- منابع
چکیده
سالهاست که کشورهای سراسر جهان مفهوم کیفیت و ایمنی را به سیستم های بهداشت و درمان خود وارد نموده اند. در این میان، نقش اساسی بر عهده اطلاعات می باشد و سیستم مدیریتی موفق است که شناخت کافی از اطلاعات مربوط به حوزه کاری خود با کمک نرم افزارها و سامانه هایی که اطلاعات منسجم و یکپارچه ای را فراهم می آورند، داشته باشد. امتیازات اجرای سامانه در این مرکز، فراهم آوردن اطلاعات و مستندات یکپارچه با سایر اطلاعات مدیریتی،کیفی و … سازمان و همچنین قابلیت تطبیق با بسیاری از استانداردها و مدل ها از جمله OHSAS 18001 ، HSE ، حاکمیت بالینی،استانداردهای اعتباربخشی بیمارستانی و … جهت ممیزی و ارزیابی بود.
حوادث مرتبط با کار ممکن است موجب خسارت به انسان، محیط زیست و هم چنین اتلاف زمان و هزینه گردد. به منظور کاهش حوادث، سیستم مدیریت بهداشت، ایمنى و محیط زیست ( HSE-MS ) ایجاد گردیده است. در بین مشاغل مختلف، مشاغل مرتبط با عرصه خدمات بهداشت و درمان به خصوص در بیمارستان ها از این جهت که دارای منابع عظیمی از سرمایه های مرتبط با سلامت جامعه و از طرفی سرمایه های انسانی، فیزیکی، مالی و تجهیزاتی می باشند، اهمیت بسزایی می یابند. در این راستا در مطالعه حاضر به تبیین اهمیت استقرار سیستم مدیریت بهداشت، ایمنی و محیط زیست ( HSE-MS ) در بیمارستان ها پرداخته خواهد شد. این تحقیق یک مطالعه مروری است که با جستجو در منابع کتابخانه ای، داده پایگاه های اینترنتی، از جمله: SID ، Google Scholar ، Magi ran و مطالعات مرتبط با موضوع مورد نظر به دست آمده است. جهت پیاده سازی این سیستم در بیمارستان دارا بودن آگاهی و نگرش مطلوب و به دنبال آن عملکرد مناسب کارکنان نسبت به این مقوله مهم می باشد.
مقدمه
بیمارستان ها و مراکز بهداشتی و درمانی را می توان از مراکز عمومی دانست که در آنجا خدمات بهداشتی و درمانی به مراجعین ارائه می گردد. نتیجه مطلوب در این مراکز هنگامی حاصل می شود که تلاش کارکنان در محیطی ایمن، بهداشتی، استاندارد و قابل قبولی انجام پذیرد. با توجه به این که افراد شاغل در این قبیل مراکز بیش از سایرین در معرض خطر ابتلا به بیماریهای واگیردار قرار دارند، لذا در صورت نا امن بودن و آلوده بودن محیط، سلامت کارکنان، بیماران و حتی مراجعین به طور جدی به مخاطره می افتد.
سالهاست که کشورهای سراسر جهان مفهوم کیفیت و ایمنی را به سیستم های بهداشت و درمان خود وارد نموده اند؛ زیرا امروزه صرفاً فراهم نمودن و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی مورد نظر نیست، بلکه دریافت کنندگان خدمات، خواستار دریافت مراقبت های بهداشتی و درمانی با کیفیت و ایمنی بیشتر هستند. همچنین ایمنی بیمار یک دغدغه جهانی در زمینه سلامت است که بیماران را در تمامی عرصه های خدمات سلامت در کلیه کشورهای جهان اعم از توسعه یافته یا در حال توسعه، متاثر می سازد.مطالعات نشان می دهد که به طور متوسط در حدود ۰۱ درصد از تمامی موارد بستری، بیماران به درجات مختلف دچار آسیب میشوند و برآورد گردیده که ۵۷ درصد این خطاها قابل پیشگیری است. همچنین تخمین زده شده است که بین ۷ تا 10 درصد هزینه های مربوط به سلامت، ناشی از خدمات غیرایمن می باشد که منجر به آسیب بیماران و همچنین کارکنان می گردند و در این میان سهم نارسایی سیستم ها و روال ها بیش از نقش افراد است. از این رو، ارتقاء راه حل ها و طرح هایی با هدف اعمال تغییرات به منظور دستیابی به ایمنی بیشتر بیماران، کارکنان و همچنین افزایش کیفیت خدمات امروزه به عنوان یک نیاز روزافزون و مبرم نظام سلامت مطرح می باشد.
طی سالیان اخیر، متولین نظام سلامت در کشورهای مختلف جهان به منظور افزایش کیفیت و ایمنی خدمات درمانی و مدیریت- بهینه آنها روش های متعددی را به کار گرفته اند که در یک نگاه کلی می توان آنها را در دو گروه اصلی مورد بررسی قرار داد: مدل هایی که با ارزیابی خارج سازمانی مبتنی بر کیفیت، تعهد سازمان را به ارتقای کیفیت و ایمنی افزایش می دهد، و ۲- شیوههایی که به مدیریت کیفیت در سازمان کمک می کند. در این میان اعتباربخشی ۰ از گروه اول و حاکمیت بالینی ۲ و دوستدار ایمنی بیمار از گروه دوم از جایگاه ویژه ای در بخش سلامت برخوردار هستند. چرا که به مقوله ایمنی در کنار ارتقای کیفیت خدمات توجه ویژه ای داشته و به تعهد سازمان به اجرای استانداردهای عالی خدمت تاکید می نمایند.
بیمارستانها نقش حمایتی برای بیماران دارند. علاوه بر بیماران کارمندان بیمارستانها بایدمورد توجه واقع شوند. اگر کارمندان بیمارستان دچار مشکل سلامتی شوند بیمارستان دچار مشکل شده است. کارمندان بیمارستان مشخص کننده کیفیت خدمات بیمارستانند. hse plan در بیمارستانها توجه خود را به این موضوع معطوف می کند.
HSE plan بیمارستان در واقع طرحی برای کارمندان آن است و سپس بیماران. کاهش ریسک بیماریهای شغلی کارمندان نمونه ای ازاین طرح است. عوامل فیزیکی محیط کار بهداشت کار، نور استاندارد، صدای محیط، دما و رطوبت و… . عوامل شیمیایی مانند داروها و باکتری ها و عوامل انتشار بیماری ها. تنها بخشی از مخاطرات بیمارستان است. زباله های بیمارستان تهدید جدی محیط زیست هستند. بخش خروجی های بیمارستان باید تحت کنترل باشد.
ایمنی و مدیریت بحران در بیمارستان ازجنبه های ضروری دیگرست. بیمارستان بایدبرنامه مقابله باشرایط اضطراری داشته باشد. محل تجمع ایمن بیمارستان باید مشخص شود. تیم ارزیابی ریسک و شناسایی خطرات معرفی شود. HSE plan بیمارستان با هدف شناسایی و مدیریت ریسکهای ایمنی،بهداشتی و زیست محیطی کارمندان و بیماران تهیه می شود.
تعریف بهداشت
بهداشت عبارت است از علم و هنر دست یابی به سلامتی، در واقع بهداشت علم نگاهداری و بالا بردن سطح سلامتی است.
توجه:
برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.