توضیحات
تحقیق کیت تشخیصی کرونا و انواع آن + پاورپوینت
تشخیص بیماری تنفسی کووید ۱۹ و ویروس کرونای جدید همراه آن با استفاده از آزمونهای واکنش زنجیرهای پلیمراز (PCR)، آزمایش اسید نوکلئیک و کیتهای آزمایش الیزا انجام میشود. پژوهش منتشر شده در فوریه ۲۰۲۰ ادعا میکند که سیتی اسکن سینه بهتر از آزمونهای واکنش زنجیرهای پلیمراز بازدهی دارد.
در گذشته براي توليد قطعات نوكلئوتيدي معمولا از روش هاي شيميايي استفاده ميكردند و یا برای بدست آوردن نسخه های متعدد از يک ژن خاص، اين ژن را به داخل حامل مناسب وارد کرده و در يک باکتری تکثير می نمودند. اين روش ها پر زحمت بوده و نياز به مدت زمان طولاني داشتند. تکنیک PCR (واکنش زنجیره ای پلیمراز Polymerase Chain Reaction ) به منظور تکثیر یک قطعه DNA در سال ۱۹۸۴ توسط کری مولیس (Kary Mullis) کارمند شرکت Cetus ارائه شده است. PCR مزاياي بسیاری داشت (از جمله بررسي يك روزه نمونه ها، ارزان بودن نسبي، آساني انجام و فوق العاده اختصاصي بودن) و انقلابي در تشخيص كلينيكي بيماري ها، پزشكي، علوم جنايي و پليسي، ميكروبيولوژي و بسياري صنايع ايجاد كرد. اين تکنيک تمامی مشکلات قبلی در زيست مولکولی که ناشی از عدم دسترسی به مقادير زياد از DNA يکسان بود را برطرف کرد و امروزه تقريباً در تمامی آزمايشگاههای زيست مولکولی جزو کارهای متداول بوده و به صورت اتوماتيک بوسيله ی کامپيوتر انجام می شود. به دلیل همین كشف در سال ۱۹۹۳، جایزه نوبل به کری مولیس اهداء گردید.
PCR همانند یک دستگاه فتوکپی عمل می کند که بوسیله آن می توان صفحاتی از کتاب ژنوم هر موجود را به تعداد دلخواه و مشابه نسخه اصلی (البته در مواردی همراه با خطاهای جزئی) تکثیر نمود. با اين روش مي توان يك ژن را به اندازه اي تكثير كرد تا بتوان با استفاده از روشهايي مانند الكتروفورز مشاهده كرد. شما يك تار مو را از فاصله 6 متري نمي توانيد ببينيد اما يك دسته ميلياردي از مو كنار هم به خوبي مشاهده مي شوند.
اساس این روش بسیار ساده بوده و مانند واکنش همانندسازی DNA در موجودات زنده توسط آنزیم DNA پلیمراز صورت می گیرد. در موجودات زنده، مجموعه ای از چند پروتئین و آنزیم در فرآیند همانند سازی DNA نقش دارند در حالی که در واکنش PCR تنها نوع خاصی آنزیم DNA پلیمراز مقاوم به حرارت به نام Taq polymerase به همراه بافر، کلرید منیزیم و نوکلئوتیدها استفاده می شود. در این تکنیک ابتدا پرايمراز DNA موردنظر، طراحي مي شود و بعدا با استفاده ازPCR ، هدف را تكثير كرده و توسط الكتروفورز در مقابل يك كنترل مي سنجند.
یکی از نخستین آزمونهای PCR در ژانویه سال ۲۰۲۰ در بیمارستان شاریته وابسته به دانشگاه هومبولت برلین با استفاده از واکنش زنجیرهای پلیمراز همپا (Real Time – Polymerase Chain Reaction) یا (RT-PCR) صورت گرفت. این آزمون پایه ساخت و توزیع ۲۵۰ هزار کیت آزمایشگاهی است که سازمان جهانی بهداشت در جهان پخش میکند. باوجوداین، این روش اندازهگیری آزمایشگاهی بسیار گرانقیمت میباشد.
شرکت کوجن-بیوتک (Kogenebiotech) در کره جنوبی کیتهایی به نام پاورچک برای تشخیص ویروس کرونا با پایه واکنش زنجیرهای پلیمراز ساخت. این کیتها ژن E موجود در همه ویروسهای کرونای بتا و ژن RNA پلیمراز وابسته به (RNARdRp) که مخصوص کرونای جدید است را جستجو میکنند.
دیگر شرکتها مانند سیجین (Seegene) و سولجنت (Solgent) در فوریه ۲۰۲۰ کیتهای تشخیص کرونای خودرا با نامهای DiaPlexQ و Allplex 2019-nCoV تولید کردند.
تکثیر نوکلئیک اسید به روش همدما
تکثیر ایزوترمال (همدما) اسیدهای نوکلئیک یک روش ساده و ارزان برای تشخیص عفونتهاست. بر اساس این روش کیتهای تشخیصی سریعی برای کووید-۱۹ ساخته شده که کیت شرکت ابوت یکی از آنها است.
یکی از روشهای تشخیص کووید-۱۹ از راه کیتهای آزمون پادتنها است. در این آزمونها از سرم خون نمونه گرفته میشود و در صورتی که فرد مبتلا شده باشد و بهبودی کامل یافته باشد همچنان این آزمون جواب مثبت میدهد. نخستین آزمون پادتنها از سوی مؤسسه ویروسشناسی ووهان در ۱۷ فوریه ۲۰۲۰ ارائه شد.
در ۲۵ فوریه ۲۰۲۰ یک گروه سنگاپوری از مدرسهٔ پزشکی Duke–NUS آزمون پادتن دیگری را ارائه کرد که پس از چند روز نتیجهاش معلوم میشد.
در ۲۸ فوریه ۲۰۲۰ یک شرکت از کره جنوبی به نام PCL یک آزمون تشخیص فوری به نام COVID-19 Ag GICA Rapid به وزارت غذا و داروی کره جنوبی ارائه کرد که ادعا میکرد کیتهای تشخیص بر اساس پادتنها کار میکند و برخلاف RT-PCR میتواند بیماری را ظرف ۱۰ دقیقه تشخیص دهد. انجام تحقیق
در چین انستیتو ژنومیک پکن از اولین شرکتهایی بود که اجازه استفاده اورژانسی را برای کیت حاوی آنزیم رونوشت بردار معکوس تشخیص کوید-۱۹ از اداره ملی محصولات پزشکی چین دریافت کرد. در ۲۵ فوریه ۲۰۲۰ چین اعلام کرد که روزانه ۱/۷ میلیون کیت نوکلئیک اسید و ۳۵۰۰۰۰ کیت آنتیبادی تولید میکند. کیتها نشان سیای دریافت کردهاند
فهرست مطالب
مقدمه. 6
واکنش زنجیرهای پلیمراز (PCR) 7
تکثیر نوکلئیک اسید به روش همدما 8
پادتن… 8
Rapid test. 9
Creative Diagnostics. 9
نتایج… 10
آزمایش سرولوژیک برای تعیین آنتی بادی: 10
معرفها: 11
جمع آوری نمونه و حمل مناسب: 11
دسته B.. 13
RNA پلیمراز (RdRp) یا از ژن N… 14
مواد و وسایل لازم برای PCR.. 17
2- دزوكسي نوكلئوتيد تري فسفات (dNTPs) 17
3- پرایمرهای Forward و Reverse. 18
طراحی پرایمر : 18
4- Taq DNA polymerase.. 19
5- بافر. 20
7- روغن معدني mineral oil 21
8- ترموسایکلر. 21
9- ظروف مورد استفاده 21
مراحل PCR.. 22
1- مرحله واسرشت (Denaturation step) 22
2- مرحله اتصال (Annealing step) 22
3- مرحله پليمريزاسيون یا طویل شدن (Extension/elongation step) 22
4- ادامه PCR بعد از چرخه اول.. 23
5- مرحله طویل شدن نهایی (Final elongation) 23
6- نگهداری نهایی (Final hold) 23
7- ردیابی (detect) محصول PCR.. 24
کاربردهای PCR.. 24
2- تعيين جنسيت جنين… 24
3- تشخیص بیماری ها 25
4- تشخیص سرطان و بررسی مراحل درمان آن.. 25
12- بررسی پيوستگی ژن ها و تعيين فاصله ی بين ژن ها بر روی کرومزوم های انسان.. 28
13- کلونینگ با PCR.. 29
انواع PCR.. 30
واکنش زنجيره ی پليمراز نسخه برداری معکوس RT-PCR.. 38
روشهاي تغييريافته PCR و كاربرد اين روشها در شناسايي و درمان کرونا 38
مالتيپلكس پي سي آر (Multiplex-PCR) 39
آرتي-پيسي آر (RT-PCR) 39
آرمز پيسيآر (ARMS-PCR) 40
نستد پيسيآر (Nested-PCR) 40
Real-Time PCR.. 41
مشکلات PCR.. 42
باید ها و نباید ها در PCR.. 43
کیت LabCorp.. 44
توضیح کوتاه. 45
منابع.. 48
نکات قابل ذکر:
- تحقیق کیت تشخیصی کرونا و انواع آن + پاورپوینت توسط کارشناسان گروه ۱.۲.۳ پروژه پیاده سازی گردیده و به تعداد محدودی قابل فروش می باشد.
- فایلهای پروژه به صورت کامل پس از خرید فایل بلافاصله در اختیار شما قرار خواهد گرفت.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.