توضیحات
عنوان :مطالعه تطبیقی روابط قوه مقننه و قوه مجریه در حقوق اساسی ایالات متحده امریکا و ایران
- مقدمه
- شرایط کاندیداهای ریاست جمهوری در ایران
- شرایط کاندیداهای ریاست جمهوری در آمریکا
- نحوه گزینش کاندیداها
- اختیارات و وظایف سیاسی رییس جمهور
- ارزیابی و تتطبیق
- مسولیت سیاسی رییس جمهور
- موقعيت رييس جمهور در ارتباط با قوه مقننه در ايران
- عزل و نصب مقامات
- اقتدارات قوه قضاييه بر قوه مجريه
- قوه مقننه
- عمده ترین وظایف کنگره طبق قانون اساسی
- مجلس سنای آمریکا
- کیفیت جلسات و مذاکرات مجلس
- مصونیت پارلمانی
- مجلس قانونگذاری در کشورهای دیگر
- منابع
مقدمه:
در حقوق اساسی و براساس اصل تفکیک قوا، «برای حسن جریان امور دولتی، قدرت عمومی را به سه دسته تقسیم کرده اند: قوه مقننه، قوه مجریه و قوه قضائیه ». (جعفری،1372) «مشروعیت این اصل نزد قریب به اتفاق کشورها، دستکم به طور شکلی، پدیرفته شده است ». (قاضی،1375) .
در حقوق اداری اسلام دو قوه وجوددارد: 1 – قانونگذار یا قوه مقننه، 2 – قوه مجریه
1) قوه قانونگذاری: قانونگذار به معنای وضع کننده قوانین ثابت و همیشگی، خداوند متعال است و غیر از اوهیچ کس حق وضع قوانین ثابت و ابدی را ندارد. امام(ره)می فرماید: «.. حکومت اسلامی، حکومت قانون الهی بر مردم است. فرق اساسی حکومت اسلامی با حکومت مشروطه سلطنتی وجمهوری در همین است; در این که نمایندگان مردم یا شاه، در این گونه رژیمها به قانونگذاری می پردازند، در صورتی که قدرت مقننه و اختیار تشریع در اسلام به خداوند متعال اختصاص یافته است.شارع مقدس اسلام، یگانه قدرت مقننه است (بجز او) هیچ کس حق قانونگذاری ندارد.» (امام خمینی،1378)
2) قوه مجریه: امام خمینی پس ازبیان این مطلب که اسلام برای همه امور، اعم از عبادی، اجتماعی و حکومتی، قانون دارد، وجود قوه مجریه را برای اجرای این قوانین ومقررات، ضروری می شمارد. در زیر جملاتی از ایشان که درآنها به این امر تصریح شده است، ذکر می شود:«قانون مجری لازم دارد. درهمه کشورهای دنیا این طور است که جعل قانون به تنهایی فایده ندارد و سعادت بشر را تامین نمی کند. پس از تشریع قانون باید قوه مجریه ای به وجود آید. دریک تشریع یا در یک حکومت، اگر قوه مجریه نباشد، نقص وارداست. به همین جهت، اسلام همان طور که جعل قوانین کرده، قوه مجریه هم قرار داده است، «ولی امر» متصدی قوه مجریه قوانین هم هست.» (امام خمینی،1378)با تمام این تفاسیر در این مقاله به بررسی و تطبیق قوه مجریه و مقننه در دو کشور ایران و امریکاه پرداخته میشود.
توجه:
- برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
- پس از خرید بلافاصله لینک دانلود فایل برای شما ایمیل خواهد شد.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.