توضیحات
عنوان: گاوداری صنعتی نژاد شیری با ظرفیت 100 راس
- چکیده
- مقدمه
- پیشینه تحقیق
- انواع نژادها
- نژاد های شیری
- نژادهای گوشتی
- سهم تولید شیر گاو در ایران و جهان
- وضعیت فعلی استفاده از شیر در ایران
- اصلاح نژادهای گاو شیری
- طبقهبندی بر اساس نژادها
- معرفی گاو هلشتاین
- موضوع طرح
- اهداف طرح
- ب-هزینه ماشین الات وتجهیزات
- پ-جدول خرید دام
- هزینه های جاری طرح
- – جدول کارکنان ……………..
- -جدول هزینه های خوراک دام
- -جدول محاسبه انرژی و آب
- -جدول هزینه تعمیر و نگهداری
- -جدول هزینه استهلاک
- -جدول جمع هزینه های جاری
- جدول در آمد پنج ساله طرح
- منابع تامین سرمایه طرح
- سرمایه گذاری طرح
- جدول هزینه های ثابت وجاری
- جدول باز پرداخت اقساط تسهیلات ثابت
- جدول باز پرداخت تسهیلات جاری
- جدول محاسبات تحلیلی هزینه و سود واحد
- پیشنهاد جدول محاسبه سود و زیان طرح در پنج سال
- جدول گردش وجوه نقدی برای پنج سال آتی
- نتیجه گیری
- پیش بینی نهایی
چکیده
هدف از دامداری استفاده از تولیدات مختلف دامها مثل شیر، گوشت، پشم وغیره است. اگر تولیدات دامها از نظر مقدار ومرغوبیت خوب باشد، دامداری سودمند است. نگهداری از حیواناتی که تولید کمی دارند ویا تولید آنها از نوع مرغوب نیست، مفید نمی باشد.
برای این که دام ها تولید خوبی داشته باشند، باید شرایط وامکانات لازم برای آنها تهیه کنیم. یکی از این شرایط ساختن جایگاهی است که در ان اصول فنی برای پرورش دام وجود داشته باشد. این جایگاه باید محیطی آرام و دور از هر نوع ناراحتی را برای دام به وجود آورد.
در این نشریه شما به طور خلاصه با مشخصات و شرایط جایگاه خوب برای دام آشنا می شوید.
تعریف جایگاه
جایگاه به ساختمان یا ساختمانهایی گفته می شود که برای به وجود آوردن شرایط مناسب زندگی وتولید برای دامها ساخته شده باشد.
شرایط مناسب زندگی وتولید شامل تهیه خوراک به اندازه کافی واز نوع خوب ، هوای تازه وپاکیزه به مقدار کافی وحفظ حیوان در برابر سرما ویا نور شدید خورشید می باشد.
شرایط عمومی جایگاه دام
هر جایگاه دام بایستی شرایط زیر را داشته باشد:
۱- محل جایگاه باید از خانه های مسکونی فاصله داشته باشد، اما این فاصله نباید به اندازه ای باشد که دامدار در نگهداری دام دچار مشکل شود.
۲- زمینی که برای جایگاه دام انتخاب می شود باید از زمین های اطراف بلند تر ویا هم سطح آن باشد تا از ورد آبهای جاری به محل نگهداری دام ها جلوگیری شود.
۳- ساختمان جایگاه دام باید طوری ساخته شود که از نور خورشید به مقدار زیادی استفاده شود. تابیدن نور خورشید به بدن دام ها وجایگاه بسیار مفید است.
۴- ساختمان جایگاه باید طوری ساخته شود که از وزش بادهای فصلی به داخل جایگاه جلوگیری شود. همچنین مسیر وزش باد همیشه از طرف خانه ها به سمت جایگاه باشد.
۵- دیوار، سقف و کف جایگاه در صورت امکان از موادی مانند سنگ، آجر وسیمان ساخته شود تا امکان زندگی حشرات و میکروب ها در جایگاه کم وتمیز کردن و ضد عفونی کردن راحت تر باشد.
۶- کف جایگاه باید محکم و بادوام، غیر قابل نفوذ وغیر لغزنده باشد.
۷- باید تعدا دام ها و بزرگی جایگاه با هم هماهنگ باشد به عبارتی تعداد دام با مساحت جایگاه تناسب داشته باشد.
مقدمه
امروزه با پیشرفت علم تغذیه بشر به این باور رسیده که یک فرهنگ صحیح غذائی می تواند سلامت جامعه را بدنبال داشته باشد واز سلامت یک جامعه می توان اهداف والائی همچون 1-فکر سالم و خلاق 2- شادابی و سر زندگی 3-مصرف حداقل دارو 4-وابستگی کمتر و … را مد نظر داشت که این چنین جامعه ای مطمئنا از لحاظ اقتصادی بالا و دارای استقلال مالی فکری خواهد بود در کشور ما نیز فرهنگ مصرف فراورده های دامی مخصوصا شیر روز به روز گسترده تر می شود که این مسئله مسئولین امر بر آن داشته که در جهت رشد و گسترش صنعت دامپروری گامهای مثبتی بر دارند که در این زمینه می توان احداث واحدهای بزرگ دامداری را نام برد که اگر با مدیریت بالائی اداره شوند می توان به تامین نیاز جامعه به این منبع غذائی ارزشمند امیدوار بود .
پیشینه تحقیق
هزاران سال است که گاو جزئی از زندگی روزانه کشاورزی به شمار میآید. انسان در برابر حفاظت، نگهداری و تغذیه این حیوان از فرآوردههای گوناگون آن استفاده میکرد. گاوها توانستد درمدت کوتاهی جایگاه ویژه ای را در زندگی انسان ها بدست آورند؛ بطوریکه از گاوهای نر وتنومند برای کارهای سنگین زراعتی و تولیدگوشت واز گاوهای ماده برای شیردوشی استفاده می کردند به همین دلیل می توان ادعا کرد که گاو مهمترین حیوانی است که اهلی شده است .
اگر چه چگونگی اهلی شدن گاو کاملاً مشخص نیست، اما زمان آغاز آن از آثار باستانی و نشانههای باستانشناسی پیدا است؛کتیبهای از معبدی در عراق به دست آمده که مربوط به ۴۵۰۰ سال پیش از میلاد مسیح میباشد وشخصی را در حال دوشیدن شیر از گاو نشان میدهد.
تا پیش از ورود اسپانیائیها به آمریکا، هیچ گاو اهلیی در این قاره وجود نداشت. نخستین گاوهای اهلی، در آغاز سده شانزدهم، به وسیله مهاجران اسپانیایی به قاره آمریکا آورده شدند. البته آمریکای شمالی دارای نوعی گاومیش بنام باسیون بود که سرخپوستان موفق به اهلی کردن آن نشده بودند. در آمریکای جنوبی نیز اصولاً گاوی موجود نبود. در استرالیا نیز هیچ گاوی خواه وحشی یا اهلی، وجود نداشت و نخستین گاوهای این قاره در ۱۸ ژانویه۱۷۸۸ به وسیله مهاجران انگلیسی به این کشور وارد شدند.
اکنون نژادهای اروپایی به طور قابل توجهی در آمریکای شمالی و جنوبی و استرالیا پراکندهاند. تا اواسط سده هیجدهم میلادی گاوهای کوهاندار هندی یا زیبو فقط تا آفریقا و بخشهایی از آسیا گسترش یافته بودند. در این زمان تعداد زیادی از این گاوها به آمریکای شمالی و جنوبی وارد شدند. در ایالتهای جنوبی آمریکا گاوداران آمریکایی نژاد برهمن (Brahman) را با استفاده از این گاوهای وارداتی ایجاد کردند.
تا قبل از سده هفدهم میلادی پرورش گاو براساس نیاز خانوادهها بود. هر خانواده با توجه به امکانات و نیازش، تعدادی گاو به منظور کار، شخم و استفاده از شیر آنها نگهداری میکردند. در سده هجدهم در برخی از نقاط اروپا و آمریکا بعضی از خانوادهها تعدادی گاو مازاد بر نیاز خود پرورش میدادند و بیشتر آنها را جهت تأمین بقیه مایحتاج زندگی خود به فروش میرساندند. امّا در واقع شروع حرفه گاوداری بصورت متمرکز و امروزی از اوایل قرن نوزدهم میلادی بود بطوریکه با تأسیس انجمنها و سازمانهای مختلفی در زمینه گاوداری، پیشرفت قابل توجهی در زمینه اصلاح دام، افزایش تولید شیر، مدیریت و صنعت گاوداری صورت گرفت. دلیل دیگر پیشرفت این صنعت افزایش جمعیت و نیاز انسان به پروتئین حیوانی بود که سبب پیشرفت حرفه گاوداری در طول دو سده گذشته شد.
از سال ۱۹۰۰ تا ۱۹۴۰ تولید شیر به ازاء هر رأس افزایش چندانی نداشت لیکن بین سالهای ۱۹۴۰ تا ۱۹۸۵ تولید شیر تقریباً دو و نیم برابر افزایش یافت و طی ۱۰ سال اخیر میانگین تولید هر گاو حدوداً ۱۲۳ کیلوگرم افزایش یافت مهمترین عوامل اصلی که در بروز این افزایش دخیل بود عبارت بودند از: بهبود چشمگیر تغذیه ومدیرت گاوداریها همراه با تلاش جهت دستیابی به توان ژنتیکی بالا.
انواع نژادها :
گاوها را بر اساس شیری یا گوشتی بودن به دو دسته تقسیم می کنند که هر کدام به نژادهای مختلفی تقسیم می شوند .
نژاد های شیری :
1-ایرشایر 2-فریژین 3-براون سویس 4-جرزی 5-گرنزی 6-کری
نژادهای گوشتی :
1- گالووای 2-آبردین آنگوس 3-هرفورد4- شورت هورن 5- شاروله 6- لیموزین 7- سیمنتال 8- براهمن 9-سانتا گترودس10-برانگوس11-درات ماستر 12-ماری گری 13- آفریکاندر14- بیفالو15- کیانینا
تمام این نژادها اعم از گوشتی وشیری دارای ژنوتیپ وفنوتیپی متفاوت هستند و به راحتی براساس فنوتیپ قابل تشخیص هستند به عنوان مثال، تنها شاخصی که نژاد فریژین را از دیگر گاوهای سیاه و سفید متمایز می کند قسمت سفیدی ساق پا و انتهای دم است .
تنها نژادی که تقریباً در کشورمان از جایگاه خوبی برخوردار است نژاد فریژین می باشد این نژاد به صورت سیاه و سفید می باشد؛ البته ژن قرمز و سفید هم به صورت ناقل دارد همانطور که در جدول 1 مشخص است این نژاد از تولید شیر خوب و درصد چربی مناسبی برخوردار است. البته نکته قابل ذکر اینکه این نژاد درمناطق گرمسیری پایداری چندانی ندارد( دقیقاًبر عکس نژاد براون سویس وجرزی ) نژاد فریژین در اصل مربوط به هلند می باشد که به آنها فریژین هلندی میگویند اما آندسته از گاوهایی که درآمریکا هستند به هولشتین فریژین مشهور هستند و به آنهایی هم که در انگلیس هستند فریژین انگلیسی می گویند .
توجه:
برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.