توضیحات
عنوان: كاربرد مدلسازی اطلاعات ساختمان در فازهای مختلف مدیریت هزینه پروژه
- فصل اول
- مقدمه
- ضرورت و اهمیت انجام تحقیق
- وجه تمایز تحقیق با سایر تحقیق ها
- اهداف تحقیق
- فصل دوم پایان نامه
- ادبیات پژوهش
- مقدمه
- بررسی متون، نظریه ها و تاریخچه
- مزایای استفاده از BIM)) در مراحل مختلف چرخه حیات پروژه
- مزایای مربوط به دوره طراحی
- مزایای پس از دوره ساخت
- ریسک های پیاده سازی مدل سازی اطلاعات ساختمان
- وضعیت مدل سازی اطلاعات ساختمان در ایران
- جایگاه BIM در دنیا
- وضعیت استفاده از مدلسازی اطلاعات ساختمان در جهان
- نروژ
- فنلاند
- سنگاپور
- آمریكا
- کاربردهای (BIM) در مدیریت پروژه
- قابلیت ساخت
- همکاری
- کشف تداخل
- مزیت های مدلسازی اطلاعات ساختمان
- پیشینه پژوهش
- مقاله BIM و مدیریت هزینه پروژه D5. پیتر اسمیت، 2014.[1]
- مقاله مروری نقش مدل سازی اطلاعات ساختاری (BIM) در تحقق ارزش ساختمان پایدار. فادیی، 2017.[2]
- مقاله تفسیر مدل تحلیلی ساختاری از دیدگاه هماهنگی در ساخت مدل های اطلاعاتی، معماری و همکاران، 2018.[3]
- منابع
فصل اول
۱ مقدمه:
یکی از پرمصرف ترین موارد منابع پروزه های ساختمانی است و درصد بالایی از مصرف منابع سالیانه مصرفی در سطح جهان را به خود اختصاص می دهند. با توجه به ماهیت پویا و یکتای صنعت ساخت، درصد هدررفت منابع در این پروژه ها نسبت به سایر صنایع بسیار بالا بوده و به طور معمول این پروژه ها با هزینه های بالاتر از هزینه برنامه ریزی شده و زمانی طولانی تر از زمان برنامه ریزی شده به اتمام می رسند. در سیستم های مدیریت ساخت یکی از موارد نیاز به اقدام فوری، تلاش برای کاهش ایرادها و نقص هایی است که می توانند زمان و هزینه پروژه را تحت تاثیر قرار دهند. تشخیص دیرهنگام چنین نقص هایی مشکلزا بوده و تنها زمان کوتاهی جهت تصمیم گیری و انجام اقدامات اصلاحی قبل از اثرات مخرب این نقص ها بر روی زمان و هزینه پروژه موجود می باشد. (آکینسی[4] و همکاران، 2006 )
به منظور حصول اهداف یک پروژه به صورت مطلوب و طبق برنامه ریزی، وجود یک سیستم نظارت و کنترل پروژه ضروری می باشد. داده های چون، ساخت به منظور برآورد اطلاعات واقعی پروژه در حال ساخت از جمله درصد تکمیل فعالیتها، کیفیت کار، هزینه و … جمع آوری می شوند و مقایسه اطلاعات چون(ساخت و چون) برنامه نشان می دهد که آیا پروژه اهداف از پیش تعیین شده برنامه را تامین می کند یا خیر. با استفاده از اطلاعات مرحله قبل، می توان آینده پروژه را پیش بینی کرد و درباره چگونگی ادامه کار تصمیم گیری نمود. مدل سازی اطلاعات ساختمان، با ترکیب تکنولوژی اطلاعات با معماری و ساخت، به عنوان یک تغییر بنیادین برای مدیریت فرآیند ساخت از ابتدا تا انتها شناخته شده است. (عظیمی و همکاران، 2011)
به روزرسانی زمان بندی به عنوان فرآیندی برای اندازه گیری وضعیت پروژه و پیش بینی زمان تکمیل آن تعریف می شود. بروز رسانی زمان بندی شامل مقایسه اطلاعات چون ساخت به دست آمده از یک کارگاه ساختمانی با اطلاعات مدل های چون برنامه، محاسبه پیشرفت واقعی هر فعالیت و به روز رسانی زمان های شروع و پایان هر فعالیت و در نتیجه فرآهم آوردن اطلاعات بحرانی زمان بندی می باشد.(آکینسی، کیزیتاس[5]، 2005)
انجام امور کنترل پروژه هم اکنون عموما از طریق نرم افزارهای برنامه ریزی و کنترل پروژه انجام می شود. به بیان دیگر در حال حاضر کار کنترل پروژه و وارد کردن اطلاعات پیشرفت فعالیت ها از طریق سطرهای نوشتاری نرم افزارهای کنترل پروژه (مانندPrimavera و MsProject) انجام می شود. اما ایراد بزرگ و تاثیر گذار فرآیندهای کنونی، مشخص نبودن مکان قرار گیری المان، مشخصات فیزیکی و ظاهری و موقعیت دقیق نسبت به سایر المان ها چه برای کنترل پروژه و چه برای وارد کردن اطلاعات پیشرفت پروژه می باشد. به طور مثال در صورت وجود تعداد زیادی المان از نوع ستون در پروژه، بدون وجود مدل سه بعدی تشخیص صحیح و سریع این موضوع که کدام سطر از برنامه زمان بندی در نرم افزار برنامه ریزی و کنترل پروژه مربوط به ستون مورد نظر است، با دشواری روبروست. این موضوع به خصوص در پروژه های بزرگ می تواند به چالشی قابل توجه تبدیل شود. همچنین قابلیت اعتماد نتایج بروز رسانی زمان بندی به قضاوت شخصی مسئول جمع آوری داده های چون ساخت وابسته است. (لیو[6] و همکاران، 2012) در نتیجه، فرآیند بروز رسانی زمان بندی به صورت غیر موثر و غیرسریع انجام می شود. (ترکان[7] و همکاران، 1995)
تصویرسازی از زمان های دور نقش مهمی در صنعت ساخت ایفا کرده است. ابتدایی ترین این نقش ها به استفاده یونانیان از دیوارهای سنگی به منظور ترسیمات باز می گردد. در دهه های گذشته تکنیک های تصویر سازی زمینه ای جدید در تکنولوژی اطلاعات را فرآهم آورده اند. علی رغم فواید تصویرسازی، به کارگیری آن در صنعت ساخت بسیار آهسته بوده است. ( لیته[8] وهمکاران، 2016)
استفاده از مدلسازی اطلاعات ساختمان نقش مهمی در مصرف درست و بهینه منابع دارد و به جهت اهمیت آن، در اکثر پروژه ها مورد استفاده قرار می گیرد. در تحقیق حاضر به بررسی و تحلیل كاربرد مدلسازی اطلاعات ساختمان در فازهای مختلف مدیریت هزینه پروژه پرداخته خواهد شد.
بیان مساله
مدلسازی اطلاعات ساختمان ( (BIMجزو ابزارهای پیشرفته و مدرن در صنعت معماری، مهندسی و ساخت (AEC) است. از طریق فناوری BIMمی توان مدل مجازی و دقیق از پروژه را به صورت دیجیتالی طراحی کرد که تمام طول پروژه از ابتدا تا اخر را شامل می شود. در حالی که این فناوری کنترل و تحلیل بهتری را در مقایسه با فرآیندهای دستی ممکن می سازد. مدل سازی اطلاعات ساختمان شامل یک مدل شبیه سازی شده از برنامه ریزی، طراحی، ساخت و بهره برداری ساختمان است که مجموعه ای از داده ها و اطلاعات غنی از تمام اجزای مربوط به ساختمان در طول چرخه حیات آن و ارتباط هوشمند تمام اعضای با یکدیگر را دارا است به طوری که با ایجاد تغییر در یک عضو کوچک از یک مجموعه تمامی اعضای دیگر خود را با آن مطابقت می دهند و بدین صورت این تکنولوژی برای تصمیم گیری ها در جهت بهبود بودن ساخت و بهره برداری مورد استفاده قرار می گیرد.
باتوجه به بررسی های انجام شده و تحقیقات موجود میتوان این مسئله رو بیان کرد که به کارگیری مدل سازی اطلاعات ساختمان در پروژه در هر سطحی از تکامل میتواند و با توجه به آن به پیاده سازی و اجرای اصول ساخت ناب کمک کند،به بیان دیگر اصولی در تفکر ناب مانند کاهش فعالیت های زائد، افزایش ارزش حاصل از فرآیندها،کاهش انحراف در فرآیند تولید و ساخت با اجرای مدل سازی اطلاعات ساختمان و تاثیرات مثبت آن برروی حوزه هایی مانند افزایش اطلاعات، مشاهده چرخه حیات پروژه، مدیریت تغییرات، صحت سنجی اطلاعات و کاهش تاخیرات (کاهش دعاوی و تامین و تدارک مناسب و… ) باعث تحقق اصول ساخت و ساز ناب شده و افزایش بهره وری در صنعت ساخت را در پی دارد. (ستوده، 2015)
مدل سازی اطلاعات ساختمان یا همان BIM که در سال های اخیر بیشتر مورد توجه قرارگرفته است در واقع مفهوم جدیدی نیست. تاریخچه مواد و روش هایی شبیه آنچه در حال حاضر به نام BIMنامیده می شود به سال 1970 برمی گردد ، اگرچه “مدل اطلاعات ساختمان“ در آن زمان وجود نداشت. می توان گفت این روش در 1980 به عنوان “مدل تولید ساختمان “در ایالات متحده آمریکا و به عنوان “مدل اطلاعات محصولات “ در اروپا استفاده می شد که این دو در اوایل دهه 1990 با نام مدل سازی ساختمان اطلاعات BIM تلفیق شدند. (ایستمن و دیگران[9]، 2008)
توجه:
برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.