توضیحات
عنوان: مبانی و اصول کارکرد مخابرات ماهواره ای
- چکیده
- مقدمه
- فصل اول- مقدمه ای بر مخابرات ماهواره ای
- اجزا سیستم های مخابراتی
- فصل دوم-انواع ماهواره ها
- نرم افزار های مخابرات ماهواره ای
- ماهواره های ایران
- فصل سوم-نقش ماهواره در زندگی انسان
- فصل چهارم- مراحل ساخت و پرتاب ماهواره
- مزایای مخابرات ماهواره ای
- فصل پنجم-تکنولوژی VSAT
- روش SDMA
- پروتکل MAC
- پروتکل TDMA
- طراحی MCSMAC
- انواع توپولوژی های ارتباطی
- تکنولوژی FTDMA
- تکنولوژی FDMA
- تکنولوژی CDMA
- مراجع
چکیده
در این نوشتار به بررسی مخابرات ماهواره ای و کاربرد های آن در صنایع مختلف می پردازیم و انواع ماهواره های داخلی را نیز مورد بررسی قرار می دهیم. مخابرات ماهواره ای، دارای مزایای اقتصادی نیز می باشد. هزینه های ماهواره مستقل از فاصله هستند، درصورتی که هزینه های شبکه های زمینی متناسب با فاصله اند. گذرگاه فاصله در جائیکه هزینه ها برابر باشند، به طور نسبی توسط ماهواره خیلی بهتر است. باوجود این، پس از پرتاب و در مدار قرارگرفتن ماهواره، هر گاه تعمیر نیاز باشد فن آوری ماهواره ای و کاربردهای آن، دیگر، حق انحصاری تعداد محدودی از برگزیده ها نیست. افق های کاربرد آن بسیار فراتر از ارائه ی خدمات ارتباط بین قاره ای نظیر رادیو، تلفن و غیره گسترش یافته است. ماهواره، امروزه یک کالای خانگی شده است. دسترسی به ماهواره، امروزه توسط آنتن های غول آسایی که در تأسیسات بسیار بزرگی نصب شده اند، صورت نمی گیرد، بلکه این کار توسط آنتن های روی پشت بام انجام می شود. ماهواره نه تنها ارتباطات دوردست صوتی و تصویری را ممکن می سازد، بلکه نقش مهمی در خدمات ارتباطی جدیدتر مانند دور نگار، ارتباطات داده ها، تلفن های سیار و غیره بازی می کند.
مقدمه
عصر حاضر عصر ارتباطات ماهواره ای است،این فن آوری پیچیده و پیشرفته بعنوان شاخه ای مهم در تحقیقات فضائی ، اکنون جایگاه عظیمی در زمنیه های مختلف مخابراتی، پخش برنامه های رادیو تلویزیونی ، سنجش از راه دور از قبیل: زمین شناسی ،هواشناسی،نظامی و… دارد.از این میان ماهواره های تامین کننده ارتباطات راه دور تاثیر ویژه ای در امکان برقراری ارتباط بین کشورها را بوجود آورده و زمینه همکاری بین کشورهای مختلف را در ابعاد گوناگون فراهم ساخته
فصل اول- مقدمه ای بر مخابرات ماهواره ای
رشد و تحول در صنعت هوایی
صنعت حمل و نقل هوائی از سال 1994 در یک مسیر تحول قرار گرفت و ICAO سعی نمود بعنوان نماینده جامعه هوائی نقش خود را جهت ایمنی و توسعه هوانوردی هم سو با این تحول ایفا نماید. در یک بررسی آماری مشاهده مینمائیم در 1945 تنها 9 میلیون مسافر از طریق هوا در جهان جابجا شدهاند که رقم پایینی میباشد. در حالیکه در مقایسه با آن حجم ترافیک هوائی در 2003 جابجائی بیش از 6/1 میلیارد مسافر بوسیله پروازهای برنامه ریزی شده توسط خطوط هوائی را نشان میدهد که رقمی معادل تقریبا 25% جمعیت کل جهان است.
ناوبری ماهواره ای و آینده آن در صنعت هوایی
با توجه به پیش بینیهای IATA مبنی بر 2 برابر شدن ترافیک هوائی تا سال 2010 تخمین زده میشد که تا سال 2010 تعداد انسانهائی که از طریق هوائی مسافرت میکنند میتواند 5/2 میلیارد در سال افزایش یابد در اقتصاد هوانوردی این افزایش رقمی معادل 1700 میلیارد دلار میباشد. که ارائه کننده بیش از 30 میلیون شغل جدید در جهان است نتیجه این رشد پدیدهای به نام تراکم است تاثیر این رشد فقط در فرودگاهها خود را نشان نمیدهد.
بلکه در کریدورهای هوائی نیز موجب تراکم میگردد لذا مهمترین نوآوری صنعت هوانوردی جهت مقابله با این تراکم اجرای فن آوری جدیدی به نام CNS/ATM میباشد نظر به اینکه سیستمهای کمک ناوبری که در حال حاضر از آنها استفاده میشود همچون: VOR، NDB، DME، ILS و MLS دارای مشکلاتی همچون تداخل فرکانس، محدودیت برد و کمبود دقت هستند و انحراف مشخص سیستمهای کمک ناوبری فوق باعث بیشتر شدن مسیر پروازی گردیده و ایجاد خطاهای مشخص آن نمیتواند ترافیک هوائی آینده را جوابگو باشد.
سیستم های مخابراتی اطلاعات را از مبدا به مقصدی آن طرف تر می فرستند . کاربرد سیستم های مخابراتی چنان متعدد است که نمی توانیم تمام انواع آن را ذکر کنیم. یک سیستم نوعی اجزای متعددی دارد که تمام رشته های برق را می پوشاند – مدار , الکترونیک , الکترومغناطیس , پردازش سیگنال , میکروپروسسور , و شبکه های مخابراتی تنها تعدادی از رشته های مربوط به این زمینه است به همین خاطر موضوع را از دیدگاه کلی تر بررسی می کنیم . کار اصلی تمام سیستم های مخابراتی انتقال اطلاعات است .
اولین پیام مخابراتی فرستاده شده در سال 1838میلادی از طریق یک خط 16 کیلومتری توسط مورس فرستاده شد . متن این پیام از این قرار بود
“Attention , the Universe! By kingdoms,right wheel!”
اکنون پس از یک قرن نیم مهندسین مخابرات تا آنجا پیش رفته اند که بینندگان تلویزیونی فضانوردان مشغول کار در فضا را می بینند .تلفن , رادیو و تلویزیون بخش های جدا نشدنی از زندگی امروزی هستند . مدارهای دوربردی در جهان به وجود آمده است که نوشته , داده , تصویر منتقل می کنند . کامپیوترها از طریق شبکه های بین قاره ای با هم صحبت می کنند , و می توانند تقریبا تمام وسایل برقی منزل را کنترل کنند . دستگاه های مخابرات بی سیم شخصی هرجا برویم ارتباط مان را حفظ می کنند . مسلما نسبت به دوران مورس گام های بزرگی برداشته شده است . باز هم مسلما در دهه های آینده پیشرفته های بسیاری در زمینه ی مهندسی مخابرات صورت خواهد گرفت.ماهواره های مخابراتی امکان ایجاد ارتباطات سریع و ارزان را در جهان فراهم کرده اند. به سختی روزی پیدا می شود که در آن دست کم یک بار از ماهواره های مخابراتی استفاده نکرده باشیم. ما تلویزیون تماشا می کنیم، به رادیو گوش می دهیم، تماس تلفنی راه دور می گیریم و از تلفن همراه، دستگاه فکس یا پیجر استفاده می کنیم. همه این کارها را هم به طور مستقیم یا غیر مستقیم با استفاده از ماهواره های مخابراتی انجام می دهیم. ماهواره مخابراتی (گاهی به به اختصار comsat نامیده می شود) یک ماهواره مصنوعی مستقر در فضا است که برای اهداف ارتباطات از راه دور به کار می رود. به خاطر وجود ماهواره های مخابراتی، سیگنال های تلفن، رادیو و تلویزیون به صورت زنده به هر نقطه از جهان ارسال می شود. قبل از پیدایش ماهواره ها، انتقال سیگنال ها در مسافت های طولانی یا غیر ممکن بود و یا مشکل. چنان که می دانیم زمین گرد است در حالی که سیگنال ها در خطوط مستقیم حرکت می کنند. بنابراین سیگنال ها که در خطوط مستقیم حرکت می کنند، نمی توانستند وقتی که حول زمین را می پیمودند خم شوند تا به مقصد دوردست برسند. امروزه با وجود ماهواره ها که در مدار قرار دارند، سیگنال ها می توانند بلافاصله به سوی فضا فرستاده شوند و سپس به ماهواره دیگری هدایت شوند یا به طور مستقیم به مقصد خود ارسال شوند. ماهواره ها نقش فعالی در زمینه ارتباطات ایفا می کنند نظیر همین که سیگنال هایی که از زمین می رسد را تقویت می کنند و به مکان دیگری بر روی زمین منعکس می کنند. از سوی دیگر، برخی از ماهواره ها دستگاه های الکترونیکی ای به نام ترانسپوندر حمل می کنند که برای دریافت، تقویت و پخش مجدد سیگنال ها به زمین مورد استفاده قرار می گیرد.
توجه:
- برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
- پس از خرید بلافاصله لینک دانلود فایل برای شما ایمیل خواهد شد.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.