توضیحات
در تحقیق کنسرو سازی مواد غذایی به طور خلاصه به مباحث زیر پرداخته شده است:
- مقدمه
- تاریخچه حرارت
- تعریف سترون تجاری
- تعریف سترون مطلق
- عوامل فساد
- فساد بیولوژیکی کنسروها
- فرایند حرارتی ملایم
- عوامل داخلی وخارجی غذاها و تأثیرآنها بر رشد و تکثیر میکروارگانیسم ها
- عوامل داخلی
- تاثیرگوشت برسلامتی انسان
- راهکارهایی برای بدست آوردن گوشت و مواد گوشتی سالم تر
- اصطلاح ساختار لاشه
- فرمول بندی تازه محصولات گوشتی
- کاهش چربی موجود
- اصلاح نمایه اسیدهای چرب
- کاهش سدیم
- کاهش نیتریت
- ترکیبات سلامتی بخش
- نتیجه گیری
- منابع
مقدمه
کلمه کنسرو از لغت Conserver که ریشه یونانی دارد گرفته شده و این به معنی حفظ کردن می باشد. بنابراین می توان گفت که در صنایع غذایی هدف از کنسرو کردن ایجاد شرایطی است که تحت آن شرایط بتوان محصول مورد نظر را برای مدت طولانی نگهداری کرد یا به عبارت دیگر طول عمر ان را افزایش داد. در نتیجه از نقطه نظر کلی تمام روش های نگهداری مواد غذایی مانند استفاده از حرارت, سرما, خشک کردن, اشعه,مواد نگهدارنده و… در واقع نوعی روش کنسرو سازی می باشد.
تاریخچه حرارت
تاریخچه حرارتبه سال 1790 میلادی بر می گردد که در آن سال دولت فرانسه با کشورهای اروپایی در جنگ بود و مشکل نگه داری طولانی مدت مواد غذایی ناپلئون را بر آن داشت که جایزه ایی را برای کسی که بتواند این مشکل را حل کند در نظر بگیرد. در سال 1798 نیکلاس آپرت یک قناد فرانسوی این روش را ابداع کرد و دریافت که اگر مواد غذایی در داخل یک ظرف سر بسته قرار داده شوند و پس از اعمال حرارت هوا به داخل آن نفوذ نکند زمان ماندگاری غذا افزایش پیدا می کند در ابتدا گیلوساک فیزیکدان معروف این امر را مرتبط به عدم حضور اکسیژن دانست اما در سال 1860 پاستور میکروارگانیسم ها را در فساد مواد غذایی ثابت کرد. سایر اصول اساسی که منجر به تکامل ساخت صنعتی کنسرو گردید. کاربرد قوطی های حلبی بود که برای اولین بار در سال 1814 دوراند از آن استفاده کرد و در ادامه تکمیل ساخت اتوکلاو (روش استریل کردن مرطوب)که در واقع شکل تکامل یافته دیگ بخار ابداعی دنیس پاپن فیزیکدان فرانسوی بود در اثر تکوین و تکامل تجهیزات ماشینی شرایط لازم برای تولید انبوه و اقتصادی فراهم گردید و از آن زمان تولید کنسرو در میزان صنعتی افزایش یافت .
توجه:
- برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
- پس از خرید بلافاصله لینک دانلود فایل برای شما ایمیل خواهد شد.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.